A legjobb hangfal

Napjainkban mindannyiunknak megvannak a kedvenc zenéi, melyeknek szinte megszállottjai vagyunk, így a hangminőség is fontosabbá szerepet játszik, mint valaha önmagunk kifejezésére, vagy lelkünk megnyugtatására. Pont ezért nem mindegy, hogy a legjobb hangfal nyújtson segítséget ha relaxálni szeretnénk, vagy épp erőt meríteni egy esetleges kihívás teljesítéséhez. Legyen szó versenyre való felkészülésről, edzésről, vagy a mindennapi teendőink, esetleg munka végzéséről a legjobb hangfal olyan társ, mely segítségünkre lehet nap mint nap.

Mindegy, hogy a legjobb hangfal bluetooth-os formában megfelelő számotokra, akár a kerti sütögetéshez kell a következő nyárra, vagy a PC-hez szükséges egy jó gamer hangfal, melyet használhatsz a legjobb monitorhoz, mi összeállítottunk egy listát a legjobb hangfal választékból minden alkalomra!

 

1. Legjobb hangfal otthonra: Polk Audio PSW10

Ez a hangfal olyan komoly teljesítménnyel bír, hogy még figyelmeztetést is kapunk hozzá vásárlásunk során. Komolyan, ez a 25,4cm-es mélynyomó 85dB-el (decibel) képes remekelni, mely bőven több egy tehervonatnál is. Ezáltal biztosítja a teljesen kiegyensúlyozott, mégis kirobbanó hangzást.

1.ábra: Polk Audio PSW10

A lézer alapú Klippel mérési technológia a linearitás mély és pontos hangzást biztosít. Mérete is magáért beszél, 35,5 x 36,5 x 49,9cm-es, 11,7kg-os szépségről van szó. Hihetetlen erejéhez mérten egy anti-rezonáns MDF házzal rendelkezik 1,9 cm vastag belső merevítővel ellátva, így maximum hangerőt is simán bírva. Mindenesetre egy finom 5 éves garanciával kapjuk a 40Hz-től 200Hz-ig terjedő frekvencia intervallummal ellátott, 50W folyamatos, és akár 100W dinamikus teljesítménnyel is működő készüléket, mely nem csak otthoni filmnézéshez, de egy jó házibulira is a legjobb hangfal lehet, melyet választhatunk!

 

2. Legjobb hangfal – költségbarát: AXESS SPBT1031

20 USD alatti árral érkezik következő befutónk az AXESS SPBT1031, melybe így is rengeteg különlegesség szorult. Ezek a hangfalak bár kicsik, mégis tekintélyt parancsolóan erősek a maguk 2 darab 2 W-os kört kimenetükkel és az 5W-os mélynyomójukkal. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a 100Hz-től 20KHz-ig terjedő frekvenciasáv szintén elég izmosnak tűnik.

2.ábra: AXESS SPBT1031

Az AXESS súlya 1,3kg, méretei 29,2 x 16 x 17cm, mely azt jelenti, hogy könnyedén magunkkal vihetjük bárhová, kinti, benti eseményekre egyaránt megfelelő. Szintén előnyére válik, hogy kényelmes vállpánttal felszerelt, mely a szállítását is megkönnyíti. A készülék Bluetooth-al ellátott, és közel 10m hatótávval rendelkezik. Bluetooth nélküli használat esetére egy 3.5mm-es jack bemenettel is rendelkezik, így direktben is rá tudjuk kötni mobilunkat, vagy más lejátszó eszközöket is. Akkumulátora szintén csodálatra méltó, ugyanis minimum 14 órás lejátszást ígérnek nekünk egy töltéssel. Ez valóban ideális választás, ha a legjobb hangfal szükséges egy hirtelen összedobott buliba.

3. Legjobb stúdió hangfal: Mackie CR Series CR3

Azon személyek számára, akik stúdió minőségű hangot szeretnének multimédiás alkotásaikhoz, vagy épp PC játékaikat szeretnék a lehető legjobb hangzással átélni, nekik a Mackie CR Series CR3 a legjobb hangfal.

3.ábra: Mackie CR Series CR3

A 2,7kg-os 29,2 x 21,5 x 38.8cm méretekkel rendelkező Mackie CR Series CR3 a legnagyobb hangfal a listánkon. Rendkívül széles frekvenciatartományt kínál full-range multiméda eszközökhöz, 80Hz és 20KHz között képesek leszünk akár egy tű földet érését is meghallani! Az 50 wattos beépített erősítő, a precíziós nagyfrekvenciás hullámvezető, a prémium átalakítók és a fából készült doboz kialakítása akusztikus hangot biztosít, mellyel minden egyes hang érzékelhető lesz számunkra. Nem kell túlságosan felcsavarni a hangerőt, mivel a kis sztereó magassugárzók, amelyekhez alsó súlyos aljzat csatlakozik, kiegyensúlyozott hangzást eredményeznek önmagukban is. Továbbá két professzionális szintű izolációs párnácska is jár a készülékhez, melyek a nem kívánt basszus fokozódást hivatottak tompítani. Bár ez a hangfal nem bluetooth kompatibilis, viszont mindenféle csatlakozó megtalálható a csomagban: 1/8 “sztereó RCA kábel, 1 / 8 “- 1/8” kábel az okos telefonhoz, 6 “hangszóró-hangszóró kábel, így csatlakoztathatjuk a bal / jobb hangfalakat együtt is.

Szerintünk nagyon is szemre való. 🙂

 

4. Legjobb hangfal kintre: Fugoo Sport XL

A Fugoo Sport XL hordozható robusztus Bluetooth hangszóró kivételes hangzást biztosít, tartós külső felépítéssel. A nyolc szimmetrikusan elhelyezett vezető, négy magassugárzó, két közép / aljzat és két passzív radiátor táplálja a Fugoo 360 fokos kiváló hangzását. mindemellett extraként az IP67 minősítés azt jelenti, hogy a Fugoo akár 30 percig is képes 1m-es víz alatt meglenni, és még por-, iszap- és ütésvédelemmel is rendelkezik. Emellett 35 órás akkumulátor-élettartammal bír, illetve a belső teljesítménye révén egy hordozható áramforrásként is üzemel a telefonok vagy táblagépek gyors feltöltéséhez.

4.ábra: Fugoo Sport XL

Az Apple és a Google eszközök tulajdonosai számára a Siri és a Google Asszisztens vezérlői is egyaránt megtalálhatóak a beépített gyors hangutasításokhoz. A teljes duplex kihangosító pedig telefonbeszélgetéseknél is jól jöhet.

 

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok, jelezzétek a véleményeteket, észrevételeiteket, esetleges kérdéseiteket a komment szekcióban!