Legjobb MMORPG-k 2020

Legjobb MMORPG-k 2020

Legjobb MMORPG-k 2020

A legjobb MMORPG-k esetében vajon mi lehet az igazán hosszan tartó siker receptje? Mitől függ, hogy egy MMORPG fennmarad éveken át, míg mások elbuknak? Lehetséges, hogy a recept ugyan az, mint a legjobb multiplayer játékok esetében? Több évnyi World of Warcraft után, mi az alábbi tényezőket határoztuk meg, amelyek szükségesek lehetnek a sikerhez egy MMORPG esetében:

  • a játékosok szinte ne ismerjenek semmilyen korlátot, úgy legyenek képesek felfedezni a játék világát, ahogy csak ők szeretnék
  • nem elég csupán a fő küldetésre, illetve a fő content-re fókuszálni – a játékosok többségének igen nagy igénye van a szöszölős, ügyes-bajos feladatokra, tevékenységekre is
  • folyamatosan megújuló tartalomra van szükség – PVE és PVP területen egyaránt

A fentebb leírt tényezők alapján igyekeztünk összeállítani a legjobb MMORPG-k 2020-as listánkat. Lássuk tehát a szereplőit!

1. Lord of the Rings Online

Igaz, hogy nem tett akkora népszerűségre szert, mint a WOW, de a Lord of the Rings Online már 12 évet tudhat a háta mögött és még mindig működik! A játék fejlesztői elképesztő módon ültették át a Tolkien által megálmodott világot az online közösség számára. A játék alapvetően sztori központú, de ez abszolút nem csalódás azok számára, akik szeretik a Gyűrűk Ura világát, sőt, szinte már elvárás, hogy így legyen! Természetesen a Lord of the Rings Online is rendelkezik az MMORPG-k szokásos elemeivel: raid-ek, dungeon-ok, különleges képességek, de ezek a dolgok eltörpülnek a fő sztori vonal mellett. A Lord of the Rings Online azok számára lesz igazán élvezetes, akik amúgy is Tolkien rajongók, de azok is megtalálhatják a játékban a szépséget, akik valamilyen új MMORPG-vel játszanának.

2. EVE Online

Amennyiben Te is sci-fi imádó vagy, akkor a legjobb MMORPG számodra az EVE Online lehet. Az igazat megvallva, nem sok olyan MMORPG található a piacon, ami olyan hatalmas űrcsatákat kínálna részünkre, mint az EVE Online. A játék 100%-ban közösség vezérelt, ahol minden játékos maga választhatja meg az útját a galaxisban. Lehetsz felfedező vagy kincsvadász, esetleg becsületes kereskedő, aki tisztességen keresi meg a betevőjét, csak rajtad áll, hogy melyik utat választod! A játék egyetlen hibája, hogy a PVP rendszer elsajátítása nem egyszerű feladat, de ez egy percig se szegje kedved a további kalandoktól, hidd el hamar megoldod majd ezt az átmeneti problémát is.

1. kép - A legjobb MMORPG-k 2020 lista kiemelkedő szereplője: World of Warcraft
1. kép – A legjobb MMORPG-k 2020 lista kiemelkedő szereplője: World of Warcraft

3. World of Warcraft

Még leírni is elképesztő, de a WoW világa már 15 éves és sikere kisebb-nagyobb kilengések után, de még mindig töretlen. 2004 óta milliók életének lett fontos kiegészítője a WoW, ami igazán lenyűgöző, hogy egy játék mennyi ember életére képes benyomást tenni. A játék grafikája felett egy kicsit eljárt az idő, de ez egy kicsit se befolyásolja a játék élményét. A WoW PVP és PVE területén is elképesztő lehetőségeket kínál a közösség számára, de emellett hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a kiegészítő tevékenységekre is mint a halászat, főzés, felfedezés vagy a különböző állatkák gyűjtögetése. A Blizzard nem olyan régen újra indította eredeti, klasszikus játékszervereit is, így ha most tervezel szerencsét próbálni a WoW világában, akkor lehetőséged van visszatérni a 2000-es évek elejére is!

4. Guild Wars 2

A Guild Wars 2 közel 6 éve elérhető a játékok piacán és csapatunk úgy érezte, hogy mindenképpen itt a helye a legjobb MMORPG-k listáján. A játék sikerét mindenképpen a különböző, formabontó újítások adták meg. A Guild Wars 2 szakított a szokásos statikus harcrendszerrel, így a WoW-al szemben egy sokkal inkább mozdulat orientált megoldást fejlesztettek a játékosok számára, ami sokak számára egy szimpatikus lépés volt a játéktól. Természetesen a Guild Wars 2 sem a tipikus, egyszerű ütöm-vágom MMORPG – rengeteg izgalmas küldetés színesíti a játékot, annak érdekében, hogy egy percig se unatkozzunk. A Lord of the Rings Online-hoz hasonlóan a Guild Wars 2 is ingyenes, így bármikor bátran kipróbálhatod!

5. Star Wars: The Old Republic

Néhány év komoly fejlesztést követően a Star Wars: The Old Republic végre egy olyan formába került, ami méltó a Star Wars világához. A játék megjelenése idején hatalmas sikereket jósoltak neki, azonban a kezdeti problémák után sokan elpártoltak a játéktól. Ettől függetlenül mindenképpen említésre méltó a legjobb MMORPG-k listánkon több okból is:

  • Star Wars univerzum (nem kell több magyarázat)
  • A javításoknak köszönhetően a játék végre méltó lett a nevéhez

A játékban nincs olyan éles ellentét a sith és a jedi élet között, akár egy jedi is lehet gonosz és fordítva, de a cselekedeteink típusa befolyással lehet a különböző frakciókkal való kapcsolatunkra. A Star Wars: The Old Republic teljesen ingyenesen játszható, így mindenképpen azt gondoljuk, hogy egy esélyt érdemes adni a játéknak, főleg ha Te is SW rajongó vagy.

Te megtaláltad kedvelt játékodat a legjobb MMORGP listánkon? Van most esetleg olyan játék, amivel jelenleg is elütöd az időt?