Legjobb konvertáló program

Napjainkban rengeteg videót látunk, mind-mind különböző formátumúak, így nem csoda, hogy ha manapság egy jó PC alap szoftveres felszereltségébe tartozik a legjobb konvertáló program is, mely segít nekünk a videokat olyan formátumba konvertálni, amilyenbe szeretnénk. A legjobb konvertáló program ismertetőjegye, hogy egyszerűen használható, illetve hatalmas, különböző típusú fájlokat képes kezelni.

Számos oka lehet annak, hogy egy másik formátumra szeretnénk konvertálni egy fájlt. Előfordulhat, hogy bizonyos videót szeretnénk lejátszani egy olyan eszközön, amely korlátozott tárhelyet tartalmaz, és csökkentenünk kell a fájl méretét. Előfordulhat, hogy ugyanolyan formátumban szeretnénk tárolni a teljes videógyűjteményünket, de néhány rosszindulatú program található a rendszerben. De az is előfordulhat, hogy csupán át akarjuk konvertálni a telefonunkkal rögzített videot egy olyan formátumba, melyet sokkal könnyebb megosztanunk a későbbiek során.

Azonban tartsuk észben, hogy ha videókat konvertálunk a YouTube-ról, a videók letöltése a szolgáltatás feltételeivel ellentétes, vagyis ezzel megszegnénk a szabályokat. Lehetséges, hogy szerzői jog megsértése is fennáll, kivéve, ha a szerzői jog tulajdonosától engedélyt kaptunk rá, vagy ha a videó nyilvános.

Mindezeket szem előtt tartva Ti is biztosan kíváncsiak vagytok már, hogy melyik a legjobb konvertáló program. Összegyűjtöttük nektek a top 3 jelöltünket, lássuk is, melyek azok!

  1. Any Video Converter Free

Az AVC ingyenes és gyors konvertáló program videókhoz a gépünkről, vagy a netről. Tömören nem ez a legjobb konvertáló program tökéletes definíciója? 🙂

Az online és offline fájlokat kezeli, ami azt jelenti, hogy ha szeretne néhány videót megjeleníteni a YouTube-on, akkor gyorsan és egyszerűen konvertálhatjuk azokat olyan formátumba, amely alkalmas az offline megtekintésre a mobilon úgy, hogy közben semmilyen szabályt sem szegtünk meg.

Természetesen többről van itt szó, mint csupán a Youtube, szintén letölthetünk és konvertálhatunk Facebook-ról, Vimeo-ról, Metacafe-ról, és hasonló oldalakról, plusz bármely AVC alkalmas arra is, hogy az audió hangot CD-ről, vagy DVD-ről kiszedje, hallgatható audió fájlba konvertálva.

Az összes videofájlt támogatja a program amit csak el tudunk képzelni, beleértve a különböző eszközökre előre készített profilokat is, illetve a szerkesztési lehetőségek is, mint szűrés, vágás, forgatás, tökéletesen alkalmassá teszik a programot az alapvető tisztogatási feladatokra. Ha kreatív akarsz lenni, még kísérletezhetsz is a videó effektusokkal, hogy egyedülálló megjelenést érjünk el. Ha több opcióra van szükségünk, az Anvsoft fejlesztő egy prémium videó konvertert is kínál, bármely Video Converter Ultimate-ot, amely képes eltávolítani a DRM-védelmet, konvertálni videókat tételekben és videókat írni lemezre.

1.ábra: Any Video Converter

2. Freemake Video Converter

Gyors, rugalmas és könnyen használható – nálunk a második legjobb konvertáló program, mely ráadásul teljesen ingyenes!

A Freemake felépítette magának a nevet azzal, hogy hatékony, mégis könnyen használható szoftvert hozott létre, és ingyenesen hozzáférhetővé tette. A Freemake Video Converter sem kivétel ez alól, a cég irigylésre méltó eredményeinek a folytatása.

Az ingyenes videó konverter nemcsak a merevlemezen lévő fájlokat képes konvertálni szinte bármilyen formátumra, hanem az online videók letöltésére és konvertálására is használható.

Az egyszerű szerkesztőeszközökkel a nem kívánt felvételek vágására, a feliratok hozzáadásával és a DVD-ről és a DVD-re való konvertálással a Freemake Video Converter bőven rendelkezik azzal, ami a mindennapos konvertálási igényeinkhez szükséges, sőt még többel is!

Amire nagyon figyelnünk kell az az, hogy amikor először telepítjük a Freemake Video Converter programot, néhány funkció (beleértve a YouTube-videók konvertálását is) zárolva lesz. Három nap elteltével ingyenes webcsomagot kapunk ajándékként, amely megszünteti ezt a korlátozást. Arra is figyeljünk, hogy a Rendszer tálcában értesítést fogunk kapni, amikor a Web Pack elérhetővé válik, így érdemes az értesítéseket bekapcsolva tartani.

2.ábra: Freemake Video Converter

3. Free HD Video Converter Factory

Video konvertálás és szerkesztés egy kényelmes, ingyenes csomagban! Ez a harmadik helyezett a legjobb konvertáló program listánkon.

A Free HD Video Converter Factory büszke arra, hogy olyan könnyen használható, hogy honlapja 10 másodperces útmutatót kínál az indításhoz. Ez nekünk is túlzásnak tűnt elsőre, ezért kipróbáltuk és valóban igaz! A kiválasztott videót egyszerűen áthúzhatjuk a program felületére, vagy használhatjuk a kiválasztás menüpontot, melyben kiválasztjuk a formátumot vagy a céleszközt, majd megnyomjuk a Futtatás gombot. Tényleg mindössze ennyi a használata. Egyszerű és nagyszerű!

Azt is nagy örömmel konstatáltuk, hogy a szoftver kényelmessége nem megy egyáltalán a szolgáltatások rovására. Míg másodpercek alatt elkezdhetjük a konverziós folyamatot, érdemes lehet egy kicsit több időt tölteni a kimenet testre szabásával. A vágás, illetve a rendkívül figyelemre méltó különleges effektusok is kéznél vannak ahhoz, hogy a videoink olyan kinézetet kapjanak, amilyet szánunk nekik és a célformátumok bemutatása is rendkívül intuitív.

Továbbá a kezdők kiválaszthatnak egy adott lejátszási eszközhöz igazított profilt, míg a fejlettebb felhasználók manuálisan választhatnak és további testre szabási opciókkal alakíthatják kedvükre a dolgokat.

3.ábra: Free HD Video Converter Factory

Ha kérdésetek, megjegyzésetek lenne a témához, bátran írjatok a komment szekcióba! 🙂