Legjobb tápegység márkák

Corsair RM750x

Corsair RM750x

A legjobb tápegység márkák

A legjobb tápegység márkák kiválasztása nem utolsó feladat, amikor új számítógép vásárlására hajtod a fejed vagy csupán fejleszteni szeretnéd meglévő konfigurációdat. A tápegység kritikus szerepet játszik a konfigurációd optimális működésében, természetesen magát a teljesítményt nem tudja úgy javítani, mint egy VGA vagy egy processzor, de mindent ő üzemeltet, ha gyenge lábakon áll a tápegységed, akkor az egész konfigurációd gyenge alapokon nyugszik.

Az első és legfontosabb dolog, mikor a legjobb tápegység márkák között keresgetsz az az, hogy pontosan megfogalmazd az elvárásaidat a tápegységgel szemben. Az alábbi tényezőket érdemes figyelembe venned:

  1. Teljesítmény: az elmúlt években a hardverek, mint például magas teljesítményű videókártyák vagy processzorok, mind hatalmas watt igénnyel rendelkeztek, de ez már a múlt az Nvidia új fejlesztése óta. Egy jó minőségű 800 W teljesítményű tápegység a legtöbb gamer konfigurációra is tökéletesen megfelelhet és az igazán kiemelkedő, extrém konfigok igényelnek kizárólag 1000 W-os tápegységet.
  2. Mérd fel a helyigényét a tápegységednek: a mai nagyobb teljesítményű tápegységek már nem minden esetben a klasszikus 5.5 inch méretekkel rendelkeznek, így mindenképpen érdemes felmérned a számítógép házadban megtalálható szabad helyet, mielőtt új tápegységet vásárolnál.

Most, hogy átnéztük, mire van szükséged mielőtt tápegység vásárlásra hajtanád a fejed, ideje, hogy rátérjünk a különböző kategóriákon belüli legjobb tápegység márkákra. Próbáltunk olyan listát összeállítani, ami több tényezőt is figyelembe vesz, mint például összteljesítmény, ár, méret stb. Íme a csapatunk által összeállított legjobb tápegység márkák listája:

Teljesítmény mindenek felett: Corsair RM750x

A Corsair a piacon már korábban is bizonyított a legjobb tápegység márkák között, és most sem okozott csalódást az RM750x modelljével. Ez a tápegység szimplán a legjobb: zero-RPM funkciójának köszönhetően maximális csöndben tud üzemelni, a moduláris kábeleknek köszönhetően pedig a számítógépen belüli kábelelosztás is a legoptimálisabb módon fog megtörténi. Az egyetlen hátránya a Corsair RM750x-nek az az ára. Sajnos a minőséget most is meg kell fizetni, nagyjából 40.000 Ft körül érhető el a piacon, plusz a 750 W teljesítmény lehet néhány igazi gamernek kevés lesz.

Corsair RM750x
1. kép: Corsair RM750x

Kevés a pénz, de minőséget akarsz? Van megoldás: EVGA 500 B1

Ha Te is azok közé tartozol, akiknek limitált a rendelkezésre álló összegük a számítógép fejlesztésre, akkor sajnos kénytelen leszel valahol spórolni, és ezt a legtöbbször a tápegység érzi meg. Ne aggódj, attól, hogy van egy kereted még nem feltétlenül kell beérned egy gyengébb teljesítményű tápegységgel, így került a legjobb tápegység márkák listánkra az EVGA.

Alacsony ára (kb. 18.00 Ft) és 6 SATA kábele nagyon vonzóvá teszi a tápegységek piacán, de sajnos a teljesítménye csak 500 W, így nem mindenki számára lesz megfelelő választás. Kitűnő lehet azoknak, akik valamilyen minőségi, belépő szintet szeretnének kapni a legjobb tápegység márkák közül.

EVGA 500 B1
2. kép: EVGA 500 B1

Csöndesen! Ha neked a zajszint a legfontosabb: be quiet! Straight Power 10

Lássuk be, a tápegységek igenis hangosak tudnak lenni és a zajszintjük sem elhanyagolható, és ezt sokan szeretnék szem előtt tartani egy tápegység vásárlásakor. A be quiet! Straight Power 10 ilyen esetben fog megoldást nyújtani, 400-700 W teljesítmény között elérhető a márka tápegységei. Sajnos, az ár elég húzós ahhoz képest, hogy csak a zajszintünk lesz vele optimális, közel 30.000 Ft körül érhető el.

be quiet! Straight Power 10
3. kép: be quiet! Straight Power 10

Mindened a megjelenés? Akkor választásod az NZXT E650 lesz

Mindened a tökéletes megjelenés és a kábelrengeteg elrejtése? Akkor imádni fogod az NZXT E650-et. Ez a teljesen moduláris tápegység hatalmas segítséget fog nyújtani számodra is, ha a tökéletes megjelenésű számítógép összerakása a célod.

A teljes modularitásnak köszönhetően a legszükségesebb kábelek csatlakoztatása után már kész is vagy. Emellé még társul az is, hogy maga a tápegység megjelenése is bitang jó, amit megfejeltek 10 év garanciával is. Sajnos az ára hazánkban nagyjából 40.000 Ft körül mozog, de azt kijelenthetjük, ha egy életre szóló, tökéletes megjelenésű befektetést szeretnél vásárolni, akkor az NZXT E650-el nem fogsz mellé lőni.

NZXT E650
4. kép: NZXT E650

A legjobb tápegység márkák kiválasztása továbbra sem egyszerű feladat. Ha számodra a teljesítmény és a legjobb minőség a legfontosabb, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a Corsair termékeit, de ha az ár a legfontosabb tényező, akkor ez EVGA tápegységei lehetnek a döntésed kulcspontjai.

Te milyen tápegységgel rendelkezel? Szerinted mik a legjobb tápegység márkák?