A legjobb tesztoszteron fokozó

Tesztoszteron hatásai

Tesztoszteron hatásai

A legjobb tesztoszteron fokozó

A legjobb tesztoszteron fokozó megtalálása igen bonyolult feladat lehet a férfiak számára. Számtalan természetes és mesterséges megoldás van a tesztoszteron szint fokozására, azonban néhány mesterséges fokozó esetében meg kell fizetni az árat is. Mi, első sorban, cikkünkben most összeszedtük a legjobb tesztoszteron fokozók azon kategóriáját, amelyeknek semmilyen mellékhatása nincsen és a legtöbb esetben még természetesek is.

De kezdjük először is az egyik legfontosabb kérdéssel: mi is az a tesztoszteron?

A tesztoszteron egy olyan hormon, amely a férfiak esetében a herékben termelődnek. Ez a hormon felelős a férfiak esetében a növekedésért és a férfias jegyek megjelenéséért, mint például izomzat, szőrzet. Ezen kívül a tesztoszteronnak számtalan további előnye is van:

 • izomtömeg növekedés és csonterősödés
 • mélyebb, tónusosabb hangszín
 • megnövekedett szexuális vágy
 • javítja a verbális memóriát és a gondolkodási folyamatokat serkenti

A tesztoszteron termelődés a férfiak szervezetében a fiatal éveikben a legmagasabb, és nagyjából 30.ik életévük után minden évben csökken 1%-al a természetes tesztoszteron szintjük. Jól látható, hogy ez a hormon igen jelentős dolgokért felelős a férfiak életében, így nem véletlen, hogy sokan szeretnék megtalálni a legjobb tesztoszteron fokozót. Íme néhány remek ötlet, amivel garantáltan javíthatod a tesztoszteron szintedet, miközben javulni fog az életminőséged is.

 1. Rendszeres testmozgás

Mivel is kezdhetnék a listánkat, ha nem egy olyan dologgal, amit szinte minden médiaforráson fújnak, ez pedig a rendszeres testmozgás beiktatása az életedbe. Az egyik legjobb tesztoszteron fokozó aktivitás a súlyzós edzések heti 3-4 alkalommal. Fontos megjegyezni, hogy ezeknek az edzéseknek intenzívnek kell lenniük, különben nem lesznek hatékonyak.

Rendszeres testmozgás
1. kép – a rendszeres testmozgás az egyik legjobb tesztoszteron fokozó

Ehhez még társíthatsz magas intenzitású kardió edzéseket heti 1-2 alkalommal 15-20 percet. A két mozgásforma együttes kombinációja garantáltan a legjobb tesztoszteron fokozóként fog hatni a szervezetedre.

 1. Étkezz egészségesen

Miután sikeresen implementáltad a rendszeres testmozgást az életedbe, fontos, hogy ezt az új hobbidat támogasd megfelelő étkezéssel is. Törekedj arra, hogy természetes ételeket próbálj meg fogyasztani a mindennapjaidban, mivel ezek mindig nagyobb előnyöket fognak biztosítani a szervezeted számára, mint a műkaják. Próbálj arra figyelni, hogy minden étkezésed tartalmazzon megfelelő mennyiségű fehérjét, természetes szénhidrátokat és egészséges zsiradékot.

 1. Csökkentsd a stresszt az életedben

A stressznek a mellékhatásairól most nem szeretnék részletesen írni, mert ez is egy olyan téma, amit a média folyamatosan hangsúlyoz.

Stressz kezelése
2. kép – a stressz az egyik legnagyobb ellensége a tesztoszteron termelésnek

A stressz nem csupán az életminőséged rontja folyamatosan, de kihatással van a tesztoszteron termelésedre is. Az első pontban leírt rendszeres testmozgás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkentsd a munkahelyed okozta stresszt.

 1. Fogyassz vitaminokat a mindennapjaidban

Az egyik legjobb tesztoszteron fokozó lehet az életedben a megfelelően kiválasztott sportolói vitamin. Korábban már írtunk a legjobb multivitaminról, amit csapatunk kiválasztott, ez a cikk hasznodra lehet a választásod során :). De miért is a multivitaminok az egyik legjobb tesztoszteron fokozók?

 • a D vitamin tartós fogyasztása akár 25%-al növelheti a tesztoszteron szintedet már 1 év után is
 • a cink és a B vitamin együttes fogyasztása egy kutatásban javította a férfiak spermájának a minőségét közel 74%-al
 • más kutatásokban az derült ki, hogy a vitamin A,C és E növelheti a szexuális étvágyat a férfiak szervezetében
Multivitaminok
3. kép – a rendszeres multivitamin fogyasztásnak számtalan előnye lehet

A fenti példák alapján, nem kérdés, hogy ha a legjobb tesztoszteron fokozót keresed, akkor mindenképpen érdemes első körben a multivitaminok körében nézelődnöd.

 1. Próbálj meg minél többet aludni

A megfelelő pihenés már önmagában is nagyon fontos az egészséges élethez, sőt a legjobb az egészben, hogy még a tesztoszteron szintedet is növelheti. Egyénenként eltérő lehet, hogy kinek mekkora az alvásigénye, de egy kutatás alapján az derült ki, hogy nagyjából 15%-al csökkent a tesztoszteron szintje azoknak a férfiaknak, akik körülbelül napi 5 órát alszanak.  Mi továbbra is azt tartjuk, hogy az egészséges alvásigény egyénenként 7-10 óra közé tehető, javasoljuk, hogy próbálj meg Te is így aludni.

Te tudsz esetleg említeni valamilyen természetes tesztoszteron fokozót? 🙂