A legjobb okosóra

legjobb okosóra

Xiaomi Amazfit 2 Stratos

Az árak csökkenésével és a technika fejlődésével egyidejűleg manapság egyre inkább teret nyernek az okos eszközök (okos termosztátról szóló cikkünket itt olvashatod), a trend néhány évvel ezelőtt elérte az órákat is. Az eltelt évek során egyre több funkció került a legjobb okosórákba, ráadásul az okos telefonok fejlődése tovább gyorsította a folyamatot. Nem várhattunk hát mi sem tovább, mai bejegyzésünkben a legjobb okosóra tesztjét olvashatjátok.

Az elején szeretném leszögezni, hogy elérhető árkategóriájú és klasszikus dizájnnal rendelkező órát kerestem a teszthez, így került képbe a Xiaomi AMAZFIT Pace 2 STRATOS típusú okosóra. Személy szerint nagyon kedvelem a Xiaomi termékeit, mert ár/érték arányban az egyik legjobb gyártó, bíztam benne, hogy az általuk gyártott okosóra sem fog csalódást okozni, olvass tovább és megtudod hogyan teljesített.

legjobb okosóra
A legjobb okosóra: Xiaomi Amazfit 2 Stratos

A dizájnról nem szeretnék túl sok szót ejteni, klasszikus köralakú számlap, szénszálerősítésű polikarbonát tokozással, ami nagyon strapabíró, emellett a kijelzőt zafírüveg védi. Analóg hatást keltő kijelzőkkel rendelkezik és három nyomógombot is elhelyeztek az órán, ami jelentősen megkönnyíti a kezelését, mindezt fekete színben, ami szinte mindenféle öltözethez passzol. Ha nem műanyag szíjjal szerelnék már-már elegánsnak is nevezhetnénk. Az óra a legkülönbözőbb időjárási körülmények között is kiválóan használható, pl. verőfényes napsütésben, hiszen a transzreflektív kijelző (egyszerűen fogalmazva egy vékony tükör, ami visszatükrözi a kijelzőt érő fényt és ezt használja annak megvilágítására) erős fényben is jól láthatóvá teszi az adatokat, emellett esős időben is használható a vízálló kialakításnak köszönhetően.

Az eszköz okostelefonunkhoz Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható, lehetővé téve ezáltal a mobilunkra érkező értesítések okosóránkra történő továbbítását. A sportolók számára nélkülözhetetlen pulzusmérő, gyorsulásérzékelő és GPS érzékelő is beépítésre került a Xiaomi okosórájába, ezáltal minden pillanatban követni tudjuk aktuális pozíciónkat és a megtett kilométereket lletve azt is, hogy ez mennyire terhelte meg a szívünket :).

A legjobb okosóra
Klasszikus okosóra dizájn

4 Gb-os belső memóriájának köszönhetően kedvenc zeneszámainkat is könnyedén tárolhatjuk rajta, ami újabb érv a kellemes hangulatú sportolás mellett. Ha esetleg pihenésre vágyunk az sem probléma, hiszen a „ne zavarj” módnak köszönhetően háborítatlanul pihenhetünk, ráadásul az okosóra alvásfigyelő funkciója azt is közli velünk, hogy alvásidőnkből mennyit töltöttünk mélyalvásban.

Előnyök:

  • kiváló ár/érték arány
  • nagyon egyszerűen kezelhető
  • magyar nyelvű, gyakran frissített applikáció
  • állítható fényerő, akár automatikusan is
  • hosszú üzemidő
  • strapabíró, vízálló kialakítás
  • sokféle személyre szabható kijelző dizájn

Hátrányok:

  • hangszóró és mikrofon hiányában telefonálni nem tudunk vele
  • több értesítés esetén csak összegzést ír
  • nem bővíthető memória