Legjobb Borok 2021

Legjobb Borok 2021

Legjobb Borok 2021

A legjobb sörök c. cikk után természetesen a legjobb borok cikk megszületése várható volt. Viszont a két ital között számos különbség felfedezhető. Egy jófajta üveg bor elrepíthet a kedvenc helyedre. Imádod a mediterrán Olaszországot? Egy Chianti segítségével megidézheted magadnak a kellemes tengerpartot és a friss olasz ételeket is.

A bor az egyik legnemesebb ital: egyszerűen magával ragad, és néha még az ár sem számít, hiszen, ha a kedvenc üveg borod kerül a terített asztalra, felbecsülhetetlen élményt tud nyújtani.

A legjobb borok cikk tehát azért készült el, hogy olyan kiváló borokat találj, amiket szívesen fogyasztanál nem csak Te, hanem a családod és a barátaid is. A különleges alkalmakhoz is remek választás lehet, de ha csak egy új ízt szeretnél felfedezni, az sem akadály.

1. Bodega Catena Zapata Adrianna Vineyard

A legjobb borok kiválasztása nehezebb, mint hinnéd, ám a 2016-os bor biztos, hogy elnyeri majd a tetszésedet. Eszméletlenül árnyalt és részletes, a mélység és karakter biztosított minden egyes korty után. Ha magas minőségű borra vágysz, nos, akkor megtaláltad: ez az egyik legmagasabb minőségű bor, amit csak választhatsz. Emellett a kritikusok kedvence is.

Az üveg is igazi egyéniségre utal: hidd el, ha ezzel készülsz egy romantikus vagy meghitt családi vacsorára, biztos, hogy leveszed az asztalnál ülőket a lábukról.

Sokan vélik úgy, hogy ez az egyik legjobb bor, amelyet a Catena előállított, hiszen sűrű, friss és testes, sőt, ízes és egyben elegáns is. A rózsa és a fenyőtű aromáit fűszer és dohány árnyalataival borzolja.

2. Sine Qua Non

Magas rangú bort keresel? A Sine Qua Non 2006-os Syrah-jával tarolni fogsz! Ezt a bort egyébként Kaliforniában gyártják, ami sajnos az árán is tükröződik. Népszerűségének titka a hihetetlenül bársonyos tanninjai és sűrű, réteges íze. Gazdag és intenzív vörösbor, a karakteresség pedig garantált.

1. kép – ha a legjobb borokat keresed…

Csupán 442 palack készült ebből a borból, szóval egy igazi ritkaságról beszélünk. Áfonyás pite, szeder, ázsiai fűszerek és erdei talaj aromáját kínálja, sőt, egy kis csokis aromát is érezni lehet benne. 32 hónapot töltött hordóban palackozás előtt.

3. Grgich Hills Estate

Krémes és ízes közepes testű bor, tele és jól lekerekített, rengeteg intenzív, gyümölcsös jegyekkel. A Grgich Hills borok nem okoznak csalódást, hiszen mindig friss és kiegyensúlyozott ízeket biztosítanak elérhető áron. Biodinamikusan ermesztett szőlő felhasználásával készül, valamint körte, alma, ananász, őszibarack és méz ízek figyelhetők meg a borban.

Rozsdamentes acél hordókban érlelt, klasszikus, amely arról ismert, hogy az egyik legjobb és viszonylag könnyen hozzájutható. A trópusi ízek minden bizonnyal mindenki számára kielégítők lesznek.

4. Heitz Cellar

2014 egy jelentős év volt, hiszen megszülethetett ez a kiváló bor. A legjobb borok közül természetesen nem maradhat ki a Cabernet Sauvignon, amiről úgy tartják, pénzzel nem is lehet megvásárolni. Babérlevél, menta, ánizs és étcsokoládé aromájáról és jellegzetes ízéről ismert.

Ez a fajta bor három évet töltött új francia tölgyfahordókban, egy évet semleges tölgyfában és további egy évet üvegben, mielőtt piacra dobták. Édes fekete gyümölcsének, friss vörös szilva és egy kis meleg vanília ízével erősen sima és klasszikus vörösbor, amelyet igazi élvezet megízlelni. A vörös gyümölcs és a narancshéj dominálhat.

5. Masseto

Ha szereted a Merlot-ot, akkor a Masseto az egyik kedvenc borod lesz. A 2016-os kiadása rendkívül koncentráltnak mondható anélkül, hogy túlsúlyos lenne. Sötét, pazar és kifejező. Kinek ajánlható? Akik élvezik az intenzív aromájú sötét vörös bort. Emellett ötvözve van a gazdag és selymes tanninok és a sötét gyümölcs, fűszer, édes dohány és fekete cseresznye ízeivel.

Szilárdnak mondható, mely egy 2001-es kiadásra emlékeztetheti a borkultúrában jártasokat. Ezt a bort két évig tölgyfahordóban érlelték, és finom kivitelben csiszolták.

+1 Cloudy Bay

Friss és intenzív borairól ismert, és mint tudjuk, a márka szerelmeseinek kedvence a 2019-es Sauvignon Blanc. Összetett guava-, egres-, trópusi gyümölcs- és friss fűszernövényrétegekből áll, így a gyümölcsös élmény biztosított a fogyasztó számára.

Palackja egyszerű, ám élénk és kifejező. A bor maga a gyümölcsöktől és savasságtól dagad, könnyen élvezhető fehérbor, amely frissességet ad a meleg nyári estékre. Biztosra vesszük, ha egyszer megkóstoltad, az édes íze még egyszer el fog csábítani.