Legjobb klíma

legjobb klíma

Ma már a legtöbb munkahelyen, közösségi térben, autóban és otthonban megtalálhatóak a klímák. Gyors elterjedésük és népszerűségük érthető, hiszen a nyári kánikulában senki sem tud megfelelően dolgozni, koncentrálni, de még aludni sem. Ebben az időszakban jólesik lehűteni magunkat egy kellemes 24-25 °C hőmérsékletű helyiségben. Emellett a legjobb klíma berendezések képesek fűteni is és a technikai fejlődésnek köszönhetően bizonyos körülmények között kedvezőbben megoldható a fűtés ezekkel a készülékekkel, mint a hagyományos fűtőeszközökkel. Továbbá a klíma használata mellett szól, hogy megfelelő szűrőkkel felszerelve az allergiában szenvedők számára is megfelelő levegőt biztosít, lehetővé téve ezáltal a komfortos életvitelt. Amennyiben klíma beszerzésén töröd a fejed, ez a cikk neked szól, olvass tovább és tudd meg melyik a legjobb klíma.

Mielőtt bárki belevágna a klíma beszerzésébe fontos tudni, hogy a legújabb szabályozás alapján a klíma beszerelése kizárólag engedéllyel rendelkező szakember által történhet. Érdemes ezt is belekalkulálni a költségtényezők közé, hiszen a beszerelés és beüzemelés díja kb. 30-80 ezer Ft-ba kerül a klíma elhelyezkedésétől és típusától függően.

A következő szempont, amit át kell gondolni, ha bérelt ingatlanról vagy társasházi lakásról van szó az az, hogy milyen feltételek mellett szerelhető fel a klíma az adott falra és persze a kültéri egységről sem szabad megfeledkezni. A klíma elhelyezése jelentősen tudja befolyásolni a szerelési költségeket és az üzemeltetés hatékonyságát, azaz a fenntartási költségeket is, akár van konkrét elképzelésünk, akár nincs, mindenképp érdemes kikérni egy szakember véleményét a klíma helyével kapcsolatban. Van lehetőség mennyezeti, oldalfali és parapet-es elhelyezésre is.

A klíma teljesítményéből következik az általa lehűteni képes terület nagysága, ezért ezt mindenképp fel kell mérni vásárlás előtt. Ökölszabályként 0,1 kW/m2 teljesítményt szokás alapul venni (a nagyméretű üvegfelületek és tájolásuk jelentősen befolyásolja a hűtés hatékonyságát). Néhány esetben kW helyett a BTU-t használják jellemzőként, 1kW kb. 3400 BTU-nak felel meg. Ezt követi az energiahatékonysági besorolás, plusz funkciók (szűrők, párátlanító), garancia, márka, típus, dizájn és végül, de nem utolsó sorban az ár áttekintése.

Jelenleg az inverteres klímák nyújtják a legjobb megoldást a hűtési, illetve fűtési igények megvalósítására (mindkét érték ellenőrzése fontos, hiszen jelentős eltérések lehetnek a különböző gyártók kínálatában). Érdemes figyelembe venni az adott termék energetikai besorolását is (manapság szinte minden háztartási gépen fel van tüntetve ez az osztályozás) és kiszámítani, hogy az adott élettartam alatt melyik berendezést éri meg leginkább beszerezni és az energiafelhasználás mellett a környezetvédelmi szempontokat is megfontolni.

Whirlpool Super Slim inverter plus

legjobb klíma
Whirlpool Super Slim inverter plus

Tesztelő csapatunk számára a Whirlpool Super Slim inverter plus elnevezésű klímája nyújtotta a legjobb teljesítményt. A Whirlpool márkanév garantálja a minőséget, emellett a szerviz háttér is biztosított, ezért nyugodt szívvel ajánlható a klíma vásárlást tervezők számára. Hűtésre és fűtésre is alkalmas és mindkét üzemmódban csendesen működik ez a légkondi. A zaj szintet érdemes ellenőrizni, hiszen nem csak a délutáni pihenésben vagy alvásban lehet zavaró, hanem akár zenehallgatás, TV nézés közben is idegesítő egy hangosan üzemelő klíma. Energia felhasználását tekintve szintén nagyon jó jellemzőkkel bír a Whirlpool klímája, hiszen A++ besorolású. A dizájnt tekintve elmondható róla, hogy egy kellemes küllemű klímáról van szó és ahogy a neve is mutatja nagyon vékony kialakítású, ennek köszönhetően nem tűnik bumfordinak a falon. Árát tekintve kategória társaihoz képest nem a legolcsóbbak között található, de ugye erre szoktuk azt mondani, hogy valamit valamiért. 2,6 kW teljesítményének köszönhetően kb. 25-30 m2 nagyságú teret képes megfelelően lehűteni.

Legjobb klíma
Legjobb klíma

Ha már megvan a klímánk érdemes rendszeresen karbantartani, azonban szezonban számítani kell arra, hogy a szakemberek csak hosszú várakozási idővel tudják elvégezni ezeket a munkálatokat, ezért mindenképp időben tervezzük be a karbantartást, ez kb. 6-10 ezer Ft évente.