Legjobb autós játékok 2020

Legjobb autós játékok 2020

Legjobb autós játékok 2020

A 2020-as év elég gyengén alakult autós izgalmak tekintetében, a járvány miatt sajnos a legtöbb futamot lefújták, de ne aggódj, így is részesülhetsz autós élményekben. A karanténok korszakában nincs is annál jobb érzés, mikor az ember az otthonában játszhat kényelmesen a legjobb autós játékokkal. Cikkünkben igyekeztünk összegyűjteni 2020 legjobb autós játékait legyen szó PC-ről vagy konzolról, a listánkon minden típusú platformra találhatsz kedvedre való autós játékot. Kezdjük is el!

1. GT Sport

A GT Sport kizárólag PS4-en játhatszó, viszont ha Te ilyen típusú konzollal rendelkezel, akkor máris megtaláltad a legjobb autós játékot. A GT Sport amúgy is az egyik leghíresebb autós játékok között volt számon tartva, de most még erősebb lett, hogy összeállt a Sony konzoljával. A jelenlegi autós játékok piacon a GT Sport az egyik legszebb grafikával rendelkező jelölt, sőt egyben a legrealisztikusabb is.

Igaz a GT Sport-ban nincs olyan sok vezethető különböző autó, mint egy Gran Turismo 2-3-ban, viszont cserébe a játék gyönyörű, mindig találunk valami tenni valót és a fejlesztők időről időre ingyenes updatekkel fokozzák tovább a játékélményt. Amennyiben PS4-el rendelkezel, mindenképpen ajánljuk, hogy próbáld ki a GT Sport-ot!

2. iRacing

Az iRacing az egyik legjobb autós játék lehet azok számára, akik kizárólag PC-vel rendelkeznek. Elképesztően realisztikus játékról beszélünk, ahol még a legapróbb részletek is ámulatba ejtően pontosak. A játék fizikája annyira közel áll a valóságunkhoz, hogy talán ilyenre még nem is volt példa korábban az autós játékoknál. A GT Sport-al szemben az iRacing nagyobb hangsúlyt fektet a vezetői képességre, de ahogy említettük, a grafikai motor se lett elhanyagolható. A játék legnagyobb hátránya, hogy igen zsebbe nyúlós tud lenni, ha teljes pompájában szeretnénk élvezni az idő múlásával is (havi díjak, egyszeri költségek stb.)

3. Need for Speed Heat

A Need for Speed szériát senkinek se kell bemutatni, gyerekkorunk egyik legnagyobb kedvence évek óta. A széria most visszatért: 4K és HDR minőségben igyekszik minket elvarázsolni, a jól ismert NFS életérzéssel. A játékban több mint 120 különböző autó érhető el és természetesen nem maradhatnak el a jól ismert egyedi átalakítások sem.

1. kép – a NFS továbbra is töretlenül a legjobb autós játékok főszereplője

Ezen a részen továbbra is nagyon erős a játék, szinte bármit átszabhatunk autónkon, elképzeléseinknek csupán a képzeletünk szabhat határt, semmi más. A játék szinte az összes lehetséges platformon elérhető, ami piros pont a fejlesztőknek, szinte bárki élvezheti továbbra is a nagy sikernek örvendő NFS érzést.

4. Assetto Corsa Competizione

Az Assetto Corsa Competizione a GT világbajnokság által licenszelt játék, ami annyit jelent, hogy a játék tartalmazza a világbajnokság autóit és pályáit egyaránt. A játék hozza a tőle elvárható maximumot, de sajnos nem tudja ugyanazt a varázst nyújtani, mint egy GT Sport. A grafika szép, a játékélmény jó, összességében pozitív a mérleg, de nem tudja mégse úgy beszippantani a játékost, mint az előző jelöltek, ettől függetlenül mindenképpen itt a helye a legjobb autós játékok 2020-as listáján. Az Assetto Corsa Competizione elérhető PC-n és konzolokon egyaránt, így bárki élvezheti a játék nyújtotta élményeket.

5. Dirt Rally 2.0

A Dirt Rally 2.0 a legjobb autós játékok 2020-as lista azon szereplője, akik unják a betonon történő versenyzést és inkább a sárban és mocsokban szeretnének autós élményeket átélni. A játék elérhető az összes lehetséges platformon, így PC felhasználók és konzolosok egyaránt élvezhetik a rally varázsát. A játék nem tökéletes, de mindenképpen az egyik legjobb rallys autós játék 2020-ban.

6. Grid

A Grid neve sokaknak ismerős lehet, az 1990-es években TOCA Racing néven volt elérhető a játék, amit később a Codemasters fejlesztő csapata új köntösbe csomagolt és így született meg a Grid. A Grid az összes játszható platformon elérhető, ami mindig egy pozitív tulajdonság lehet a legjobb autós játékok tekintetében. A játék igyekszik megtalálni az egyensúlyt az egyszerű arcade típusú autós játék és a valós szimulátorok között és ez igen jól is sikerül neki. Legyen szó kezdő játékosról vagy profiról, a Grid-ben bárki megtalálhatja számításait és pontosan ebben rejlik az igazi szépsége. Szórakoztató, nagyszerű, szép – tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít egy esős délutánon.

A legjobb autós játékok 2020-as listánál igyekeztünk összegyűjteni olyan játékokat, amik szinte bármilyen platformon elérhetőek, illetve szórakoztatóak lehetnek kezdőknek és profi sofőröknek egyaránt. Neked van kedvenc autós játékod? 😊