Legjobb Kölyök Kutyatáp – Vajon mit adjunk kedvencünknek?

1. kép - A legjobb kölyök kutyatáp egyik előkelő befutója - Royal Canin

1. kép - A legjobb kölyök kutyatáp egyik előkelő befutója - Royal Canin

Ha valaha is volt kiskutyád, akkor már biztosan tudod, hogy mekkora felelősséggel, törődéssel, valamint örömmel jár. Ők minden esetben édesek – mindegy, hogy bepiszkítanak, vagy megrágnak valamit, akkor is elvarázsol minket a kedves és ártatlan tekintetük. Azonban a kiskutyatartás sok-sok kérdést vethet fel, többek között: melyik a legjobb kölyök kutyatáp? Mivel érdemes etetnem az első hónapokban?

Ha már alapból van egy kifejlett kutyusod otthon, evidensnek tűnhet, hogy ugyanazt a tápot adod a kicsinek is, mint a nagynak. Ez viszont egy hibás elmélet: a kölyökkutyáknak eltérő táplálkozási követelményeik vannak a felnőtt kutyákkal szemben.

A kiskutyák esetében kulcsfontosságú, hogy nagymennyiségű fehérjét, bizonyos vitaminokat és ásványi anyagokat juttassunk a szervezetébe – kis és közepes fajtájú kutyáknál körülbelül egy évig, nagy és óriás fajtájú kutyáknál pedig körülbelül 14 és 18 hónap között érdemes odafigyelni, hogy a megfelelő tápot kapja kiskutya.

Ha már rádöbbentél, hogy kölyök tápot kell venned, sajnos a márka sem lesz mindegy, hiszen rengeteg készítményt találhatsz már a boltok polcain. Sok esetben első körben érdemes egy állatorvossal egyeztetni, hogy ő mit javasolna a választott kutyusnak, ám a legjobb kölyök kutyatáp cikkünkben próbáljuk mi is megkönnyíteni számodra a döntést.

Purina Pro Plan

Rengeteg állatorvos ajánlja a Purina márkát, és nem ok nélkül. Ez valóban az egyik legjobb kölyök kutyatáp, amit csak vásárolhatsz. A termékek sűrű ellenőrzéseknek vannak alávetve, hogy valóban a legkiválóbb minőség kerüljön kutyusod tálkájába.

A kölyökkutyák általában 3-4 hetes koruktól már elkezdenek rágcsálni szilárd ételeket. Azonban ilyen esetekben érdemes lehet a tápot kicsit nedvesen tartani, hogy biztosan meg tudja rágni a kutyus. Elválasztás után (6-8 hét) már akár szárazon is adható a kutyatáp a kölyökkutyának. A legjobb eredmény elérése érdekében dolgozz ki egy ütemtervet, hogy mikor kap a kutyus ételt: például napi 3x kis adagot, vagy napi 2x nagyobbakat.

Nem szabad a ló túloldalára esni: a kölyökkutyák túltáplálása egyáltalán nem segíti a fejlődésüket.

Royal Canin

A kiskutyáknak köztudottan magas a tápanyagigénye, melynek oka, hogy a kis fajtájú kölyökkutyák intenzívebben növekednek, mint a nagyobb fajták, és már 10 hónapos korukban felnőtteknek tekintik őket. Az étrend ebben az esetben nemcsak a testfelépítésben és annak megőrzésében, hanem az energiaszint megtartásában is hatalmas fontossággal bír. Mindezt biztosítja a Royal Canin, mint legjobb kölyök kutyatáp – még a legnyűgösebb fajták is szeretni fogják.

1. kép – A legjobb kölyök kutyatáp egyik előkelő befutója – Royal Canin

A kifejezetten kölyökkutyák számára előállított száraz kutyatáp célzott táplálék a kiskutya egészséges növekedése és fejlődése szempontjából. Tartalmazza azokat a fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat, amikre a kiskutyának szüksége lehet ebben a korban. Ez a kutyatáp kis szemű, pontosan az apró fogacskákra lett tervezve, emellett az emésztést is segíti.

Pedigree

Ha a legjobb kölyök kutyatáp megtalálása a cél, akkor természetesen a mindenki számára ismerős, Pedigree márka sem maradhat ki a listáról. Nem véletlen, hogy a Pedigree még mindig egyike a piacvezető márkák közül, hiszen termékeik támogatják az egészséges agyfejlődést, és az anyatejhez hasonló kulcsfontosságú tápanyagokat. Ez a fajta kölyök kutyatáp az említett pozitívumok mellett segíti a csontok és a fogak fejlődését is.

Ha a Pedigree mellett döntenél, mint legjobb kölyök kutyatáp, az alábbi előnyöket foglaltuk össze néhány pontban, ha esetleg még mindig kételyek merülnének fel benned:

  • Az agy fejlődése támogatott.
  • A világ legfinomabb összetevőiből készült.
  • Az anyatejhez hasonló kulcsfontosságú tápanyagokkal rendelkezik.
  • Támogatja a fogak és a csontok fejlődését.
  • Kiegyensúlyozott táplálék antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
  • Kiváló minőségű fehérjékből készült a megfelelő izmok fejlődéséért.
  • Nem tartalmaz magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot, mesterséges aromákat vagy hozzáadott cukrot.

A kutyusaink minden egyes nap feltétel nélküli szeretettel ajándékoznak meg minket, így nem csoda, ha ezt mi is valamilyen módon szeretnénk viszonozni. A legfontosabb, hogy ne spóroljunk a számára legszükségesebb tápanyagokon, hogy ő is a legmegfelelőbb módon növekedjen bármiféle hiány nélkül.

Emellett nem elég kiválasztani a legjobb kölyök kutyatápot, hanem az étkezésbe is rendszert kell vinni. Ha egész nap a kutya előtt hagyjuk az ételt, hozzá fog szokni, hogy bármikor, az ő kedve szerint ehet, ez azonban nem a legjobb megközelítés. Próbáld meg naponta 2-3x etetni, ha nem eszi meg azonnal, az sem probléma, de később hozzá fog szokni, hogy Te irányítasz, és nem Ő.

Összefoglalva a kutyatartás cseppet sem gyerekjáték, hanem hatalmas felelősséggel jár. Fontos a sok-sok törődés és szeretet, hiszen az első pár hónap meghatározó jelentőséggel bír a kutya számára. Csakis rajtad áll, hogyan alakítod a kapcsolatod a kutyával. Sok szerencsét! 🙂