Legjobb lézer nyomtató

legjobb lézer nyomtató

Brother HL-3140CW

Legjobb lézer nyomtató

A nyomtatók fejlődésének köszönhetően manapság már mindennapossá vált mind az otthoni, mind a céges környezetben történő nyomtatás. A fejlődés magával hozta a kényelmet is, hiszen a mai nyomtatók csendesek, gyorsak és jó felbontással rendelkeznek, ráadásul a lézer nyomtatók olcsón üzemeltethetőek. Mindezek az indokok jó okot adnak arra, hogy a legjobb lézer nyomtató bemutatásával segítséget nyújtsunk a nyomtató vásárlást tervező felhasználóknak.

A jelenleg használatban lévő nyomtatók nagy része működésüket tekintve két csoportba sorolható: tintasugaras vagy lézer technológiát alkalmazó nyomtató. Még mindig nagyon sok háztartás és cég használ tintasugaras nyomtatókat, azonban hosszú távú használat mellett érdemes megfontolni egy lézer nyomtató vásárlását, ugyanis ezeknek a gépeknek számtalan előnyük van tintasugaras társaikkal szemben. Igaz kicsit drágábbak, de hosszú távon visszahozzák a bekerülési árban keletkező pluszt. További előnyük a gyorsaságuk, ami ideális választássá teszi irodák számára, lehetővé téve ezzel a munkaidő hatékonyabb kihasználását. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a lézer nyomtatók csendesebbek, ezáltal kevésbé zavarják a felhasználókat.

Szerencsére ma már a lézer nyomtatók is kedvező áron beszerezhetőek és rugalmasan alkalmazhatóak az irodai feladatok végrehajtására, emellett sokféle méretben és dizájnban elérhetőek, aminek köszönhetően kiválóan illeszthetők bármelyik otthon vagy iroda enteriőrjéhez is. A rövid bevezetés után lássuk melyik a legjobb lézer nyomtató.

Samsung M2885FW 4-in-1 Multifunction Xpress

legjobb lézer nyomtató
                         Samsung M2885FW

Kiváló képminőség, csatlakoztathatóság és rugalmasság kedvező áron.

Nyomtatási sebesség: 28 oldal/perc

Felbontás: 4800×600

Papír kapacitás: 250 ív

Méretek: 401x362x367 mm

Tömeg: 11,3 kg

Előnyök:

 • kiváló nyomtatási minőség
 • egyszerű csatlakoztathatóság

Hátrányok:

 • a tálca csak egy típusú ív tárolására alkalmas
 • nehezebben átlátható irányító panel

Ez a Samsung nyomtató 28 oldal/perc sebességgel képes nyomtatni és akár 4800×600 dpi felbontásra is képes. Vezetékes (ethernet/USB) és vezetéknélküli csatlakoztatás is alkalmazható (wi-fi/NFC). A nyomtató további előny, hogy képes duplex nyomtatásra, azaz nem kell időt töltenünk a papír forgatásával kétoldalas nyomtatás során. Elérhetőek a gazdaságos beállítások is a menüben, ezáltal a környezetvédelemért is tehetünk a használat során. Összességében egy nagyon sokoldalú, kiváló specifikációval rendelkező gép, a legbosszantóbb dolog, hogy a többfunkciós tálca csak egy típusú ív kezelésére alkalmas, a fő tárolóban egyébként 250 ívet tudunk elhelyezni.

Samsung Xpress M2070W

legjobb lézer nyomtató
Samsung Xpress M2070

Jó ár-érték arányú, gazdaságos nyomtató

Nyomtatási sebesség: 20 oldal/perc

Nyomtatási felbontás: 1200×1200

Papír kapacitás: 150 ív

Méretek: 406×359,6×253 mm

Tömeg: 7,4 kg

Előnyök:

 • eco mód
 • viszonylag gyors nyomtatás

Hátrányok:

 • manuális duplex lehetőség

Az M2070W egyszerű megoldást nyújt a leggyakoribb céges igényekre, lehetőség van NFC-s  nyomtatásra, kompatibilis okostelefonok segítségével, továbbá online dokumentum megosztásra és egy okos Eco rendszer segíti a megtakarítást: többek között pl. „toner saving” mód, képeltávolítási lehetőség a dokumentumokból, helyettesítve bitmap-pel.

Összességében egy jó minőségű multifunkciós készülék, 20 oldal/perc nyomtatási sebességgel, okostelefon csatlakozási lehetőséggel és 1200 dpi felbontással.

Brother DCP-9020CDW

legjobb lézer nyomtató
Brother DCP-9020

Kiváló, sokoldaló nyomtató fekete-fehér és színes nyomtatáshoz egyaránt

Nyomtatási sebesség: 18 oldal/perc

Nyomtatási felbontás: 600×600

Papír kapacitás: 250 ív

Méretek: 410x483x410 mm

Tömeg: 23,2 kg

Előnyök:

 • beépített felhő szolgáltatás
 • automatikus duplex funkció

Hátrányok:

 • színes toner viszonylag drága
 • szkenner funkció gyengébb minőségű

A DCP-9020CDW egy belépőszintű, mindenegyben Brother nyomtató, amivel a kis irodákat és az otthoni felhasználókat célozták meg. A 18 oldal/perc nyomtatási sebesség és a 2400 dpi felbontás nagyon jónak számít ebben az árkategóriában. Előnye, hogy képes használni a felhő technológiákat, pl. Dropbox és OneNote, vezetéknélküli WPS autentikációval és vezetéknélküli direkt nyomtatással használható, és az üzemeltetési költségek is kedvezőek. Emellett automatikus duplex nyomtatást kínál és a színes kijelző könnyűvé teszi a kezelhetőséget. Kiválóan használható PC-ről és mobil eszközökről egyaránt.

Dell C1760NW

legjobb lézer nyomtató
DELL C1760NW

Kellemes dizájn és egyszerűen használható színes lézer nyomtató

Nyomtatási sebesség: 15 oldal/perc

Papír kapacitás: 150 ív

Méretek: 394x300x225 mm

Tömeg: 10,6kg

Előnyök:

 • kompakt
 • kiváló munkaeszköz a mindennapos nyomtatáshoz

Hátrányok:

 • nincs lehetőség USB-s csatlakozásra
 • nem túl nagy papír kapacitás

Egyszerűen kezelhető, viszonylag kis helyet foglaló, meglepően kompakt lézer nyomtató. A nyomtató 150 ív tárolására alkalmas fő papírtálcával rendelkezik és 100 íves kimeneti tálca található rajta. Csak manuális duplex lehetőségek érhetőek el. A kezelhetőség nagyon egyszerű, a két soros LCD kijelzőnek és a gomboknak köszönhetően könnyedén navigálhatunk a menüben. A C1760NW típus ethernet csatlakozási lehetőséget is tartalmaz, 802.11n Wi-Fi és egy USB 2.0 porttal ellátott, bár nincs lehetőség USB csatlakoztatásra. A nyomtatót inkább kisebb munkacsoportoknak ajánlják. Sebességét tekintve 15 oldal/perc nyomtatási sebesség érhető el fekete és színes dokumentumok esetében is. Kiváló megoldást nyújt a mindennapos nyomtatási feladatok ellátására.

Brother HL-3140CW

legjobb lézer nyomtató
Brother HL-3140CW

Kiváló vétel, ha nincs szükséged Ethernetre és duplexingre.

Nyomtatási sebesség: 18 oldal/perc

Nyomtatási felbontás: 600×600 dpi (effektív: 600×2400 dpi)

Papír kapacitás: 250 ív

Méretek: 410x465x240 mm

Tömeg: 17,4 kg

Előnyök:

 • fekete és színes nyomtatási lehetőség
 • olcsó beszerzési ár és üzemeltethetőség

Hátrányok:

 • nincs duplexing lehetőség
 • nincs Ethernet csatlakozási lehetőség

Ez az egyik legjobb ár-érték arányú nyomtató, figyelembe véve, hogy vezetéknélküli csatlakozási lehetőség is van és színes nyomtatásra is képes. Kiváló megoldást nyújt kisebb mennyiségű papírt használó irodák/háztartások számára egyaránt. Hátránya, hogy nem rendelkezik automatikus duplexing funkcióval és Ethernet sem érhető el, ennek ellenére a HL-3140CW kiváló nyomtatási minőséget tesz lehetővé, olcsón üzemeltethető nyomtatási költségekkel rendelkezik és kedvező áron érhető el.