Legjobb képszerkesztő

Young Male Editor Editing Video On Computer At Workplace

A legjobb képszerkesztő program könnyedén képes az elfogadhatóból csodálatos kategóriába  varázsolni a képeinket, viszont felmerülhet a kérdés, melyik is a legjobb képszerkesztő program? Hiszen manapság annyi különféle programot találni, melyek ezt a célt szolgálják, mégsem mindegy, hogy melyiket választjuk. A legjobb eredményhez ugyanis a legjobb képszerkesztő program szükséges. A legerősebb szoftvertől kezdve, melyet a legkülönfélébb kiegészítőkkel láttak el az egyszerű eszközig, mely szimplán új kinézetet ad a képeinknek pár kattintással minden megtalálható már manapság.

Sok ingyenes képszerkesztő csupán limitált hozzáférést biztosít, mellyel arra késztet, hogy fizessünk a teljes szolgáltatásért, vagy egy csúnya jelet rak az átszerkesztett képre, amennyiben nem fizetünk elő a program teljes verziójára.

Mi most megmutatjuk, melyik a TOP 3 legjobb képszerkesztő program, melyekért még csak fizetnünk sem kell!

1. GIMP

A legjobb képszerkesztő – haladóknak

A GIMP (a GNU Image Manipulation Program) a legjobb képszerkesztő, ráadásul teljesen ingyenes! Olyan képjavító eszközökkel van felszerelve, amelyeket a prémium szoftverekben sem mindig látni, ráadásul folyamatosan bővítik a tárházát ezen nagyszerű kiegészítőknek.

A GIMP kezelőfelülete azonnal ismerőssé válik amint megnyitjuk a programot, ha valaha is használtuk a Photoshop vagy más prémium képszerkesztő szoftvert – különösen, ha az egyablakos módot választjuk, amely az összes eszköztárat és vásznat Adobe-stílusban helyezi el.

1. ábra: GIMP (GNU Image Manipulation Program)

A GIMP képszerkesztő eszközkészlete lélegzetelállító: rétegeket, maszkokat, görbéket és különböző szinteket tartalmaz. A kiváló klónbélyegző és a képek minőségét javító eszközök segítségével könnyedén kiküszöbölhetjük a hibákat, létrehozhatunk egyéni festéseket, perspektivikus változtatásokat használhatunk, és az intelligens kiválasztási eszközökkel az elkülönített területeken is tevékenykedhetünk.

Ez egy nyílt forráskódú, ingyenes képszerkesztő, és a felhasználók és a fejlesztők közössége hatalmas bővítménygyűjteményt hozott létre, amely mindenki számára a legjobb képszerkesztő programmá teszi a GIMP-et. Ezen bővítmények közül sok előre telepített, és többet le tudunk tölteni a hivatalos gyűjteményből. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, telepíthetjük a Photoshop beépülő moduljait is.

2. Paint.net

A legjobb képszerkesztő – kevésbé erős gépeknek

A több nem mindig jobb, még ha nehéz is elhinni. A Paint.NET egyszerűsége az egyik fő értékesítési pontja; Ez egy gyors, könnyen kezelhető ingyenes fotószerkesztő, amely ideális olyan triviális feladatokhoz, amelyek nem feltétlenül teszik szükségszerűvé a GIMP bikaerős teljesítményét.

Ugyanakkor ne hagyjuk magunkat becsapni a név által. Ez nem csupán a Microsoft ultra-alap Paint programjának olcsó példánya, még akkor sem, ha eredetileg azt szándékozták helyettesíteni vele. Ez egy bőven megfelelő képszerkesztő, csupán az alapvető eszközök vonalába lett állítva.

2. ábra: Paint.net

A Paint.NET kezelőfelülete emlékeztethet minket a név eredetére, mindazonáltal az évek során olyan fejlett szerkesztőeszközöket sikerült kifejleszteni és hozzáadni a programhoz, mint a rétegek, a visszavonási előzmények, rengeteg féle fajta szűrő, a számtalan közösség által létrehozott bővítmény, és egy ragyogó 3D-s forgatás / nagyítás funkció, mely felettébb hasznos a képek újra rendezéséhez.

Lehet, hogy sok funkció nincs meg benne, ami fejlettebb, erőforrás-igényesebb társainál megvan, azonban ez majdhogynem több is, mint ami a legjobb képszerkesztő alap változatától elvárható, melynek erőforrás igénye nagyon alacsony, és amiért még csak fizetnünk sem kell, nem igaz? 🙂

3. Photo Pos Pro

A legjobb képszerkesztő program új eszközök és technikák bemutatására kezdőknek.

A Photo Pos Pro nem olyan jól ismert, mint a Paint.net és a GIMP, de ez egy másik kiváló minőségű ingyenes képszerkesztő, amely fejlett képjavító eszközökkel rendelkezik.

3. ábra: Photos Pos Pro

Ennek az ingyenes képszerkesztőnek a felülete intelligensebb és hozzáférhetőbb, mint a GIMP menüinek és eszköztárainak sora, mindent logikusan és következetesen építettek fel. Ha mindennek ellenére még mindig túlságosan bonyolultnak, esetleg rémisztőnek tűnne, van egy „novice” (kezdő) nevű elrendezési opció, amely hasonlít a Fotor szűrő alapú megközelítésére. A választás a miénk.

Az „expert” (szakértő) elrendezés mind a rétegeket, mind a rétegmaszkokat a kifinomult szerkesztésre, valamint a görbék és szintek kézi beállítására szolgáló eszközöket kínál. A fő menüben továbbra is elérheti az egy kattintással ellátott szűrőket, de a fókusz  itt már sokkal inkább a kifinomult szerkesztésre esik.

A Photo Pos Pro egy úgynevezett „clone brush”-t is tartalmaz a nemkívánatos hibák kiküszöbölésére, és extra támogatást nyújt a kötegelt szerkesztéshez és a szkriptekhez, hogy időt takaríthassunk meg, amikor egy teljes mappányi képet szeretnénk átdolgozni, finomítani.

A Photo Pos Pro ingyenes kiadása csak egyetlen dolog miatt nem került feljebb a legjobb képszerkesztő programok listáján nálunk: a fájlokat csak 1024 x 2014 képpont felbontással lehet menteni, ami túl kicsi lehet, ha professzionális nyomtatásra tervezzük őket. Amennyiben ezt a korlátozást szeretnénk kiküszöbölni, meg kell vennünk a licenszet a programhoz.

Köszönjük, hogy most is velünk tartottatok, kérdéseiteket, véleményeiteket bátran írjátok a komment szekcióba! 🙂