Legjobb TV okosító

legjobb TV okosító

Tetszetős dizájn és kompakt méret

Korábban már írtunk tesztet a legjobb TV-ről, ezt itt olvashatjátok, de mi a helyzet akkor, ha nem okos TV-t vásároltál és szeretnéd, ha képes lenne az okos TV-k által nyújtott funkciókat biztosítani anélkül, hogy új TV vásárlása miatt komoly összeget adj ki? Ebben az esetben Neked találták ki a TV okosítót. Mai tesztünkben a Xiaomi Mi TV Box terméket próbáltuk ki, olvass tovább, ha érdekel mit tud és miért érdemelte ki a legjobb TV okosító jelzőt.

Kezdjük a dizájnnal, a csomagolás kinyitása után máris kezünkben tarthatjuk a Box-ot a hozzá tartozó távirányítóval, hálózati tápcsatlakozóval és HDMI kábellel. A Xiaomi MI TV Box és távirányító egyszerű, letisztult formavilágával és fekete, matt hatású színének köszönhetően könnyedén beilleszthető bármelyik nappaliba és hálószobába, szerencsére nem foglal sok helyet (100x100x20 mm), így könnyen el is rejthető, ha mégsem szeretnénk egy műanyag dobozt elhelyezni a környezetünkben. Azt, hogy a dizájnnal kapcsolatban nem lehet okunk panaszra, a két megnyert dizájn díj is alátámasztja és hozzájárul a legjobb TV okosító piaci sikeréhez. A doboz elején található az infra vevő és a visszajelző LED-ek, ennek köszönhetően infrás adatátvitelre alkalmas eszközzel (mobiltelefon, távirányító) kezelhető a berendezés. A megszokott megoldásoknak megfelelően a doboz hátulján találhatóak az energiaellátáshoz és adatátvitelhez szükséges csatlakozók. Előbbiről egy tápcsatlakozó, utóbbiról pedig kombinált audio (analóg/digitális), HDMI és USB csatlakozó gondoskodik, ami egy HUB segítségével bővíthető. Egy USB-Ethernet átalakítóval még tovább bővíthetjük a csatlakozási lehetőségeket. Az infra mellett Bluetooth kapcsolat is rendelkezésre áll, a csomagban lévő távirányító is ezen a platformon kommunikál az egységgel, amit sajnos elem nélkül küldenek ki. Opcionálisan billentyűzetet és egeret is kapcsolhatunk a készülékhez.

legjobb TV okosító
Legjobb TV okosító – csomagolás

A kezeléssel kapcsolatban elmondható, hogy nincs túlbonyolítva, ezért idősebbek vagy technikai eunuch-ok is könnyedén tudják kezelni, hiszen a távirányítón is csak néhány gomb található, érdemes észben tartani, hogy a gomboknak hosszan nyomvatartott üzemmódjuk is van, amivel további funkciókat tudunk elérni.

Emellett hangvezérléssel is működésre bírhatjuk a Xiaomi TV okosító távirányítóját. Sokan ódzkodnak a hangvezérelt eszközöktől, esetünkben nincs mitől tartani, mert magyarul is „ért” a rendszer, sőt elvárásainkon túl is teljesített, mert a kevésbé artikuláló, gyorsan beszélő tesztelők mondanivalóját is pontosan megértette a készülék. Természetesen, ha kedvünk úgy tartja, akkor angolul is beszélhetünk a géphez, beszédfelismerő rendszere ezzel is könnyen megbirkózik. A Play áruház segítségével méginkább testreszabhatjuk az egységet, hiszen viszonylag sok alkalmazás (játék, fájlkezelő, stb.) elérhető. Mobilunkból könnyedén távirányítót varázsolhatunk, ehhez nem kell mást tennünk, csak letölteni az Android TV remote control nevű alkalmazást. Legtöbben azért vásárolnak okos TV-t, mert internetezésre szeretnék használni a készüléket, erre is ad lehetőséget a Xiaomi TV okosító, WiFi-vel csatlakozhatunk a világhálóhoz és böngészhetjük kedvenc tartalmainkat.

legjobb TV okosító
Egyszerű kezelhetőség és gyors működés

Hardver tekintetében sem szégyenkezhet a Xiaomi Mi TV Box, ugyanis 4x2GHz processzorral és 2 GB RAM-mal rendelkezik, ami gyors működést tesz lehetővé, akár Chromecast-ként használva is. A Chromecast segítségével telefonról is egyszerűen és gyorsan tudunk tartalmat küldeni a TV-re (pl. weblapok, youtube videók, stb.). A 8GB-os tárhely főként alkalmazások tárolására elegendő, filmeket, sorozatokat inkább külső tárolóról érdemes betölteni. Szoftveres oldalon Android TV 6.0 rendszerrel kel életre tesztünk TV okosítója.

legjobb TV okosító
Tetszetős dizájn és kompakt méret

Összességében nagyon meg voltunk elégedve a Xiaomi Mi TV Box-szal, megérdemelten adtuk neki a legjobb TV okosító megnevezést. Leginkább azért, mert nagyon felhasználóbarát, gyorsan és egyszerűen kezelhető, amit a Google Cast kompatibilitás tovább javít. Emellett mind hardver, mind szoftver szempontból túlteljesíti az árkategórián belüli termékek teljesítményét. Ha figyelembe vesszük a Xiaomi TV okosító árát és egy új okos TV árához hasonlítjuk, akkor nem nehéz belátni, hogy megéri beruházni a legjobb TV okosító eszközbe.