Legjobb termékek

Legjobb Alaprajz Készítő Program – tervezzünk 2021-ben is!

Legjobb Alaprajz Készítő Program – tervezzünk 2021-ben is!

A legjobb alaprajz készítő program kiválasztása kritikus fontosságú lehet, amikor álmaik lakását, házát vagy konyháját megálmodjuk. A legtöbb ember előszeretettel fordul az említett esetekben profi építészhez, aki tapasztalatának köszönhetően játékos könnyedséggel veti papírra álmainkat. De mi történik akkor, ha úgy érezzük, hogy még a szakértőknek se tudjuk átadni elképzeléseinket? Mondjunk le álmainkról? Tanuljunk meg egy profi mérnöki programot kezelni 1 nap alatt?

Természetesen a válasz mindegyik kérdésére egy határozott nem. Az interneten elérhető legjobb alaprajz készítő program választék mindenkinek lehetőséget biztosít arra, hogy saját kreativitásának megfelelően tervezze meg a kiválasztott helyiségeket. A listánkon szereplő programok könnyen használhatók, így nem kell napokat azzal tölteni, hogy megtaláld a legalapvetőbb lépéseket ráadásul az ingyenes verzióik is hatalmas funkcionalitással rendelkeznek.

Lássuk tehát az 5 legjobb alaprajz készítő program listánkat, amik 2021-ben is segítségedre lehetnek!

1. SketchUp

A SketchUp egy egyszerűen használható alaprajz készítő program, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lenyűgöző 3D elrendezéseket készítsenek. A program hatalmas beépített 3D objektum felhozatallal rendelkezik, ráadásul a különböző modellek egyszerűen méretre szabhatók, így minden apró elem tökéletesen illeszkedhet elképzeléseinkbe.

A SketchUp menü elrendezése logikus és jól átlátható, így akár kezdő felhasználók is rövid időn belül elsajátíthatják a kezelését. A program egyéni célokra ingyenesen használható, azonban kereskedelmi célok esetén kénytelenek leszünk megvásárolni a Pro verziót. A Pro verzió lehetőséget biztosít elkészült alaprajzaink PDF, CAD formátumokban történő exportálására illetve támogatja a 3 és 2D tervezését is.

2. HomeStyler

A legjobb alaprajz készítő program listánkon helyet kapott a HomeStyler is, amely egy teljesen ingyenesen használható program, ami még regisztrációt se igényel a felhasználó részéről. A szoftver a jól ismert „húzd és vidd” módszer segítségével fog minket támogatni álmaink alaprajzának elkészítésében.

1. kép – A legjobb alaprajz készítő program listánk egyik befutója: HomeStyler

A különböző beépített elemek könnyedén újra méretezhetők, így attól sem kell aggódnod, hogy esetleg egy-egy elem nem fog illeszkedni elképzeléseidbe. A HomeStyle segítségével pontos 2D terveket készíthetsz illetve importálhatsz elemeket is már létező 3D katalógusból.

3. Planner 5D

A Planner 5D talán az egyik legintuitívabb szoftver, amit megismertünk, ezért is került fel a legjobb alaprajz készítő program listánkra. A program szinte bármilyen helyszín elrendezésének megtervezését lehetővé teszi, mint például házak, lakások, bárok, irodák vagy kültéri elképzelések. Legyen szó 2 vagy 3D tervezésről a Planner 5D mindkét esetben megállja a helyét.

A legtöbb funkció az ingyenesen verzióban is elérhető, sőt a program támogatja az Android és iOs rendszereken történő futást is. A program egyetlen hátránya, hogy a teljes design adatbázist az ingyenes verzióban nem tudjuk elérni, azonban erre nincs is minden felhasználónak szüksége.

4. Planning Wiz Room Planner 3D

Ahogy belépsz a programba azonnal lehetőséged nyílik a választásra ötleteid megvalósításának tekintetében. Teljesen egy üres alaprajzzal indítasz, ahol Te álmodod meg az összes elemet vagy esetleg már korábban létrehozott terveket veszel alapul és azt gondolod tovább elképzeléseidnek megfelelően.

A program az egyik legteljesebb alaprajz készítő program, aminek egyetlen kis hátránya van: ha úgy döntesz, hogy a semmiről szeretnéd megálmodni az alaprajzodat, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy ismerd meg először a tervezés alapjait, ellenkező esetben hamar frusztráltan érezheted magad.

5. IKEA Planner Tools

Csapatunk imádja az IKEA termékeket ezért is született korábban cikkünk a legjobb IKEA íróasztal, legjobb IKEA szekrény, legjobb IKEA komód és legjobb IKEA ágy kategóriákban. A legtöbb ember az IKEA-nak a különböző bútorait ismeri, azonban nem csak ebben erős a jól ismert skandináv cég.

Tudtad, hogy több alaprajz készítő programot is kiadtak a nevük alatt? 5 különböző programmal büszkélkedhetnek, amelyek az alábbiak:

Ahogy Te is láthatod nem szükséges minden esetben építészhez fordulnod, ha alaprajzzal kapcsolatos elképzeléseidet akarod megvalósítani és reméljük, hogy a cikkünkben összeállított legjobb alaprajz készítő program listánk neked is segítségedre lesz a következő tervezései projektjeid során!