Legjobb kreatin

1. kép - A legjobb kreatin 2020-as lista 2. helyezettje: Universal Nutrition Creatine

1. kép - A legjobb kreatin 2020-as lista 2. helyezettje: Universal Nutrition Creatine

Legjobb kreatin 2020

Függetlenül attól, hogy izomtömeget szeretnél növelni vagy javítanál álló- és teljesítőképességeden, kétségtelen, hogy az említett célokra a legjobb elérhető termék jelenleg a piacon a kreatin. A kreatint kismértékben termeli szervezetünk, viszont lehetőségünk van támogatni külső, mesterséges forrásokból, így fokozva annak pozitív hatásait szervezetünkben. A kreatinról széles és átfogó kutatások készültek, így nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy legális és megbízható teljesítményfokozóról beszélünk.

Amikor a legjobb kreatin kiválasztására kerül a sor, a dolgok elég problémásra fordulhatnak, hiszen a piacon millió kreatin márka elérhető a lehető legkülönbözőbb formákban. Vajon miket érdemes figyelembe venned a legjobb kreatin kiválasztása során?

 • Milyen formában szeretnéd fogyasztani a kreatinod? – A piacon már megtalálható folyékony, tablettás vagy por állagú kreatin is.
 • Milyen típusú kreatint vásárolnál? – A leggyakoribb és legismertebb forma a kreatin-monohidrát. Azonban ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ezt a formát érdemes keresned. Lehet vannak olyan elérhető újdonságok a piacon, amiket szívesen kipróbálnál új, hatásosabb eredmények érdekében?
 • Mennyire egyszerű a beszerzése? – Hazánkban vannak sajnos olyan táplálékkiegészítő márkák, amit nem tudsz bármelyik boltban egyszerűen beszerezni. Lehet Te szívesen rendelsz külföldről is ilyen jellegű termékeket, mások pedig kizárólag a szakértő eladók tanácsára hagyatkozva vásárolnak kreatint.
 • Milyen a gyártó megítélése? – Nyilvánvalóan ismeretlen eredetű gyártóktól nem érdemes olyan termékeket vásárolni, amelyekről korábban még csak nem is hallottál. Továbbá célszerű elkerülni azokat a gyártókat is, amelyekről negatív kommenteket olvashatsz a különböző testépítő fórumokon.
 • Milyen vizsgálatokkal, tanúsítványokkal rendelkezik? – A kreatin kiválasztása során kritikus fontosságú, hogy kizárólag megfelelő laboratóriumi teszteken átesett terméket vásárolj. Még jobb, ha olyan termékek után kutatsz, amelyeket független laboratóriumokban is teszteltek.

A legjobb kreatin 2020-as lista keretében igyekeztünk megtalálni a legjobb ár-érték arányú kreatinokat, miközben említésre kerülnek az egyes márkák előnyei és hátrányai is. Lássuk tehát a legjobb kreatin 2020-as listát!

1. Optimum Nutrition Micronized Creatine

Az Optimum-ot senkinek se kell bemutatni, aki otthonosan mozog a táplálékkiegészítők piacán. Évtizedek óta Amerika vezető táplálékkiegészítő gyártója és szinte minden évben valamilyen rangos díjat visznek haza termékeik. Nyilvánvalóan a minőségnek ára van, így az Optimum egyik legnagyobb hátránya a magas árfekvése. Viszont, ha az ár számodra se probléma, akkor az alábbi előnyöket élvezheted:

 • tökéletes tisztaságú és minőség kreatin por vagy tabletta formájában
 • 100%-ban azt kapod, ami a címkén megtalálható – itt nincsenek kételyek
 • szinte maximális vásárlói elégedettség jellemezi az összes Optimum terméket

Összességében, ha Te is magas minőségű, megbízható gyártó kreatinkészítményét szeretnéd választani, akkor bátran ajánljuk számodra is az Optimum Nutrition Micronized Creatine-t. Hátrányai között 3 dolog említhető meg:

 • csak ízesítetlen formában forgalmazzák
 • nincsenek hozzáadott „extrák”, így, ha egy olyan kreatint keresel, amely további edzést segítő alapanyagokkal rendelkezik, akkor ez nem a Te választásod lesz
 • nem tartozik hozzá kanál – kissé frusztráló lehet felbontást követően

2. Universal Nutrition Creatine

A legjobb kreatin 2020-as lista 2. helyezését az Universal Nutrition Creatine érte el. Az Universal hasonló jóhírrel és ismertséggel rendelkezik, mint az Optimum Nutrition, már 1977 óta forgalmaznak táplálékkiegészítőket. Ha olyan kreatint keresel, amely könnyen oldódik tejben vagy smoothie-ban, esetleg fehérje shake-edbe adagolnád, akkor az Universal kreatin készítménye lesz a tökéletes választás számodra is. Milyen előnyökkel rendelkezik az Universal kreatin?

 • jól ismert márka, megbízható gyártó
 • a kutatások által elfogadott 5g kreatinmennyiséget javasolják
 • 3 különböző ízesítésben elérhető: kék málna, zöldalma és vegyesgyümölcs
 • ár-érték arányban kitűnő választás lehet
1. kép – A legjobb kreatin 2020-as lista 2. helyezettje:
Universal Nutrition Creatine

Nyilván, mint minden terméknek, az Universal Nutrition Creatine-nak is vannak hátrányai. Ezek az alábbiak:

 • a gyártó nem olyan régen megváltoztatta a formulát, amelyre többen is panaszkodtak, hogy nem ugyan azt a töltöttséget és erőszintet érzik, mint korábban
 • a címke nem tartalmazza az összes alapanyag információt – nincs feltűntetve a kalória mennyiség, illetve, hogy az ízesítésénél milyen mesterséges ízfokozókat és színeket használtak – néhány felhasználónak ezen információk hiánya problémákat okozhat
 • nem mikronizált keverék, így shaker nélkül az oldódás kicsit problémás lehet

Az Universal Nutrition Creatine-nak mindenképpen itt van a helye a legjobb kreatin 2020-as listán, hiszen egy megbízható gyártó nagysikerű termékéről beszélünk. Hatását tekintve igen jó választás lehet, és ár-érték arányban is igen jó helyezést kapott, viszont egyeseket érzékenyen érinthet az információk hiánya a termékkel kapcsolatosan.

3. MusclePharm Creatine

A legjobb kreatin 2020-as lista 3. helyezését a MusclePharm Creatine csípte meg. A MusclePharm az előző két gyártóhoz képest viszonylag fiatalnak mondható cég, azonban már most hatalmas áttörést értek el a táplálékkiegészítők piacán. Miért is érdemes ezt a kreatint választanod?

 • a kutatások által elfogadott 5 grammot javasolják napi adagnak
 • ár-érték arányban az egyik legjobb választás és minőség kedvező áron
 • ízesítetlen kreatin, ami garantáltan nem fogja bántani a gyomrodat

A MusclePharm Creatine hátrányai között nagyjából hasonlóak említhetők meg, mint az előző két legjobb kreatin esetében. A hátrányok az alábbiak:

 • kizárólag ízesítetlen formában forgalmazzák, ami néhány felhasználó számára nem lesz túl szimpatikus
 • nem mikronizált kreatin, így az oldása kicsit problémás lehet, ha más anyagokkal együtt keverve fogyasztanád

A legjobb kreatin 2020-as lista során igyekeztünk kizárólag prémium minőségű termékeket összegyűjteni, amelyek 100%-ban a legjobb módon fogják támogatni fejlődésed. Te használtál már korábban kreatint? Ha igen, akkor milyet?