Legjobb Koktélok 2021

Legjobb Koktélok 2021

Legjobb Koktélok 2021

Néhány dolgot a felnőtté válás során mindenképp meg kell tanulnod, például hogyan varrj fel egy gombot, stoppolj zoknit, vagy hogyan gyúrj tésztát. Ám egy valami szintén jól jöhet: a legjobb koktélok elkészítése otthonunkban.

Tudjuk, a koktélfogyasztás nem egy olcsó mulatság, hiszen szükség lehet többféle italra az elkészítéséhez, amik nem minden esetben kaphatók a legkedvezőbb áron. Ám ha belegondolsz abba, hogy egy bárban mennyiért fogyasztasz el egy koktélt, és otthon mennyit tudsz belőle elkészíteni, akkor már lehet, hogy vonzóbbnak tűnik otthon elkészíteni.

Ezen népszerű italok elkészítésekor meg kell tanulni megfelelően kezelni a shaker-t vagy a turmixgépet, ha a legtökéletesebb zúzott jeget szeretnéd megkapni. Szórakoztató folyamatnak tűnik, nem igaz? Azonban sok esetben ezekre a „különleges” felszerelésekre sem lesz szükséged, mert csupán 2-3 italt kell összekeverned, hogy megkapd a mágikus italt. Egy hosszú hét után összekevert könnyű koktél nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy jól induljon a hétvége.

Kezdődhet a legjobb koktélok listája?

1. Margarita

A legjobb koktélok közül kiemelkedő helyet kap az egyik legklasszikusabb ital, a Margarita. Mire lesz szükséged az elkészítésekor?

– 60 ml ezüst tequila

– 30 ml Cointreau likőr

– 30 ml lime juice

– só a pohár peremére

Mivel a recept friss gyümölcslevet tartalmaz, érdemes felrázni egy shaker-ben. Tálaláskor egy kocka jeget is belerakhatunk, illetve figyeljünk a megfelelően sózott peremre.

2. Cosmopolitan

A Cosmopolitan a 90-es években terjedt el a legjobban a Szex és New York c. sorozatnak köszönhetően, azonban ennek a koktélnak az összetevője nem változott az évek során, ugyanaz a klasszikus íz vár rád.

– 45 ml citrusos vodka

– 30 ml Cointreau likőr

– 15 ml lime juice

– 8 ml áfonyalé

1. kép – a legjobb koktélok egyike a Cosmopolitan, egyszerű és nagyszerű

Az összes összetevőt öntsd egy shaker-be egy kis jéggel, és rázd össze. Szűrd le egy martini pohárba, majd a pohár szélét ízlés szerint díszítsd citrom vagy lime héjjal.

3. Martini

Állítólag a híres film ikon, James Bond tévedett: a martinit mindig rázva, nem keverve kért. Azonban a szakértők szerint a legjobb koktélok ebben az esetben keverve a legjobbak. Mik a helyes összetevők?

– 90 ml gin vagy vodka

– 15 ml száraz vermut

– Citromhéj vagy olíva

Keverd össze az említett összetevőket egy pohárban, hozzáadva egy jégkockát. Az összekevert italt hűtött martini pohárba szűrd le, préselj egy kicsit a citromléből és tegyél bele olívát. Egészségedre! 😊

4. Mojito

A mojito a legjobb koktélok egyike, ha épp nyáron egy frissítőre vágysz a medence vagy tengerpart mellett. A Kubából származó rum alapú ital mentát és lime-ot tartalmaz, így a felfrissülés garantált! Tudtad, hogy Ernest Hemingway is előszeretettel fogyasztott Mojito-t?

Íme a hozzávalók:

– 3 mentalevél

– 60 ml fehér rum

– 22 ml lime juice

– 15 ml szirup

Tedd bele a mentát, a jeget és a többi hozzávalót egy shaker-be. Rázd össze, és hagyd, hogy egy kicsit lehűljön. Szűrd le egy pohárba és díszítsd mentalevéllel.

5. Spritz

A spritz egy alacsony alkoholtartalmú és a Mojito-hoz hasonlóan szintén frissítő ital. Sokan aperitifként is használják.

A hozzávalók:

– Egy rész Aperol

– Egy rész Cinzano Prosecco

– Szódavíz

Keverje össze óvatosan az összes hozzávalót egy pohárban jéggel. Díszítsd narancs szeletekkel koktélodat.

+1 Paloma

A paloma szintén egy kiváló nyári frissítő ital, így nem csoda, hogy előkelő szerepe van a mai napig a legjobb koktélok között. Akárcsak a margarita, a paloma is a klasszikus koktélok közé sorolható.

A hozzávalók:

– 60 ml tequila

– 15 ml lime juice

– Grapefruit szóda a tetejére

Az alábbi ital elkészítési során is érdemes a pohár szélét sóval szórni.

Nem számít, hogy épp a tengerparton, vagy a privát medencéd szélén ülsz, egy jó koktél a nyári forróságban mindenképp felfrissít majd. Érdemes kipróbálni, hiszen teljesen más élményt nyújt, mint egy hagyományos, egyszerű ital. A legjobb koktélok szintén minőségi italok, és még ízletesek is.