Legjobb könyvek 2020

Legjobb könyvek 2020

Legjobb könyvek 2020

Itt a nyár és az ember a szabadba vágyik, ám jelen körülmények között nem biztos, hogy ez pont a legjobb megoldás, hogy elüssük az időt a nyári hónapokban, így sokan az olvasás örömére hagyatkoznak. Lehet, hogy sokan nem lesznek képesek pihenni a tengerparton vagy összegyűjteni egy medencérevalót, esetleg megszervezni egy nagyszabású kerti partit, de ez nem azt jelenti, hogy továbbra sem tudunk elmenekülni valahová messze, elhagyva a realitás talaját. Hiszen ilyenek a legjobb könyvek, nem igaz? Elragadják az olvasót a valóságtól, távol a világ összes gondjától, éppen ezért csapatunk összegyűjtött nektek pár klassz könyvet, amiket, ha szabadidőd és kedved is engedi, mindenképp olvass el.

A 2117. áldozat – Jussi Adler Olsen

A könyv a Q ügyosztály egyik főszereplőjének meséli el a történetét. Talán már hallhattál erről a thriller könyv- és filmsorozatról, mivel már a szerző több könyvét is megfilmesítették.

A cím a 2117-es áldozatra utal, aki a Földközi-tengeren halt meg. Azonban három ember számára az áldozat ennél sokkal többet jelent, és a halála elindítja az események láncolatát – az ügy sokkal komolyabb, mint azt hinnénk. Nem csak a sötét múlt titkait tárja fel, hanem akár halálos következményei is lehetnek a jövő számára.

A bajba jutott dán tini számára a 2117-es áldozat halála tökéletes ürügy arra, hogy feltámassza gyilkos impulzusait. A börtönből érkező kínzó, Ghallib számára a 2117-es áldozat halála az első lépés volt terrorista tervében, melyet évek óta szövöget. Valamint a Q ügyosztályon dolgozó Assad számára a 2117-es áldozat kapcsolatot teremt az eltemetett múltjával és a családjával, amelyről azt feltételezte, hogy rég nem is létezik.

Egy szó mint száz, ha odavagy a krimikért, és nem vagy félős, a legjobb könyvek közül válaszd Jussi Adler Olsen könyveinek egyikét.

Vesztegzár – Peter May

A legjobb könyvek következő remekműve a Vesztegzár, ami egy kicsit hasonlíthat a jelenleg kialakult helyzethez. A szintén thriller kategóriába sorolt könyv egy karantén alatt lévő fővárosban játszódik, ahol felfedezhetjük az emberek reakcióit és élményeit egy gyilkos vírus elszabadulása során.

  • Egy város karantén alatt

London, a globális világjárvány epicentruma karantén alatt van. A megnövekedett erőszak és polgári lázongások következtében katonai beavatkozásra van szükség. Senki sincs biztonságban a halálos vírussal szemben, amely ezrével szedi áldozatait. Az egészségügyi és sürgősségi szolgáltatások túlterheltek, nincs elég kapacitás a betegellátásra.

  • Egy meggyilkolt gyermek

Egy ideiglenes kórház építési területén az építőmunkások egy táskára bukkannak, amiben egy meggyilkolt gyermek csontjai találhatók. Egy gyilkos jár szabadon, aki bármit megtesz azért, hogy a csontok azonosítása ne történjen meg.

  • Összeesküvés

Jack MacNeil-t kivizsgálásra küldik. A karrierje romokban, elvált és a családja is fertőzött. A baljós erők folyamatosan a nyomában vannak – de mi állítja meg először? A vírus, vagy a gyilkosok?

Hogyan készítsük el a koporsónkat? – Morgan Larsson

Emberek egy csoportja gyűlt össze egy gyönyörű szigeten. A lenyűgöző növényzet közepette Samuel Miller emeli poharát, hogy mindenkit üdvözöljön: a saját koporsónk elkészítése közben olyan gondolatok támadhatnak bennünk, amelyekre nem is számítanánk. Hogy mi műveli ezt? Talán a halálfélelem.

1. kép – a legjobb könyvek egyik kiemelkedő alkotása

Vagy éppen ellenkezőleg? Ha minden szög a helyére kerül, talán az ember elgondolkodik, hogy mennyi mindent tehetne még meg az életben. Ahogy a koporsók formálódni kezdenek, titkok, rejtett érzések és elfeledett szerelmek kerülnek felszínre, és hamarosan már semmi sem lesz olyan, mint régen.

A Hogyan készítsük el a koporsónkat? egy kellemes és szórakoztató regény a különböző múlttal rendelkező emberek csoportjáról, akik a saját halálukkal szemben kénytelenek feltenni maguknak a kérdést, vajon miért is élnek valójában?

Ne engedd el – Michel Bussi

A következő történetünk a legjobb könyvek listán egy családról szól, akik a La Réunion szigeten töltik a nyarat. Liane a férjét, Martial-t és lányát a medence mellett hagyja, hogy egy rövid pihenőre térjen a szállodai szobájukba, majd eltűnik. A szobában mindenütt vér van, de nincs holttest. A férj vallomása nem egyezik ugyan a szemtanúk állításaival, ám abban sem lehetünk biztosak, hogy Liane halott lenne. Rengeteg teória születik, hogyan követhették el a gyilkosságot, vagy hogy hogyan lehetne megsemmisíteni a holttestet, valamint a férj szerepe is megkérdőjelezhető. A menekülés meg pláne nem segít, ha ártatlannak akarunk látszani.

Kiderül, hogy Martial nagyon is találékony ember, csakúgy, mint a helyi rendőr, aki a nyomában van. Annak ellenére, hogy magasabb szintű beavatkozás zajlik, elég idegőrlő, hogy nincs meg a fő gyanúsított és az áldozat.

A Ne engedd el tipikusan az a fajta könyv, amely már a történet elején teljesen magával ragadja az olvasó figyelmét, majd összezavarja. Vajon mi történt Martial-lal? Valóban megölte a feleségét? De akkor mi lesz a kislányukkal? Van valami, amit csakis Martial tud? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel a könyv olvasása közben. Abban biztos lehetsz, hogy az összes karakternek lesznek furcsa dolgai, amelyek tényleg teljesen össze tudnak zavarni. A legjobb könyvek sokszor erre a gondolatmenetre alapoznak.

Amint belemerülsz ebbe a könyvbe, a Réunion-sziget története és kultúrája sem lesz többé ismeretlen számodra, valamint a bonyolult társadalmi kapcsolatokba is betekintést nyerhetsz.

Tudjuk, cikkünkben egy kicsit komor hangulatú könyveket mutattunk be, de aki szereti a thrillert és a nyomozás adta izgalmakat, azoknak bátran ajánljuk, hogy vegyék le a könyvesboltok vagy könyvtárak polcairól az említett könyveket.

Neked vannak kedvenc műveid/szerzőid? Szerinted a legjobb könyvek kategóriában még milyen könyv szerepelhetne?