Legjobb vasaló 2020

Legjobb vasaló 2020

Legjobb vasaló 2020

Nem könnyű olyan gőzölős vasalóra bukkanni, amely különösebb erőfeszítés nélkül képes eltávolítani a makacs gyűrődéseket. A legjobb vasaló legyen kényelmes, megfelelő súlyú (hiszen senki sem vasalás közben szeretne megedződni), jól gőzöljön, valamint rendelkezzen nagy tartálykapacitással. Ezen kívül fontos szempont lehet még a nagy teljesítmény, a folyamatos gőznyomás és a hosszú tápkábel is.

Ha sok ruhát kell vasalnod, semmiképp sem érdemes fukarkodni. Inkább fizess többet a jó minőségért, és hidd el, megkönnyíted vele a dolgod, illetve a munkával eltelt idődet is. Amint említettük, ebben az esetben a nagy víztartály fontos szerepet játszhat a választásban, viszont ügyelni kell arra is, ha túl kemény a víz, mindenképp desztillált vizet használj.

Az automatikus érzékelővel ellátott vasaló szintén szuper választás lehet. Mit is jelent az automatikus érzékelő? Nos, ebben az esetben nem kell aggódnod a különböző szövetek megfelelő hőmérsékletének beállításai miatt.

A legjobb vasaló emellett természetesen simán viszi a legmakacsabb gyűrődést is, tehát nem kell órákig vasalnod egyetlen ruhadarabot. Mi a hátránya az ilyen jellegű gőzölős vasalóknak? Kicsit talán tovább tart a felmelegedés, és talán nagyobb a mérete is, ám szerencsére nem a karunk, hanem a gőz fogja elvégezni a „piszkos” munkát.

Te is kíváncsian várod már a legjobb vasaló 2020-as listát? Nézzük hát…

1. Philips GC5034/20 Azur Elite

A Philips ezzel a modellel új szintre emelete a vasalás fogalmát. Ezen a nagy teljesítményű vasalón nem találsz majd semmilyen hőmérséklet-beállító gombot, mert nincs is szükséged rá! Gombok helyett ő maga okosan optimalizálja a hőmérsékletet a ruhadarabtól függően – neked nem kell törődnöd azzal, hogy épp farmert vagy selyem ingeket vasalsz. Miért a Philips a legjobb vasaló? Nos, ha Te is a feledékenyebb emberek sorai közé tartozol, akkor nem kell aggódnod majd azon, ha véletlenül a vasalót rajta hagytad a kedvenc ruhadarabodon. Nem fogsz rajta találni egyetlen égési sérülést sem!

Emellett a legjobb vasaló három gőzmóddal is rendelkezik: DynamiQ, Max és Ionic. A DynamiQ mozgásérzékelővel érzékeli a vasaló mozgását, és kikapcsolja a gőzt, amint leáll, és folytatja, ha a vasaló újra mozgásba lendül. Ezzel a funkcióval jelentős mértékű vizet is megtakaríthatunk. A Max funkció segítségével azt kapjuk, amit a neve is mutat: maximális erősség a makacs gyűrődések kiegyenesítése érdekében. Mit takar az Ionic opció? A higiénikus vasalás érdekében mindenképp ezt a funkciót használd!

2. Tefal FV9845E0 Ultimate Pure

Biztos veled is megesett már, hogy nagyon gyorsan ki kellett vasalnod egy inged, és természetesen bekapcsoltad a vasalót, hogy kicsit kiegyengesd a gyűrődéseket. Pehedre az egész vízkő-fröccs az ingeden kötött ki, pedig nagyon-nagyon sietned kellett volna. Nos, ezt a problémát a Tefal megoldotta Neked.

1. kép a legjobb vasaló nem csak praktikus, de esztétikus is

Az Ultimate Pure továbbá rendelkezik még néhány nagyszerű tulajdonsággal, például 60g/perc folyamatos gőzöléssel, egy nagy, 350 ml-es víztartállyal, nagy töltőnyílással és egy divatos Durilium Airglide talppal. A palládium bevonat 33%-kal nagyobb csúszást biztosít, tehát úgy fog siklani a legjobb vasaló a ruhán, mint a gyereke a korcsolyapályán.

A gőzölős vasalók többségéhez hasonlóan az Ultimate Pure is könnyen kezelhető hőmérsékleti skálával rendelkezik, amely az alacsony hőfoktól (pl. selyem és egyéb finom anyagok) egészen a tűzforróig (pl. gyűrött vászon) terjed.

Habár ez a vasaló is egy tökéletes választásnak bizonyul, érdemes mérlegelni a súlyát. Figyelem! Ha nem vagy karban edzett, akkor nehézségeket okozhat a kezelése.

3. Russell Hobbs Steam Glide

A Russell Hobbs ezen készüléke úgy került fel a legjobb vasaló 2020-as listára, hogy az utazókat is tudjuk támogatni. Ez a kompakt modell nem foglal sok helyet, és szinte csak a pólók vasalására alkalmas, amelyeket bedobáltál az utazásra a bőröndödbe. Jól jön egy ilyen kompakt vasaló, hogy ne úgy nézzenek ki rajtad a ruhák, mintha a kutya szájából húzták volna ki őket.

Rozsdamentes acél talppal, változó gőzkibocsátással, hőmérséklet-szabályozással, vízpermetezés funkcióval, egy kis 80 ml-es víztartállyal és egy kézi működtetésű kettős feszültségű kapcsolóval használható, tehát bárhol könnyedén használható. Tudjuk, ez a vasaló nem épp egy halom ruhához lett tervezve, de ha szükséges, egy-két összegyűrt inget simán szebbé tud varázsolni.

Ha egy hetes nyaralásra/üzleti útra készülsz, biztosan szeretnél tökéletesen kinézni, így melegen ajánljuk, hogy szerezz be egy ilyen készüléket, ha a legjobb vasalót keresed.

+1 PHILIPS GC7808/40 PerfectCare Compact Gőzállomás

A legjobb vasaló 2020 kategóriánkba úgy gondoltuk, belefér még egy Philips termék, mivel az az igazság, hogy a Philips jelenleg a piac legjobb vasalóit és gőzfejlesztőit gyártja.

Ez a compact modell néhány téren eltér a drágább és magasabb szinvonalú termékektől, de szinte ugyanolyan hatékony és sok szempontból sokkal praktikusabb. Annak ellenére, hogy azonos méretű, a kézi egység kissé nehezebb, mint a többi (1,2 kg, szemben a 0,8 kg körüli értékkel). Ezenkívül a nem leválasztható tartály 1,8 liter helyett 1,5 liter vizet tartalmaz, és a folyamatos gőz- és a boost-kimenet is valamivel alacsonyabb, de még mindig több, mint elegendő ahhoz, hogy megfeleljen a feladatnak.

A Philips ezen modellje is tartalmazza az OptimalTemp technológiát, ami azt jelenti, hogy nem kell hőmérsékletet beállítanod, hiszen ő maga dönti el, hogy a selyemhez, a farmerhez milyen hőmérséklet a legoptimálisabb. Nem kell aggódnod amiatt sem, hogy megégeted a ruháidat, ha rajta felejted kedvenc vasalódat, sőt, természetesen bizonyos inaktív idő elteltével magától ki is kapcsol.

Ha szereted a rózsaszínt, és nem akarod, hogy a legjobb vasaló nagy helyet foglaljon el, akkor ez a Philips termék lesz a Neked való.

Számtalan vasaló sorakozik még a boltok polcain, ami arra vár, hogy kipróbáld, ám ha biztosan nem szeretnél csalódni, akkor mindenképp a Philips márkákat javasoljuk, hiszen piacvezető márkáról beszélünk, és nem utolsó sorban teljesen megbízhatók is.

Szerinted milyen a legjobb vasaló? Milyen szempont szerint választod ki a legjobb vasalót?