A legjobb filmek 3. rész – Adam Sandler filmek

Legjobb Adam Sandler filmek

Legjobb Adam Sandler filmek

A legjobb filmek 3. rész – Adam Sandler filmek

A legjobb filmek 2. része után, amelyben a Will Smith filmeket mutattuk be, most egy újabb klasszikus színésszel készültünk, az ő neve pedig Adam Sandler. Sandler nem a komolyságáról lett híres, hanem inkább humoráról, hasonlóan Jim Carrey-hez. Természetesen azt viszont elmondhatjuk, a világ szomorúbb lenne, ha nem lennének Adam Sandler filmek. Lássuk tehát a Top 10 filmjét! 😊

10. Távkapcs (2006)

A 2006-os Távkapcs filmet a kritikusok a premier idején nagyon lehordták, mégis nagyon sokaknak emlékezetes maradt ez a film. Remek poénok és a jól ismert Adam Sandler humor körül öleli az egész filmet, azonban a téma igen is komoly és egyben szomorú is. A film egy túlhajszolt apuka életét mutatja be, aki egy varázslatos távirányító segítségével tudja irányítani az életét. A távirányító használatához számtalan poén is társul, azonban a film mondanivalója igen is komoly: a túlhajszolt apuka rájön, hogy mik is az igazán fontos dolgok az életben. A Távkapcs a maga kis egyszerűségével, de komoly mondanivalójával sikeresen elérte az Adam Sandler filmek 10. helyezését.

9. Sátánka – a pokoli poronty (2000)

Adam Sandler az új évezredet egy igazán érdekes, bizarr de mégis hihetetlen vicces filmmel indította, ez pedig a Sátánka volt. A film története alapján a Sátán meggyengült és 3 fiát bízza meg a feladattal, hogy ismét felvirágoztassák a poklot. Természetesen elindul a verseny a fiúk között és ahogy Adam Sandler megérkezik a Föld-re, megismeri a rosszat, de egyben a jót is. A filmben megtalálható minden, ami egy vicces egész estés mozihoz szükséges: poén, szerelem és ezek közös győzelme.

1. kép -  Sátánka – a pokoli poronty (2000)
1. kép – Sátánka – a pokoli poronty (2000)

8. Apafej (1999)

Az Apafejnek a 8. helyezést sikerült megcsípnie az Adam Sandler filmek listán. A filmnek egyébként nagyon aranyos története van, Sandler egy olyan srácot alakít (Sonny), aki próbál minden felelősséget elkerülni, ami a felnőtt élet velejárója, de ez csak addig a napig sikerült, amíg nem ismeri meg a kisfiut, aki megváltoztatja az életét. Miután a srác anyukája meghal rákban, Sonny úgy dönt, hogy a maga sajátos nevelési módszereivel próbálja a fiú életét irányítani. Természetesen nem önszántából dönt így, nem szeretne továbbra se nagyobb felelősséget a nyakába vállalni. Nem lőjük le a poént, de a főszereplő karaktere a film végére hatalmas fejlődésen megy keresztül és természetesen pozitív irányba.

7. 50 első randi (2004)

A Nászok ásza című film sikere után várható volt, hogy Drew Barrymore és Adam Sandler újra hamarosan egy párost fognak alkotni. A filmben Drew Barrymore egy olyan lányt játszik, akinek egy baleset miatt minden nap újra elfelejtődnek az emlékei, így szinte minden napját ugyan úgy éli, hála az apja segítségének. Természetesen ,amikor Adam Sandler megismeri a lányt, még nem tudja, hogy mivel is áll szemben. A film mulatságosan mutatja be, hogy milyen bugyuta és egyszerű módszerekkel próbálja meghódítani nap mint nap, újra és újra a lány szívét. A film vége igen aranyosra sikeredett, tökéletes példáját mutatja be annak, hogy az igazi szerelem nem ismer határokat és a legnagyobb akadályokat is képest áthidalni 😊.

6. Üres város (2007)

Nem minden Adam Sandler film egy vicces komédia és nem is szeretnénk csupán ilyen szerepekben feltüntetni Adam Sandlert, gy került az Adam Sandler filmek 6. helyezésére az Üres város.

A 2007-es film részben feldolgozza 2001. szeptember 11.-ei merényletet. Adam Sandler, aki Charlie-t alakítja a filmben, a tragédia következében elveszítette feleségét és gyermekét, aminek következében egy súlyosan megtört lélekké változott. Megkeseredett, folyamatos problémákkal küzd és nem érti az egészet, hogy történhetett ez az egész pont vele. Összetalálkozik Alan-nel a régi egyetemi szobatársával és újra felmelegítik kapcsolatukat. A beszélgetések során mindketten rájönnek, hogy mennyi mindent tanulhatnak egymás élethelyzeteiből, aminek köszönhetően mindketten jobban tudnak megküzdeni a saját problémáikkal.

5. Billy Madison – a dilidiák (1995)

Billy Madison előtt néhány filmben feltűnt már Adam Sandler, de az igazi karrierje azután indult be, hogy elbocsátották a Saturday Night Live-tól 1995-ben. Ezután adta ki a Billy-ről szóló vígjátékát, amiben egy pornófüggő, lusta diákot alakít, aki minden egyes osztályt hajlandó újra kijárni, annak érdekében, hogy átvegye hihetetlenül sikeres családi vállalkozását. A film tökéletesen megalapozta Adam Sandler stílusát a későbbi filmjeihez is.

2. kép -  Billy Madison – a dilidiák (1995)
2. kép – Billy Madison – a dilidiák (1995)

4. A vizesnyolcas (1998)

A vizesnyolcas a premier idején igen megosztó volt, sokan úgy gondoltál, hogy Adam Sandler egy hatalmas hibát követ el, mikor azt várja el, hogy egy olyan karaktert nézzen a közönség egy teljes film idejére, akinek a hangjától és karakterétől szinte a hideg futkos az ember hátán. A közönség azonban teljesen másként látta a filmet, amelyben Bobby először a focicsapat vizes fiúját alakítja, majd a film során dühének és haragjának köszönhetően sztárfocistává alakul. Érdekes film, mindenképpen érdemes megnézni, jó látni, hogy Adam Sandler ilyet is tud alakítani.

3. Kótyagos szerelem (2002)

Az Adam Sandler filmek 3. helyezését a Kótyagos szerelem című filmével szerezte meg. Igen tudjuk, hogy ez nem egy klasszikus Adam Sandler film, azonban az összes kritikus pozitívan áradt a filmről Adam Sandler színészi képességeivel kapcsolatosan. Sajnos a közönség és a kritikusok véleménye ennél a filmnél se egyezett, így nem hozott akkora sikert Sandlernek, mint a jól bevált vígjátékai, de mindenképpen érdemes megnézni a filmet, amely egy egyszerű, magába forduló fickót mutat be, akinek azonnal megváltozik az élete, amint megismeri „a nagy Ő-t”.

2. Nászok ásza (1998)

Az Adam Sandler filmek ezüst helyezését a Nászok ásza szerezte meg, amit már korábban is említettünk. Adam Sandler a filmben Robbie Hart-ot alakítja, aki garantálja, hogy a legjobb esküvői bulit dobja össze, ha őt kérik fel a szervezésre, azonban saját esküvőjét nem sikerült megszerveznie, mert menyasszonya faképnél hagyja. Ezt követen Robbie barátja, Julia (Drew Barrymore) Robbiet szeretné megbízni esküvője megszervezésével. A szervezés során Robbie rájön, hogy Julia választottja, ez igazi seggfej és egyre biztosabb lesz benne, hogy hogyan is érez a lány iránt. A film 1998-ban hatalmas sikereket ért el a mozikban és sorra jelentek meg a koncepciót másoló filmek (mellesleg a 18 millió dolláros költségvetésből 123 millió dollár sikerült összehozniuk).

1. Happy, a flúgos golfos (1996)

Az Adam Sandler filmek 1. helyezését Happy, a flúgos golfos csípte meg. A Billy Madison bizonyítása után Adam Sandler-nek ismét adtak egy egész estét filmet, amelyben kizárólag az ő karaktere hozza a film sikerét. Happy Gilmore mindig is profi hokis szeretett volna lenni, azonban folyamatos botrányai miatt ez nem igazán sikerül neki, azonban meghökkentő stílusa és tehetsége tökéletesen passzol a golfhoz. Egy igazán vicces film, amely tökéletesen visszaadja azt, amiben Adam Sandler a legjobb: a humor.

Te melyik filmet hiányoltad még, az Adam Sandler filmek listáról? Van esetleg olyan, amit szívesen hozzátennél? 😊