A legjobb filmek 2. rész – Will Smith filmek

2. kép - A Will Smith filmek egyik legnagyobb csillaga

2. kép - A Will Smith filmek egyik legnagyobb csillaga

A legjobb filmek 2. részében Will Smith ikonikus filmjeit próbáltuk összeszedni. Nem volt egyszerű feladat, mivel Mr. Július 4 rengeteg filmben szerepelt már és számtalanszor bizonyított, hogy komoly illetve vicces szerepekben is megállja a helyét. Csapatunk most a Will Smith filmek kategóriában 11 ikonikus filmet gyűjtött össze. Lássuk is a listát!

11. Hancock (2008)

Mielőtt Will Smith elvállalta volna 2016-os Öngyilkos osztagban „Deadshot” szerepét, már előtte megmutathatta színészképességeit szuperhősként a 2008-as Hancock-ban. Hancock főszerepében Will Smith egy csúnya, antiszociális, hajléktalan férfit játszik, akinek mellesleges olyan különleges képességei vannak, mint a villámsebesség, emberfeletti erő vagy a repülés. Alapvetően a szuperhősös filmek esetében a legtöbb néző valamilyen meseszép, csodálatos kosztümmel rendelkező személyt várna, és épp ez az ellentét teszi még érdekessebbé a Hancock-ot.

10. Aladdin (2019)

A Disney 1992-es klasszikusának újragondolásában Will Smith is szerepet kapott a Dzsinn szerepében. Igen, tudjuk, ez nem tartozik a klasszikus Will Smith filmek táborába, de ha jobban végig gondoljuk, akkor mindenképpen érdemes egy-két szóban megemlíteni. Ez a szerep volt Will Smith életében az egyik legtöbbet fizető, ráadásul szinte tökéletesen alakította ki saját Dzsinn szerepét, átvéve ezzel a stafétát Robin Williams eredeti figurájától. Nagyon érdekes látni a két Aladdin közötti Dzsinn különbségét, de abban szerintem egyetérthetünk, hogy mindkét színész remekül hozza a figurát.

1. kép – Az Aladdin a Will Smith filmek egyik különlegessége

9. Focus – A látszat csal (2015)

Az Öngyilkos osztag előtt Will Smith és Margot Robbie már játszottak együtt egy közös filmben, és ez a film a Focus volt. A filmben a két színész egy szerelmespárt játszik, akik együtt alakítják a filmet egy szexis és mulatságos thriller-ré. Professzionalitás és romantika egy helyen!

8. Sérülés (2015)

A Will Smith filmek között az a legjobb, hogy Will személyiségéből adódóan számtalan karaktert el tud játszani. Egyik percben még szuperhősként tündököl, majd egy ízig-vérig átlagos, mindennapi ember szerepében találhatja magát, amit maximális odaadással és hitelességgel tud alakítani. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Sérülést jelölték a 2015-ös Golden Globe díjátadón is.

A filmben Will Smith Dr. Bennet Omalut játssza, aki egy elismert patológus a szakmájában, és először fedez fel egy amerikai focival kapcsolatos fejsérülést, amit próbálnak minél jobban palástolni. A Sérülés tökéletes formában mutatja be a doktor elkötelezettségét a témával kapcsolatban.

7. Függetlenség napja (1996)

A Függetlenség napja nem csupán egy kiválóra sikeredett film, de Will Smith karrierjének egyik legnagyobb ugrását is eredményezte. A kritikusok úgy titulálták, hogy ez volt az a film, ami Will-t a hollywoodi nagyok közé emelte és azt is hozzátették, hogy a film sikere nem lett volna ennyire hatalmas, ha nem őt kérik fel a főszerepre. A film után Will Smith új becenevet kapott a „Július negyedike királya”.

6. Bad Boys (1995)

Nyilván Te se gondolhattad komolyan, hogy a Will Smith filmek közötti listán ne szerepeljen a Bad Boys. Martin Lawrence és Will Smith ismét akcióba lendült 2020-ban, amikor közösen előrukkoltak a Bad Boys 3. részével. Jó hír, hogy azóta már forgatják a 4. részt is. Mit is mondhatnánk erre: „Bad Boys forever!”

2. kép – A Will Smith filmek egyik legnagyobb csillaga

5. Legenda vagyok (2007)

A Legenda vagyok-ban Will Smith Dr. Robert Neville szerepét játssza, akinek sajnos nem sikerült megtalálnia az ellenszert egy globális vírussal szemben, ami az egész világból egy zombi csapatot csinált. Úgy fest ő az egyetlen túlélő ebben a világban, aztán megjelenik egy nő, aki mindent megváltoztat. A Legenda vagyok egy hihetetlen jó film és megmutatja azt is, hogy Will Smith megállja a helyét akár egyszemélyes szereplésben is.

4. A randiguru (2005)

Will Smith karrierje során már volt szuperhős, rossz fiú, világmegmentő és még számtalan szerepben tündökölt, de valahogy egy idő után egyre jobban ilyen szerepekbe kezdték skatujázni. A randiguru ennek a szöges ellentéte, nagyon jó újra Will Smith-t komédiában, ahogy régen szerepelt a Kaliforniába jöttem-be. Valós szituációk, valós emberek, valós érzések egy jó nagy adag poénnal megfűszerezve.

3. Én, a robot (2004)

2035-öt írunk és úgy fest, Del Spooner nyomozó az egyetlen ember, aki úgy látja, hogy a robotizálás hatalmas veszélyt jelent az emberiség számára. Miután egy híres technológiai illetőt megölnek, Spooner első gyanúsítottja nem más lesz, mint Sonny a robot. Érdekes és lebilincselő film, ami még inkább tovább lendítette Will Smith karrierét.

2. A boldogság nyomában (2006)

A legjobb Will Smith filmek 2. helyezését az egyik legkomolyabb és legmaghatóbb filmje foglalta el, ez A boldogság nyomában. Will legnagyobb kihívást jelentő szerepének lehetünk szemtanúi – kevés (vagy inkább semmi) pénzzel próbálja megteremteni fiának és önmagának a megélhetéshez szükséges alapvető feltételeket. Vajon a fizetetlen vállalati gyakornoki pályafutása során sikerrel jár? Nézd meg a filmet, és járj utána. 😊

1. Men In Black – Sötétzsaruk (1997)

Ha belegondolunk, hogy melyik lehet a Will Smith filmek közül az, amelyikben a legmeghatározóbb szerepet tölti be, akkor biztos mindenkinek a Man In Black jut eszébe. A maga korában a sci-fi akciókomédiában verhetetlen alkotás lett – a történet és az effektusok még a mai napig megállják a helyüket. Szerintünk jogosan helyezhető az első helyre a Will Smith filmek kategóriában a Men In Black, mivel több stílust ötvöz egyetlen film sikeresen, amit a mai filmekről nem minden esetben mondhatunk el.

Mit gondolsz, Te is hasonló sorrendet állítottál volna fel? Te milyen Will Smith filmeket szeretsz még?