Legjobb horrorfilm

Legjobb horrorfilm

Legjobb horrorfilm

Sokféle horrorfilm létezik: van, ami pókokról szól, vagy épp mit sem sejtő kempingezőkről a vadonban, de persze ott vannak a kísértetházakra épülő sztorik is. Nem számít, hogy milyen célból kezd el valaki nézni egy ilyen kategóriájú filmet, a lényege mindig ugyanaz: a borzongás.

Személy szerint úgy gondolom, sokkal ijesztőbbek azok a filmek, amik racionálisan tekintve meg is történhetnek az átlagemberrel is, mint például az őrült gyilkosos történetek. Egyébként a legjobb horrorfilm okosan működik, mert ha már a film elején leszögezik a rendezők, hogy igaz történeten alapul, máris feláll a szőr a néző hátán.

De nehogy azt hidd, hogy olyan egyszerű megtalálni a legjobb horrorfilmet. Mint más-más filmkategóriák esetében, itt is érvényes az, hogy nem mindenkinek ugyanolyan az ingerküszöbe, hiszen ami Neked ijesztő, lehet, hogy más csak kacag rajta (a szkeptikusok főleg). Emellett az érdeklődés fenntartása is rendkívül fontos egy ilyen filmnél, mivel sokszor láttunk már olyan filmeket, amiknek a sztorija alapvetően kiváló, viszont a kivitelezése pocsék lett.

Szóval, készen állsz a borzongásra? Íme a legjobb horrorfilmek listája.

1. Az ördögűző

Mi más lehetne az első helyen a legjobb horrorfilmek között, mint Az ördögűző? Tudjuk, egy régi, ám mégis klasszikus horrorfilm, ami ennyi év után is megbotránkoztatja a nézőket.

A 12 éves Linda Blair egy átlagos lány volt, ám furcsa viselkedése mellett nem lehetett szó nélkül elmenni, így édesanyja egy fiatal papot hív segítségül, hogy ördögűzést hajtson végre a kislányon. Így leírva a történet nem is hangzik túl ijesztően, ám a képi látványok és a film közbeni események igencsak rémisztők. Szerintem, aki már látta ezt a filmet, annak örökre beleégett a megszállt lány arca – nem is csoda, hiszen számtalan „vicces” videót láthattunk már, amiben ezzel az arccal hozzák a frászt az emberre.

Ha nagy horrorfilm rajongó vagy, és még nem láttad ezt a klasszikus filmet, kötelező megnézned!

2. Démonok között

Amint mondtuk, ha a film elején belengetik a készítők, hogy valós események alapján készült, a nézőben máris megszólal a riadó. Ez a film Ed és Lorraine Warren történetét meséli el. A pár egyébként világhírű paranormális nyomozó páros, akik segítenek azon családoknak, akik valamilyen sötét jelenést észlelnek lakhelyükön. A film is erről fog szólni, számos ijesztő és elgondolkodtató elemmel megspékelve.

Ne aggódj, szerintünk nem annyira hihetetlen a történet, szóval a szkeptikusoknak is bátran merjük ajánlani, ha egy izgalmas horrorfilmre vágynak.

3. Tűnj el

A Tűnj el c. film rendezői debütálása minden idők egyik leghűvösebb, ám legjobb horrorfilmjét hozta el nekünk. A film során egy afroamerikai férfivel történő eseményeket követhetünk végig, aki a hétvégén a barátnője szüleit látogatja meg. Eléggé idilli kép, nemde? Nos, az öröm nem tart sokáig. Filmünk főhőse rájön, hogy csapdába került, amelyből a film végén kideríthetjük, hogy sikeresen kimászik-e.

Meghökkentő részletek és indulatok szabadulhatnak el a film során, szóval készülj fel, hogy érzelmileg is kilenget majd ez a horror történet.

4. Ideglelés

Az egyik legjobb horrorfilm szintén nem mai darab. Az Ideglelés c. film abban (is) számít különlegesnek, hogy a felvételt kis kézikamerával készítik, ám ez sok nézőt idegesíthet is. Viszont szerintünk még hitelesebbé teszi a történetet, ha egy ilyen felvételt látunk.

Szóval a sztori ismét cliché: fiatal felnőttek egy erdőben próbálnak feltárni egy olyan helyszínt, ahol boszorkányok után kutatnak. Ám cseppet sem vicces, mikor kiderül, hogy nem egymást ugratják a különféle „meglepetésekkel”. Sajnos a felvételen szereplő fiatalokat soha többé nem látták, viszont a kazetta anyaga fennmaradt.

5. Insidious: gonosz lélek

Ha tetszenek a paranormális tevékenységeken alapuló horrorfilmek, akkor ezt is szeretni fogod! A filmből egyébként már több folytatás is kijött (a második részt szintén érdemes megnézni), így akár egy egész filmsorozattal is elütheted az időt.

A történet Josh és Renai családjáról szól, még inkább gyermekükről, Daltonról, aki kómába esik. Ám ez nem egy egyszerű kóma: mint kiderül, a gyermek képes a halottak világában járni. Még nagyobb kihívást jelent visszahozni a kisfiút a való világba. A pár segítségére siet egy idős hölgy – de vajon sikerül megmenteni a kisfiút? Nézd meg a filmet, és kiderül. 😊

6. Az

Stephen King zseniális műveinek köszönhetően az egyik legjobb horrorfilm is megszületett: az Az c. filmnek már az újabb verzióját is van lehetőségünk megtekinteni, ám a régi is a frászt fogja hozni a nézőre.

1. kép – a legjobb horrorfilm Stpehen King egyik klasszikusa

A gonosz figura Pennywise bohóc formájában jelenik meg a történetben, aki 27 évente gyermekeket fal fel. A bohócok amúgy is sok ember számára ijesztők, de ebben a filmben garantáljuk, hogy még rémisztőbben fog megjelenni ez a cseppet sem vicces karakter. A filmben hét Maine-i gyermek történetét ismerhetjük meg, akik elsőkézben találkoztak Pennywise-zal.

Az első rész után ne felejtsd el megnézni a második részt sem!

7. 28 nappal később

Bevallom, amikor ezt a filmet először láttam, engem egyetlen egy dolog rémített meg benne. Szerinted milyen gyorsan mozog egy zombi? A Kaptár c. film után én is azt gondoltam, hogy lassú, tohonya lények ezek, amiket simán le lehet hagyni minimális sprinttel. Ebben a filmben viszont nem a megszokott csoszogó zombikat kapjuk. Nem bizony. Ők is tudnak ám sprintelni, mint Te.

A nyugtalanító és zavarba ejtő indítás után találkozunk Jim-mel, aki Londonban sétálgat, miután egy kórházi ágyból ébredt fel. Természetesen eléggé lerobbant a város, és nem érti, mi történhetett. Aztán szembesül az olimpiai futókat megszégyenítő lényekkel.

8. Ház az erdő mélyén

A legjobb horrorfilm legyen egyszerű, nem igaz? Nos, ez a film abszolút nem mondható egyszerűnek, sőt, első látásra kifejezetten összezavarja a nézőket.

A történet pár fiatalról szól, akik egy erdő mélyén lévő kis házikóban töltik a hétvégét (milyen egyedi). Azonban a sztori nem ilyen egyszerű: bármilyen tárgyhoz nyúlnak hozzá, valamilyen „csapdát” aktiválnak tudtukon kívül. Ezen kívül, akik üzemeltetik ezt az egész rendszert, még fogadásokat is kötnek, hogy ki és mit fog csinálni.

Szerintünk mindenképp érdemes legalább egyszer megnézni, hiszen több horrorfilmbeli körülményt/lényt ismerhetünk fel egyetlen filmben.

9. A barlang

Ha valami szörnyűség történik a baráti körödben, Te is minden bizonnyal segíteni szeretnél az illetőnek. Ebben a filmben sincs ez másképp: főhősünk tragikus eseményeinek hatására a baráti köre egy szenzációs barlangászásra invitálja, hogy egy kicsit ki tudjon kapcsolni. Ám arra senki sem számít, hogy a barlangban nem lesznek egyedül…

A történetnek folytatása is készült, így szerintünk azt is érdemes lehet megnézni, ha az első rész is tetszett.

10. Rémálom az Elm utcában

Első hallásra ez a film is ugyanolyannak tűnik, mint a többi. Viszont ne tévesszen meg: a klasszikus horrorfilmnek számító Rémálom az Elm utcában egy átlagembernek is ijesztő történetet mutat be. Habár maga Freddy is elég félelmetes, a gondolat, hogy álmunkban érhet a halál bizony még rosszabbul hangzik.

Vajon sikerül megállítani az álombéli gyilkolásokat? Derítsd ki gyorsan, még mielőtt álom ül a szemedre.

A legjobb horrorfilm lista a végtelenségig is nyúlhatna: rengeteg rémisztő zombis filmet is sorolhattunk volna, vagy akár a rafinált thrillerek közül is csemegézhetni lehetne, ám ezek a filmek mégis más kategóriába sorolhatók.

Neked mi a véleményed a horrorfilmekről? Te is horrorfilm ellenes vagy?