Legjobb IKEA szekrény

Legjobb IKEA szekrény

Legjobb IKEA szekrény

Te is szereted az IKEA bútorokat? Mi IMÁDJUK őket! Mindegyik bútordarabról elmondható, hogy egyszerű, ám stílusos formatervei időtállók, valamint könnyen illeszkednek bármilyen stílushoz. Modern stílusú a lakásod? Vagy inkább az antik jellegű darabokat szereted? Semmi baj, az IKEA-nak erre is van megoldása! Mivel már több IKEA bútorról szóló cikkünk is volt (legjobb IKEA kanapé, legjobb IKEA ágy, legjobb IKEA komód) itt az ideje, hogy a legjobb IKEA szekrény is helyet kapjon köztük.

HEMNES

A HEMNES bútor sorozatot már előző cikkeinkben is emlegettük, így innen sem maradhat ki. Számos szekrényt találhatunk HEMNES kategóriában: nyitott vagy zárt szekrényeket, esetleg tolóajtósokat a praktikusság kedvéért. A legjobb IKEA szekrény megtalálásánál talán ez az egyik legnyomósabb érv, hiszen ideális lehet kis helyiségekhez, mivel a tolóajtó mindig megspórol nekünk egy kis helyet, így több marad más bútor vagy dekoráció számára.

1. kép – Te magad is meg tudod tervezni IKEA szekrényedet

Nem tetszenek a kínált színek? Semmi baj, akár TE magad is lefestheted, hogy a legjobban passzoljon otthonod stílusához. Sőt, vannak, akik úgy dobják fel az egyszerű, fehér szekrényeket, hogy valamilyen anyaggal borítják be, így egy rusztikus, kopott stílust kölcsönözhetsz lakásodnak.

ANEBODA

A legjobb IKEA szekrény legyen klasszikusan magas, klasszikus megjelenésű. Az ANEBODA pontosan ezt az igényt elégíti ki. Mivel az ajtók homályosan átlátszó üvegeket tartalmaznak, akár trükközhetsz is egy kicsit velük: ragassz rá egy igényes matricát vagy tapétát, és máris egyedivé varázsoltad IKEA szekrényedet! A szekrény gombjait is kedved szerint cserélheted – hidd el, egy ilyen apróság is nagyon sokat számíthat, ha a szoba stílusához szeretnéd illeszteni az új bútordarabodat.

BESTA

A BESTA tárolórendszerben talán az a legjobb, hogy tetszőlegesen illeszthetünk össze különböző BESTA bútordarabokat egymáshoz, legyen szó gardróbról vagy könyvespolcról, hatásos eredményeket fogunk kapni. Használhatók nyitott polcokként, vagy rengeteg ajtó közül választhatsz a zárt tároláshoz, és még üvegajtók is választhatók a legjobb IKEA szekrényünkhöz.

Ha nem találod a megfelelő méretű és illeszkedésű IKEA szekrényt, akkor nagy valószínűséggel a BESTA tárolórendszer fog kimenteni a bajból. Ahogy említettük, a kombinációk mennyisége végtelen, így könnyen testre szabhatod, hogy az adott helyre a lehető legoptimálisabban illeszkedjen.

PAX

A legjobb IKEA szekrény egyike a PAX lett, mivel beépíthető egy meglévő szekrénybe az egyedi szekrény megjelenés érdekében, vagy önállóan állhat szekrényként tolóajtókkal vagy hagyományos csuklós ajtókkal egyaránt.

Ha egyedi és előkelő megjelenésre vágysz, válaszd a legjobb IKEA szekrények közül a PAX-ot. Egyéb pozitív tulajdonságai közé tartozik még az is, hogy zárt gardróbról beszélünk, mivel nem mindenki szereti, ha a ruháját (vagy inkább a szekrényben meglapuló rendezetlenséget) mások is látják.

TYSSEDAL

Bevalljuk, itt nem a klasszikus IKEA tárolórendszert kapod majd, hanem egy egyedülálló kivitelt, de hidd el, nem fogsz benne csalódni, ha neked is az egyik főbb szempont az egyedi darabok beszerzése. Ebben a fehér és klasszikus, hagyományos felépítésű szekrényben két tükrös ajtó, ruhasín, polc és egy fiók található. A tetején lévő párkány megakadályozza, hogy bármilyen tárgy a nyakadba zuhanjon, amikor sietősen megragadsz 1-2 ruhadarabot.

Ha Te is a szerencsések közé tartozol, és otthonodban van külön gardrób szoba, de mégis a hálószobát fel szeretnéd dobni egy igényes szekrénnyel, akkor nyugodt szívvel ajánljuk a TYSSEDAL-t, mint legjobb IKEA szekrényt, mivel egyedi stílusával mindenkit le fog majd nyűgözni. Viszont, ha olyan szekrényt szeretnél, ami sok ruhát nyel majd el, ez nem Te a választásod lesz.

ALGOT

Az ALGOT sorozat az IKEA egy másik moduláris tárolórendszere. Igaz, ez egy kicsit régebbi stílusnak számít az IKEA történetében, ám nagy előnye, hogy a konzolok/polcok egyszerűen átrendezhetők, akár szerszámok nélkül is.

Ha az ár egy fontos szempont számodra is, akkor ennek örülni fogsz: az ALGOT egy rendkívül megfizethető IKEA szekrény rendszer, emellett pedig rengeteg ruha tárolására alkalmas. Azonban ez egy nyitott szekrény rendszer, így ha van például egy gardrób szobád, akkor oda kellemesen fog tudni illeszkedni legjobb IKEA szerkényed.

Az IKEA megkönnyíti a ruhák szervezettségét a nagy szekrénysorozatukkal. Amint láthatod, szekrényekből sincs hiány az IKEA boltjaiban, és ez még mind semmi a kínálathoz képest.

Mivel általában a legnagyobb gond, amellyel egy albérlő vagy háztulajdonos szembesülhet, ha nincs elegendő mennyiségű tároló a lakásban, például nincsenek beépített szekrények. Nagy érvágás lehet, ha hozzá vagyunk szokva ehhez, és egy költözés során bizony ez a lehetőség megszűnik. Szerencsére az IKEA-nak rengeteg ötlete van, ha olcsó, nagy gondot nem igénylő szekrényt szeretnél vásárolni ruhatárolás céljából, vagy esetleg kiegészítésképpen.

Neked melyik IKEA szekrény tetszett a legjobban? Megbízhatónak találod az IKEA bútorokat?