A legjobb női trekking bringa: Gepida Alboin 200

legjobb trekking bringa

legjobb trekking bringa

A nyugat-európai országokban nagy népszerűségnek örvend a biciklizés, ami nem meglepő, hiszen a környezet megóvása mellett nagyon kedvelt módja a sportolásnak is, nem mellékesen nagyobb városokban gyorsabb is, mint autóval a dugóban vánszorogni. Szerencsére az elmúlt évek trendje alapján nálunk is egyre többen pattannak bringára és kezd kiépülni a kétkerekű közlekedéshez szükséges infrastruktúra, illetve a közlekedési kultúra változása is jó irányba tart bringás szempontból. Ebben a tesztben az egyik legjobb női trekking bringát nyúztam kicsit városban és hosszabb távú túraútvonalon, nem is húzom tovább az időt, lássuk mennyire meggyőző a 2018-as Gepida Alboin 200 női változata.

legjobb trekking bringa
Gepida Alboin 200

Sokan nem tudják, de a Gepida egy magyar cég, amit mára szépen felépítettek és termékeik megállják helyüket a piacon, akit részletesen is érdekel a cég sikertörténete, olvashat róla a honlapjukon.

Visszatérve a tesztpéldányhoz ez a bicikli egy Alboin 200 típusú kerékpár, ami 28”-os kerékmérettel rendelkezik, ennek köszönhetően kiváló választás városi közlekedésre és 21-es váltójának köszönhetően kisebb szintemelkedéseket is könnyedén legyőzhetünk vele. A kerékpár további előnye, hogy alumínium vázzal rendelkezik, ebből adódóan kb. 17 kg-ot nyom, amely révén kisebb termetű nőtársaink is könnyedén tudják kezelni. A bringák esetében is egyre inkább terjed a tárcsafék, azonban ebben a kategóriában bőven elég a V-fék is, aminek hatásfokára az Alboin 200 esetében sem lehet panaszunk, a teszteléssel eltöltött egy hét során a 2-3 alkalommal vészfékezésre is adódott okom, amit sikeresen abszolváltam a magyar drótszamárral. J Fontos még kiemelni a hidraulikus működésű első teleszkópokat is, amik jó szolgálatot tesznek a rosszabb minőségű utakon, de viszonylag rövid rugóútjuknak köszönhetően komolyabb úthibák/terepviszonyok esetén azért ne várjunk tőlük csodát, átlagos használat esetén bőven elegendő tudásuk.

A felszereltségére vonatkozóan, ami nagyon tetszett, hogy egy kompletten felszerelt kerékpárt kaphat, aki ezt a típust választja, beleértve az olyan apróságokat, mint a fényvisszaverő prizmák, csengők, emellett a világítás, csomagtartó és sárvédők is a bringa szerves részét képezik. Az agydinamónak köszönhetően nem kell elemet cserélgetni, nem kell sokat bíbelődni a világítással, ugyanis egy kis gombbal egyszerűen működésbe hozható az első és hátsó világítás, ráadásul a hátsó lámpa némi elektromos energiát képes eltárolni a töltés után, ezért lekapcsolás után is hosszú ideig világít és mindez nem okoz olyan fizikai megterhelést, mint a hagyományos dinamók esetében. A technikai részletekben ettől jobban merültem el, úgy gondolom hobbi bringások számára ebben a kategóriában ezek a legfontosabb tételek.

Mivel csajos bringáról van szó, ezért a külső megjelenés az egyik legfontosabb szempont, igaz ez az egyik legszubjektívebb jellemző is egyben. J A Gepida többféle színben is gyártja ezt a típust, méghozzá így a szolidabb vásárlók mellett a feltűnést kedvelő kuncsaftok is megtalálják a nekik megfelelő dizájnnal rendelkező kerékpárt. Nálam a fehér járt, ami egy visszafogott darab, az utcán közlekedve sokan megdicsérték, szépnek találták. J

Néhány szót ejtek az ergonómiáról is, szerintem ez a legfontosabb, amikor biciklivásárlásra adjuk a fejünket. A Gepida három különböző vázmérettel kínálja az Alboin 200-ast, ezáltal mind alacsonyabb, mind pedig magas biciklis társaink megtalálják a kínálatban a számukra leginkább megfelelő méretet. A gyorszáras nyereg könnyedén beállítható a kívánt magasságnak megfelelően és nagyon kényelmes is, a markolatok anyaga nekem kesztyű nélkül kicsit kellemetlen volt, ezért hosszabb távokra mindig felvettem a bringás kesztyűmet is, akit ez zavar, érdemes lehet kicsit saját elképzeléseihez testreszabni a bringát.

Összességében a teszt alapján Gepida Alboin 200-as típusa egy nagyon jó ár-érték arányú bringa, ami teljesen felszerelt állapotának köszönhetően praktikus társ a mindennapokban, kiválóan alkalmas munkába járás, bevásárlás mellett akár túrázásra is. Műszaki paramétereinek és ergonómiájának hála öröm minden perc, amit bringázással tölthetünk. A külső megjelenése nagyon passzol a mai kor igényeihez, éppen ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki ebben az árkategóriában trekking kerékpárt szeretne vásárolni.