Legjobb elektromos borotva

Legjobb elektromos borotva

Legjobb elektromos borotva

Az utóbbi időben ismét divatba jött a szakáll viselése, azonban ahhoz, hogy arcszőrzetünk mindig megfelelő hosszúságú és formájú legyen vagy heti rendszerességgel kell borbélyhoz járnunk vagy ha időt és pénzt szeretnénk spórolni, akkor be kell szereznünk egy elektromos borotvát. Mai cikkünkben annak járunk utána melyik a legjobb elektromos borotva.

Az arc- és bőrápolás a férfiak számára is létfontosságú és az igényes külső alapfeltétele, ezért is fontos hogyan kezeljük a szakállunkat. Borotválkozás során könnyen megsérülhet a bőrünk is, ezért fontos, hogy megfelelő kialakítású és késélességű elektromos borotvát használjunk, ami leköveti arcunk kontúrját és nem okoz kellemetlen érzést használat közben.

legjobb elektromos borotva
Kíméletes borotválkozás

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni elektromos borotva vásárlásakor?

A kések kialakítását tekintve rezgőkéses és körkéses borotvákat különböztethetünk meg. A kések kialakításától függetlenül a komolyabb készülékek lehetővé teszik a vágási sebesség állítását is, ami jelentősen megkönnyíti a borotválkozási folyamatot. Nagyon fontos szempont emellett, hogy a borotvafej flexibilis kialakítású legyen, aminek köszönhetően a nehezen elérhető helyeken is képes megfelelően levágni szakállunkat. Azok számára, akik szeretnék formázni szakállukat, érdemes a megfelelő kialakítású fejet is megvásárolni az elektromos borotvájukhoz. A kényelmes használat miatt érdemes kis tömeggel rendelkező készüléket választani, az hogy a vezetékes vagy a vezeték nélküli elektromos borotva a jobb, döntse el mindenki maga, saját igényeinek megfelelően, mindkét típusba tartozó készülékek között bárki számára megtalálható a legjobb elektromos borotva. Akkumulátoros verzióknál tanulmányozzuk a készenléti időt, mert az akkumulátor 10-15 percenkénti töltése sok kellemetlenséget okozhat. Tovább ergonómiai szempont, hogy az elektromos borotva használható legyen száraz, illetve nedves borotválkozásra is, sőt egyes típusok vízálló kivitelben készülnek, lehetővé téve ezzel a zuhany alatti borotválkozást. Az előzőek mellett az üzemeltetés zajszintje és a burkolat kialakítása, „kézreállósága” is fontos kritérium. Továbbá, ha rendszeresen utazol és szeretnéd magaddal vinni az elektromos borotvádat, akkor a készülék mérete sem elhanyagolható szempont. Nagymértékben egyszerűsíti és kényelmessé teszi a tisztítást és fertőtlenítést a magasabb árfekvésű, legjobb  elektromos borotvákhoz járó dokkoló állomások.

Miért érdemes elektromos borotvát használni?

Mai rohanó világunkhoz igazodva az elektromos borotvák legnagyobb előnye is a sebesség, azaz, hogy használatukkal időt takaríthatunk meg a hagyományos borotvák használatához képest. Másik nagy előnye ezeknek a készülékeknek, hogy a kések kialakításának köszönhetően sokkal nehezebben vágjuk meg magunkat velük, mint egy kézi, pengés változattal. Azok számára, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek, inkább a rezgőkéses kialakítású készülékek ajánlottak. Nem elhanyagolható szempont az elektromos borotva használatának anyagi vonzata sem, hosszú távon egy jó minőségű elektromos borotva jobban megéri, mint az eldobható vagy cserélhető fejű hagyományos társai. Természetesen a használatból adódó kopás miatt a késeket még a legjobb elektromos borotvákban is cserélni kell.

Hátrányként lehet említeni, hogy teljesen sima arcbőr nem érhető el az elektromos borotvákkal, ennek oka ugyanaz, ami miatt megvágni sem egyszerű a bőrünket velük, ugyanis minimális távolság van a bőrünk és a vágókések között, illetve akik számára kikapcsolódást és kellemes rituálét jelent a normál pengével történő borotválkozás, ők nem fogják élvezni az elektromos borotva használatát.

A legjobb elektromos borotva – Braun Series 7-7899cc

A Braun márkanév bizonyára sokak számára cseng ismerősen, ez nem véletlen, hiszen nagy múltra visszatekintő gyártóról van szó és a hosszú idő alatt gyűjtött tapasztalatok alapján kiváló minőségű termékek készülnek a Braun-nál.

Legjobb elektromos borotva
Legjobb elektromos borotva

Bár ára kissé borsos, de a hosszú távon gondolkodóknak mégis megéri megvásárolni a 7-7899cc-t, mert a gyártó szerint akár 7 évig is probléma nélkül használható. Ára azért is magasabb, mert csúcstechnológiát felvonultató alkatrészek felhasználásával készült, extraként többek között turbo móddal, sebességszabályozóval és tisztító állomással rendelkezik. Ráadásul akkumulátorral is üzemeltethető, ezáltal kényelmesen használható szinte bárhol. Legfontosabb tulajdonsága azonban mégis az, hogy tökéletes borotválkozás érhető el vele, még a nehezen elérhető helyeken is, ezért számunkra a Braun Series 7-7899cc a legjobb elektromos borotva.