Legjobb otthoni edzőgép 2021

Legjobb Otthoni Edzőgép 2021

Legjobb Otthoni Edzőgép 2021

Habár jelenleg eléggé akadályozva vagyunk abban, hogy edzőterembe járjunk, mégis van módja annak, hogy a testünket megfelelően karbantartsuk. Számtalan otthon is használható edzőgépek vagy kellékek segítségünkre lehetnek, ha át szeretnénk mozgatni magunkat. Számtalan lehetőség áll előtted, hiszen rengeteg módja van annak, hogyan szeretnéd a tested fejleszteni: kardió, súlyemelés vagy aerobic? A legjobb otthoni edzőgép segítségével ezek mind-mind lehetséges opciók, ha nincs lehetőséged lejutni az edzőterembe.

A legfontosabb szempont, hogy átgondold, valóban szükséged van-e ezekre az eszközökre, mivel rengeteg olyan háztartást láttunk már, ahol a szobabicikli vagy a futópad 1-2 hét után a törölközők szárítására, illetve a táskák tárolására váltak használatossá, elveszítve valódi funkciójukat.

Mi a legnagyobb ellenség, ha az ember edzésbe kezd? A mérleg. Ne érts félre, muszáj sokszor megnézni, hogyan fejlődünk, viszont sokszor megtévesztő lehet. Nem feltétlenül azért kell edzeni, mozogni, hogy elérjünk egy bizonyos testsúlyt, hanem azért is, hogy energikusak, magabiztosak és élettel telik legyünk. Emellett nem elhanyagolható érv az egészség sem.

Készen állsz a legjobb otthoni edzőgép megismerésére? Lássuk az általunk összeállított listát.

Szobabicikli

A szobabiciklik népszerű felszereléseknek számítanak akár az otthoni edzőteremben is. A piacon számos lehetőség áll rendelkezésre, így kihívást jelenthet kiválasztani közülük a számodra legjobbat. Rengeteg formában és méretben kaphatók, és különféle egyedi tulajdonságokkal vannak felszerelve.

Milyen szempontot érdemes figyelembe venni, ha a szobabicikli mellett döntöttél? Nos, első sorban ügyelj arra, hogy kényelmes és állítható legyen. Fontos, hogy az adott eszköz megfeleljen a magasságodnak és a súlyodnak. Emellett az ellenállási szintekkel rendelkező kerékpár szintén előnyösebb, mivel magadnak testreszabhatod az edzés intenzitását.

Ez még nem minden! Létezik fekvő és a hagyományos ülő kerékpár is. A fekvő változatot inkább azoknak ajánlanánk, akik hátproblémákkal küzdenek.

1. kép – a legjobb otthoni edzőgép egyszerű és nagyszerű: a teljes testet edzi

A legjobb otthoni edzőgép ezesetben olyan különleges funkciókat is kínál, mint például pulzusérzékelő, Bluetooth-kapcsolat vagy beépített képernyő, amellyel könnyedén állíthatjuk a kerékpár funkcióit. Ezeket azonban érdemes átgondolni, hiszen nem biztos, hogy neked is igényed van arra, hogy ennyire komplex funkciókat is tudjon a megvásárolni kívánt eszközöd.

Futópad

A futópad használata az egyik legkönnyebb, nem kell sokat magyarázni rajta. A futópad egy viszonylag kiszámítható felülettel rendelkezik ellentétben a betonon vagy földön való futással szemben, ahol nagy az esély arra, hogy a tevékenységet végző személy elbotlik vagy elesik.

Egy futópad segítségével az edzés minden aspektusát a felhasználó vezérelheti: állítható a sebesség, az emelkedő nagysága, lehetőség van bemelegítésre és levezetésre is. Emellett tudsz egyedileg is tervezni programot, vagy választhatod az előre beállított funkciókat is.

A legjobb otthoni edzőgép továbbá arra is képes, hogy a lépést és a pulzust is mérje a futás ideje alatt. Az sem mellékes, hogy a futópad az egyik legkiválóbb módja annak, hogy egy kis zsírt égess el, hiszen látványosabb eredményeket tudsz vele elérni, mint egy szobabiciklivel.

Nem árt óvatosnak lenni! Habár kevesebb az esélye, hogy elesel, mégis megtörténhet a baj – biztosítsd be magad a kijelölt „kötél” segítségével, hogy az eszköz érzékelni tudja, hogy elestél. Ennek következtében leáll.

Elliptikus tréner

A legjobb otthoni edzőgép rengeteg előnnyel bír. Nincs ez másképp az elliptikus trénerrel sem. Milyen előnyöket rejt ez az edzőeszköz?

  • Növeli az állóképességed: a kardio a kiegyensúlyozott testmozgás szerves része. A gyakorlat közben a szív és a tüdő sokkal keményebben dolgozik annak érdekében, hogy az izmok több vért és oxigént kapjanak. Következésképpen a szív és a tüdő is edzettebb lesz, nem csak az izmaid.
  • Magas kalóriaégetés: rövid időn belül szeretnél zsírt égetni? Az elliptikus tréner ebben a segítségedre lesz. Kb. 270-400 kalóriát tudsz elégetni csupán 30 perc alatt.
  • Felső és alsó testedzést biztosít: az egyike azon kevés gépeknek, amely nem csak az alsó, de a felső testrészeinket is átmozgatja. A kulcsa a súly és az ellenállás egyenletes eloszlása.  A helyes használat során megcélozható a farizom, a comb, a mellkas, a hát, a bicepsz és a tricepsz átmozgatása is.

Evezőpad

Ahhoz, hogy evezőpadon edz, nem feltétlenül kell versenyképes evezőnek lenned. Az evezőpadon való edzés segíti az állóképességet, erősíti és tonizálja az izmokat. Az elliptikus tréner mellett szintén erősíti a szívet és a tüdőt. Ha ez a fajta gép jelenti számodra a legjobb otthoni edzőgépet, az alábbi előnyökkel számolhatsz:

  • Teljes testedzést biztosít: tévhit, hogy evezés közben csak a karok mozognak. Az evezés teljes értékű testedzést biztosít, amely az izmok 86%-át használja fel. A főbb izomcsoportok, amelyeket átmozgat ez a termék többek között a felső hát, a hasizom, a karok, a vádlik, a farizom.
  • Kevesebb fájdalom: habár komoly mennyiségű kalóriát égethetsz el egy evezőpad segítségével, nem árt tudnod, hogy ennek a gépnek a használata kíméli az ízületeidet is. Számos esetében akár terápiás eszközként is szolgálhat pontosan emiatt.
  • Meditáláshoz is használható: természetesen semmi sem pótolhatja a természet adta lehetőségeket, azonban az evezőpad használatával elérhető a teljes kikapcsolódás is mozgás közben. Az evezés emellett felszabadítja az endorfinokat, melyek köztudottan csökkentik a stresszt.
  • Erősíti a tüdőt és a szívet: mivel kardio gyakorlatról beszélünk, az evezés erősíti a szív- és érrendszert. Ebben az esetben is keményen dolgozik majd a tüdő és a szív, hogy több vér jusson el az izmokba. Ezzel javítható a szív ereje.