Legjobb kotyogós kávéfőző

Bialetti Moka Express 4 kotyogós kávéfőző

Legjobb kotyogós kávéfőző

Nehézkes ébredés, nincs kedved semmihez, és legszívesebben visszabújnál a saját kis ágyadba, de muszáj elindulnod. Menni kell, mert az élet nem állhat meg. Vajon mi segíthet ilyenkor a legjobban? Hát persze, hogy egy jó minőségű, finom és tökéletes minőségű kotyogós kávé! 😊 Csapatunkban mi magunk is nagy kávé rajongók vagyunk, így most összegyűjtöttük a 3 legjobb kotyogós kávéfőzőt, amik számodra is garantáltan a legjobb minőségű kávét fogják főzni. Vágjunk is bele egy kis ismertetővel!

Mi is az a kotyogós kávéfőző? Hogyan lesz tökéletes a kávém?

A kotyogós kávéfőző alapvetően 3 fő részből áll. A víztartály, amibe a folyamat elején beleöntjük a vizet, egy kávétartó rész, amibe az őrölt kávét helyezzük, majd a felső tartály, amibe a kész kávé kerül. Egy jó minőségű kotyogós kávéfőző a mai napig tökéletesen megállja a helyét a legjobb espresso gépek mellett is, de természetesen itt is sok múlik azon, hogy milyen technikát használsz a kávéfőzés közben. Íme néhány tanács, hogy tudsz tökéletes minőségű kávét főzni egy kotyogós kávéfőző segítségével:

  1. Mindig figyelj oda, hogy lehetőleg frissen őrölt kávéval dolgozz. Természetesen, ha erre nincs lehetőséged, akkor próbálj meggyőződni arról, hogy amit vásárolsz, az megfelelő őrölési eljárással készült.
  2. Kizárólag forrásban lévő vízzel kezdd el a kávéfőzést. Ha egyszerre kezded melegíteni a kávét és a vizet, mire a víz felforr az nagyjából 1-2 perc, ez idő alatt a kávé átnedvesedik a kávéfőzőben és veszít az értékéből és az illatából is
  3. Lehetőség szerint próbáld minél jobban takarítani a kotyogós kávéfőzőt. Ez nagyban segíthet abban, hogy újra és újra átéld az új kávé ízét és aromáját.

Most, hogy tisztáztuk milyen trükkökre van szükséged a tökéletes minőségű kávé elkészítésére, ideje megmutatnunk a top 3-as listánkat!

  1. Bialetti 4882/IN Kitty kotyogós kávéfőző

A Bialetti már 1933 óta jelen van a kotyogós kávéfőzők piacán, sőt, piacvezető szerepet tölt be. A termék vonalvezetése modern és elegáns, nem emlékeztet teljes mértékben a klasszikus kotyogós kávéfőzőre, de cserébe kompenzál érte, hogy rozsdamentes acélból készült. Ezen felül hőálló fogantyúval is rendelkezik, ami nem jön rosszul, ha a fáradt reggeleket nem szeretnéd egy kis balesettel indítani. 😊 A rozsdamentes acélnak köszönhetően egyszerűen tisztítható mosogatógépben is. Az árfekvése hazánkban 8000 – 10000 forint köré tehető, de garantáltan egy életre szóló befektetés mellett döntesz, ha egy ilyen kávéfőzőt vásárolsz.

Bialetti 4882/IN Kitty kotyogós kávéfőző
1. kép – Bialetti 4882/IN Kitty kotyogós kávéfőző

2. Bialetti Moka Express 4 kotyogós kávéfőző

A választásunk a 2. helyezettért a Bialetti Moka Express 4 lett. A kávéfőző kialakítása a klasszikus, időtálló darabokra emlékeztet. Jó látni, hogy 2019-ben a kotyogó kávéfőző piacon továbbra is megtalálhatóak a kávéfőzés történelmének a maradványai. A kávéfőző kapacitása 2-4 főre alkalmazható, alumínium kialakítása pedig még mindig ugyanolyan a 80-as évektől számítva. A terméknek egy kis hátránya van. Az egyik, hogy mosogatógépben nem mosható az alumínium rész miatt. Hazánkban a terméket több üzletben is meg lehet vásárolni nagyjából 7000 – 9000 forintos áron.

Bialetti Moka Express 4 kotyogós kávéfőző
2. kép – Bialetti Moka Express 4 kotyogós kávéfőző

3. Delonghi EMKP 63 B Alicia Plus

A legjobb kotyogós kávéfőző listánk 3. helyezését nem egy Bialetti kávéfőző nyerte el, hanem a Delonghi EMKP 63 B Alicia Plus készüléke. Aki egy kicsit is ismeri a kávéfőzők piacát, annak a Delonghi neve is ismerősen fog csengeni, hiszen a márka évek óta a megbízható kávéfőzők piacába tartozik. Ez a készülék igazán tökéletes lesz azok számára, akiknek a reggeli készülődések szinte fizikai fájdalommal járnak. 😊

Ez a kis kotyogós kávéfőző szinte mindent meg fog csinálni helyetted. Könnyen és egyszerűen előző este beprogramozhatod, hogy mikorra szeretnéd másnap reggel megkapni a frissen főzött kávédat. Ha ez még kevés lenne, a Delonghi biztosítja számodra a tökéletes hőmérsékletet is, hiszen a készülék képes a kávét akár 30 percig is melegen tartani. A kávéfőzés is teljesen biztonságos, a készülék figyel arra is, hogy ne fusson ki a kávéd semmilyen körülmények között. Kapacitás szempontjából nagyjából 3-6 főre képes kávét főzni, ami ideális lehet egy nagyobb családnak is.

Delonghi EMKP 63 B Alicia Plus
3. kép – Delonghi EMKP 63 B Alicia Plus

Természetesen, ami a terméknél előny az megjelenik az árában hátrányként. Egy ilyen készüléknél már kicsit mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod, hazánkban nagyjából 22.000 – 24.000 forint között vásárolhatod meg ezt a kotyogós kávéfőzőt. További kis hátránya még a készüléknek, hogy a műanyag tetejű kialakításnak köszönhetően sajnos kicsikét gyengébb minőségű kávé előállítására képes, mint egy rozsdamentes acél vagy alumínium anyagú kávéfőző.

Reméljük cikkünk eszedbe fog jutni, amikor egy kotyogós kávéfőző vásárlására adod a fejed. 😊