Legjobb robotporszívó 2021

Legjobb robotporszívó 2021

Legjobb robotporszívó 2021

A porszívó fejlődési menete egy hosszú utat tett meg, és még mindig nem ért a végére, hiszen a robotporszívók még csak az elmúlt néhány évben lettek divatosak, de máris óriási népszerűségnek örvendenek. Hogy miért? Nincs szükség a porszívó csövét és a tartályt húzgálnunk magunk után az egész házon keresztül, emellett a zsinór ki-be dugdosása is megszűnik létezni. Amennyiben a legjobb robotporszívó áll rendelkezésedre, még a kanapédról sem kell leszállnod, csak figyeld, hogy végzi a házimunkát helyetted ez a kis okos masina.

Habár még mindig viszonylag új dolognak számít a robotporszívó, mégis számos szuper készüléket lehet már látni a piacon, amelyek segítenek a port, a koszt, a szórt és egyéb törmeléket összeszedni a padlóról anélkül, hogy a kisujjadat is megmozdítanád. Sőt, már olyan robotporszívót is alkottak, amely felmosni is tud, így a porszívózás után azonnal átválthatod felmosó üzemmódba, így rengeteg időt spórolhatsz meg magadnak. De vajon melyik a legjobb robotporszívó jelenleg a piacon? Mi összegyűjtöttünk egy párat a legjobb robotporszívók közül:

Eufy RoboVac 11S Robotporszívó

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a legjobb robotporszívó drága: az Eufy 11S nagyjából 90.000 Forintba kerül, és rendkívül jó minősítést kapott a szőnyegtisztító teszten. A sima padlóval is szépen „elbánik”, ám a tesztelés során kiderült, hogy néha szétszórja a törmeléket, de elvégzi a munkát csendesen és rendelkezik olyan érzékelőkkel, amelyek megakadályozzák, hogy lezuhanjon a lépcsőről.

Az Eufy 11S sajnálatos módon nem WiFi-kompatibilis, így okostelefonos alkalmazásból nem tudjuk irányítani, viszont a jó hír az, hogy ezért nem lehet feltörni. Összességében egy kiváló készülékről beszélünk, hiszen megbízható, nem kell attól tartanunk, hogy egy éven belül új robotporszívót kell vásárolnunk.

iRobot Roomba e5 Robotporszívó

Az iRobot Roomba e5 nem véletlenül került be a legjobb robotporszívó kategóriánkba: a szőnyeg- és padló tisztítás során kiválóan teljesít, ám az árát tekintve már sajnos kicsit zsebbenyúlós. Nem rendelkezik távirányítóval, viszont a tisztítás idejét egy alkalmazással ütemezheted, és a folyamat elvégzése után még egy mutatós kis elemzést is kapsz.

1. kép – a legjobb robotporszívók közül az iRobot kiemelt szerepet kap

Emellett az iRobot az egyik legmegbízhatóbb márka jelenleg, jó minősítést szereztek az adatvédelem területén is, kiválók adatbiztonsági szempontokból is.

iRobot Roomba 675 Robotporszívó

Ahogy említettük, az iRobot az egyik legismertebb név jelenleg a piacon a legjobb robotporszívók körében, és a 675-ös modell a vállalat egyik legolcsóbbika, amely WiFi-kapcsolattal ellátott. Noha néhány szolgáltatás hiányzik ebből a készülékből (pl. feltérképezheti otthonát és beállíthatja a virtuális határokat), mégis támogatja az alkalmazás- és hangvezérlést, és lehetővé teszi a takarítási ütemtervek beállítását.

A készülék alján két többfelületes kefe található, amelyek közül az első meglazítja és felemeli a szennyeződéseket és egyéb törmelékeket, a másik pedig a szívócsatornába húzza. Ezenkívül tartalmaz egy élsöprő oldalsó kefét a sarkok megfelelő tisztítása érdekében. Az alján található érzékelők segítségével pedig megakadályozható, hogy a robotporszívó leessen a lépcsőn.

A 675-ös modell beállítása rendkívül egyszerű: csak be kell dugni a megfelelő aljzatba, el kell távolítani az akkumulátor húzó fülét, és a töltőre kell helyezni. Az iRobot javaslata alapján az alapot megfelelő távolságban kell elhelyezni a tárgyaktól, hogy kényelmesen rá tudja magát csatlakoztatni a robotporszívónk a dokkolóra.

Roborock S6

Ha neked is van háziállatod, akkor a Roborock S6 lesz a te legjobb robotporszívód. Két sztereoszkópos kamerát használ, hogy azonosítsa és elkerülje a legkiritkusabb akadályokat, például talapzatokat, tápfeszültség-szalagokat és… a kutyakakit.

Rengeteg vicces videót látni az interneten azzal kapcsolatban, hogy a robotporszívó nem azonosítja be a kutyakakit, és széthordja/szétkeni az egész padlón. Nos, ez a készülék már ezt is képes beazonosítani. Ezenfelül még a Lego-t is felismeri, szóval attól sem kell tartanod, hogy a gyermeked szeretett kis játékai eltűnnének a robotporszívó mélyén. Mindemellett a 2,5 kPa-os szívóteljesítmény majdnem kétszer olyan erős, mint egy szokásos porszívó: a szőnyegből is hatékonyan távolítja el a kutyaszőrt.

Számos más előnye van még annak, ha robotporszívó vásárlására adod a fejed:

  • a legtöbb robotporszívó töltő dokkokkal van ellátva, és akár önmagukat is képesek feltölteni.
  • beállíthatod, hogy mikor kezdje el a munkát.
  • intelligensek: a legtöbb robotporszívó rendelkezik érzékelőkkel, lézerekkel, WiFi-vel.

Szóval mire vársz még? A legjobb porszívó csak rád vár, hogy megkönnyítsd vele az életed. 😊