Legjobb cink tabletta

1. kép - Mi is az a cink? Vajon miben lehet segítségünkre?

1. kép - Mi is az a cink? Vajon miben lehet segítségünkre?

A legjobb cink tabletta kiválasztása előtt mindenképpen érdemes kicsit elmélyíteni tudásodat a cinkkel kapcsolatosan. Cikkünkben most összegyűjtöttük, hogy miért is érdemes cinket szedned, milyen pozitív hatásai vannak, illetve hogyan tudod kiválasztani a legjobb cink tablettát.

Mi is a cink?

A cink nélkülözhetetlen tápanyagnak tekinthető a szervezetünkben, amit a testünk önmagától nem képes előállítani, ezért kénytelenek vagyunk külső forrásból pótolni cink készleteinket. A cink számtalan folyamatban részt vesz a szervezetben, mint például:

  • emésztési folyamatok
  • immun funkciók
  • protein szintézis
  • DNS szintézis
  • sebek gyógyulása
  • növekedés és fejlődés

A cink bevitelénél törekedhetsz kizárólag étel alapú forrásokra vagy kiegészítheted beviteled különböző cinktablettákkal, és itt jöhet a képbe, hogy melyik a legjobb cink tabletta a piacon.

Miben segíthet a cink?

A legjobb cink tabletta rengeteg mindenben támogathatja a szervezeted egészséges, megfelelő működését.

A cink biztosítja, hogy szervezeted immunrendszere erős maradjon, még a legnehezebb körülmények között is. Kutatások bebizonyították, hogy azok az emberek, akik napi 80-92 mg cinket visznek be a szervezetükbe, sokkal kisebb eséllyel kapnak el különböző fertőzéseket és betegségeket, például influenza. Továbbá a cink képes lerövidíteni az említett betegségek időtartamát is.

A legjobb cink tabletta hasznodra lehet a sebek gyógyulásának támogatásában is. A cink a bőrünk védelmi vonalánál is igen nagy százalékban jelen van, nagyjából szervezetünk cink tartalmának 5%-át használja.

További fontos jellemzője lehet a cinknek, hogy csökkentheti a korosodással járó betegségek kialakulását is, és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Úgy gondoljuk, ennyi előny után mindenképpen érdemes Neked is a cink rendszeres szedése mellett dönteni. Lássuk tehát, a legjobb cink tabletta 2020-as listánkat!

1. Scitec Nutrition – Zinc (25 mg)

Kevesebb mint 2000 Ft-ért 100 tabletta cinket kapni? Igen, a Scitec Nutritionnál lehetséges! A hazánkban is jól ismert táplálékkiegészítő márka cink tablettája nem hiába lett a legjobb cink tabletta listánk 1. helyezettje. Kedvező árfekvés, több mint 100 napnyi adag, tablettánként 25 mg cink – úgy gondoljuk, hogy a számok elég beszédesek. Tökéletes választás lehet árérzékeny emberek számára, akik szeretnék kicsit kiegészíteni cink bevitelüket a mindennapokban és rendszeresen végeznek aktív sporttevékenységeket.

2. Cink 100 tab – GymBeam

A legjobb cink tabletta 2. helyezését a GymBeam cink tablettája csípte meg, szinte teljesen hasonló jellemzőkkel rendelkezik, mint a Scitec cink tablettája: 100 db-os kiszerelés, még a Scitec-nél is kedvezőbb árral rendelkezik, viszont tablettánként 25 mg cink helyett csak 15 mg-ot tartalmaz, ami a sportolók esetében már kevésnek bizonyulhat, de egy átlagember számára még teljesen ideális mennyiség lehet.

1. kép - Mi is az a cink? Vajon miben lehet segítségünkre?
1. kép – Mi is az a cink? Vajon miben lehet segítségünkre?

Amennyiben egy megbízható gyártótól származó cink készítményt keresel, akkor bátran ajánljuk számodra is a GymBeam termékét.

3. Das Gesunde Plus Zink + Histidin + Cystein

A DM-ben kapható cink tabletta a legjobb cink tabletta listánk 3. helyezését érte el. Még az előző két résztvevőnél is olcsóbban kaphatjuk meg ezt a terméket, egy doboz körülbelül 1000 Ft-ba kerül, igaz, csak 40 tablettát tartalmaz, viszont a cink mellett még megtalálható benne hisztidin és cisztein is. A hisztidint és ciszteint előszeretettel alkalmazzák a szépségiparban, így DM cink tablettáját akkor ajánljuk számodra is, ha egy összetettebb, komplexebb cink vitamint keresel, ami még további plusszokat is tartalmaz, igaz, hamarabb is fog elfogyni, mint az első két jelölt kiszerelése.

4. Mamut Cink Tabletta

A legjobb cink tabletta listánk 4. helyezését a Mamut Cink Tabletta érte és ahogy a neve is árulkodik róla, ezt leginkább kiszerelési méretének köszönhetően kapta meg. Ha Te is szeretsz igazán gazdaságos vásárlási döntést hozni, akkor bátran ajánljuk neked a Mamut cink tablettáját. 240 tabletta, ami több mint fél évnyi adagodat fedezi, 25 mg cink tablettánként, ami akár rendszeres sportolási tevékenységeid mellett is bőven elengedő lehet a szervezeted számára.

Ahogy Te is láthatod a legjobb cink tabletta kiválasztása viszonylag egyszerű feladat lehet, a piacon rengeteg ismert gyártó kiszerelése elérhető, ráadásul nem egy drága vitaminról beszélünk, így mindenképpen javasoljuk, hogy kezdd el szedését, ha eddig nem tetted volna meg.