A legjobb gyümölcsfacsaró

Az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy a legfinomabb táplálékot a legkülönfélébb friss élelmiszerekből szerezzük be egy gyümölcsfacsaró használata. A piacon rengeteg különböző facsaró megtalálható, mindegyiknek ugyanaz a célja, viszont mégsem mind ugyan olyan.  Ugyanis mindenki – tudatosan, vagy nem tudatosan – a legjobb gyümölcsfacsaró után kutat, mely maximálisan kielégíti gyümölcs, zöldség, leveles zöldek, vagy más egészséges tápanyagok bevitelére szükségleteit. Elvégre is mennyi embernek van manapság ideje, hogy naponta többször elkészítsen egy-egy ízletes menüt friss zöldségből és gyümölcsből? A legjobb gyümölcsfacsaró effektív társunk lehet a mindennapokban, hogy a lehető legegyszerűbben elkészíthessük és megadhassuk szervezetünknek mindazon tápanyagot, amire szüksége van nap mint nap, mindezt ital formájában!

Miért is pont ital formájában? Nos a legnagyobb előny, hogy könnyedén szállítható a folyékony állaga miatt. Ezen felül három napig remekül elvan, amennyiben hűtőben tároljuk, és megőrzi frissességét. Egy jó facsart gyümölcslé betöltheti egy étkezés szerepét is, de edzés utáni frissítőként is hathat, plusz utána jön a java: a jól eső érzés, hogy mennyire egészségesen táplálkoztunk, mégis finomat fogyasztottunk!

Hogy mindezt elérjük, még is csak a legjobb gyümölcsfacsaró szükségeltetik, hisz nem mindegy, hogy az egyes adagokból mennyit kapunk vissza, főleg nem, ha tápanyagban gazdag italt szeretnénk eredményül kapni. Pontosabban ebben segít nekünk a legjobb gyümölcsfacsaró, lássuk hát a mi jelöltjeinket, melyeket bátran merünk ajánlani! Jöjjön a TOP 3!

 

Cuisinart Juice Extractor CJE-1000

Tapasztalataink szerint ez a legjobb gyümölcsfacsaró, ugyanis használata során itt tapasztaltuk a legkevesebb pép képződést. Ez annyit tesz, hogy a facsarás során kevesebb buborék képződik, illetve kevesebb lesz a nem felhasználható anyag, és annál több az egészséges nedű! Tekintve, hogy a gyümölcsadagoló része eléggé nagy, így elég négy felé szelni a gyümölcsöket és zöldségeket, hogy beleférjenek, nem kell szöszölni, hogy apró darabokra legyenek aprítva ahhoz, hogy beférjenek. A tisztításra azonban több időt kell már szánnunk, mint amit az előkészületek igényeltek, ugyanis kilenc részből áll a gép. Az azonban mindenképp könnyíti a dolgot, hogy egy takarító kefével együtt kapjuk a gépet, mely nagy segítség lehet takarításkor. Ezen felül néhány része a gépnek tisztítható mosogatógépben is.


1.ábra: Cuisinart Juice Extractor CJE-1000

Tekintve, hogy egy ennek a gépnek elég nagy a mérete, így biztosan kell majd hely is a konyhában neki, hogy minden nap hozzáférhessünk, és könnyedén használhassuk. A gépet egy magasított kancsóval, pép elkülönítővel, illetve csúszásmentes talppal kapjuk. Bár szerintünk ez a legjobb gyümölcsfacsaró, egy dolgot mégsem tud kiküszöbölni – és nem is valószínű, hogy valaha bármelyik gyümölcsfacsaró képes lenne – zajos, akárcsak társai. 🙂

 

VonShef 990W Max

Ez a szépség, kiváló, bár nem tökéletes munkát végez. Sajnos használata során tapasztaltuk, hogy hátrahagy egy keveset a gyümölcsbélből, mely nem lett kifacsarva, de persze közel sem eleget ahhoz, hogy ne lehessen a legköltséghatékonyabb gyümölcsfacsaró a TOP 3 legjobb gyümölcsfacsaró listánkon. Egy kisebb hátránya a gépnek, hogy több időbe telik a zöldségek és gyümölcsök feldarabolása, ugyanis a gyűjtő tálkája elég kicsi, tehát alaposan fel kell darabolnunk az alapanyagot, hogy beférjen a gyűjtőbe.

2. ábra: VonShef 990W Max

Nagy előnye viszont, hogy könnyedén összeszerelhető és szétszedhető, s ebből kifolyólag igen könnyű tisztítani is, pláne, hogy minden része takarítható mosogatógéppel. Ezt a gépet is takarító kefével, pép elkülönítővel, illetve magasított kancsóval.  A gép maga elég nagy, és hangos is, mint arra lehet számítani egy ekkora géptől, de nem zajosabb az átlagnál. Vevőszolgálati téren kissé korlátozottak, nincs telefonszám, csupán e-mail cím, amire írhatunk.

 

Kuvings Centrifugal Juicer NJ-9500UB

Ez a gyümölcsfacsaró érdekes módon nem kapott kancsót, így mi sem, ha emellett a modell mellett döntünk. Hamarosan láthatjátok majd, miért is tartjuk ezt a legalkalmasabbnak arra, hogy a legtöbb dzsúszt készítsük vele, s pontosan ezért került bele a TOP 3 legjobb gyümölcsfacsaró listánkba.

3. ábra: Kuvings Centrifugal Juicer NJ-9500UB

Számunkra is meglepő volt, de aztán rájöttünk miért: mert egyszerűen alá tartunk egy poharat és már tölthetjük is bele a frissen facsart nedűt. Szintén nem rendelkezik szűrővel, így a gyümölcslé valószínűleg tele lesz péppel, így ha extra rostosan szeretjük az italt, akkor ez kiváló választás. Amennyiben nem, nos úgy saját szűrőt kell használnunk, csak úgy, mint kancsóból is saját szükséges. A facsaró maga átlagosan zajos és rezeg, de szilárdan egy helyben marad, köszönhetően a csúszásgátlóval ellátott masszív alapnak. Ezen felül két fül is került a gép két oldalára, így biztosan egy helyben tarthatjuk művelet közben, ami egy szép biztonsági intézkedés.

Véleményeket, kérdéseket bátran küldjétek a komment szekcióba, ha már próbáltátok volna, vagy érdekelne titeket egyéb információ is a gépekről! 🙂