Legjobb termékek

Legjobb Kutya Vitamin 2021

Legjobb Kutya Vitamin

Manapság a háziállatok éppolyan szerepet töltenek be, mint bármely családtag. Az ember és az állat között határ elmosódott, nem úgy kezeljük őket, mint régen. Gondolj csak bele, ha elveszítesz egy kisállatott pontosan ugyanúgy szenvedsz a fájdalomtól, mintha egy közeli hozzátartozód halt volna meg. Sok esetben korlátozott az időnk, nem tudunk annyi időt tölteni a hozzánk közelállókkal és a kis kedvenceinkkel, mint amennyit szeretnénk, ám hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy élettartamukat, akár egy minimálisan is, meghosszabbítsuk. Ebben segíthet például a legjobb kutya vitamin is, hiszen a megfelelő gondoskodással megelőzhetők a különféle betegségek, valamint jobb életminőséget teremthetünk szeretett kisállatainknak.

Ma már fokozottan figyelünk, hogy milyen tápanyagot adunk kutyusaink számára, emellett rendszeres ellenőrzéseken és ápolásokon mennek keresztül. Ezesetben néha még ez sem elég: a legjobb kutya vitamin természetes anyagokból épül fel, és minden ásványi anyagot, tápanyagot tartalmaz, amelyre a négylábúnak szüksége lehet. Amennyiben a szokásos étrendből hiányzik vagy kevés egy adott vitamin, érdemes beruházni kutya vitaminra is.

De honnan tudhatjuk, hogy melyik a legjobb kutya vitamin? Melyik felel meg a legjobban az adott kiskedvencnek? Pontosan ezekre a kérdésekre kerestük mi is a válaszokat, ám elsősorban fontos tudni, hogy is ess neki, ha multivitamin vásárlásán gondolkozol.

A kutya számára nélkülözhetetlen vitaminok listája:

Vízben oldódó vitaminok

A vízben oldódó vitaminok, ahogy a neve is elárulja, vízben oldódnak. Könnyebben szívódnak fel a szervezetben, gyorsan lebomlanak, valamint gyorsan kell pótolni őket. A túladagolást illetően van egy jó hírünk: a legtöbb ilyen vitamin egyszerűen vizelet formájában távozik a szervezetből, ha túl nagy adagban juttattad be. Íme néhány általános vízben oldódó vitamin:

Zsírban oldódó vitaminok

Ahogy a nevéből is adódik, a zsírban oldódó vitamin már nem a vízben, hanem a zsírban oldódnak fel. Éppen ezért a zsírnak fel kell szívnia a tápanyagot azelőtt, hogy a véráramba kerülne. Nehezebben szívódnak fel a zsírban oldódó vitaminok, mint az előbbi fajták, azonban hosszabb ideig tárolódnak. Ennek hátránya, hogy nagyobb eséllyel halmozódhatnak fel, így a túladagolás kockázata megnövekedhet.

1. Purina Pro Plan FortiFlora

A legjobb kölyök kutyatápok esetében is említettük már a Purina márkát, így a legjobb kutya vitamin cikkünkből sem hiányozhat ez a piacvezető márka. A FortiFlora egy olyan táplálékkiegészítő kutyák számára, amely bizonyítottan elősegíti a normális bélműködést. Mik az előnyei a legjobb kutya vitaminnak?

1. kép a legjobb kutya vitamin egyike a FortiFlora

2. Zesty Paws, 5-In-1 Multivitamin Bites

A Zesty Paws nem hiába az egyik legjobb kutya vitamin: több, mint 35 nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Emellett a termék puha, így könnyedén meg tudja rágni a kutyus.

3. VetriScience Canine Plus Multivitamin

A VetriScience ezen multivitaminja 30 vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Többek között a különféle vitaminok, aminosavak és halolajból származó omega 3 keveréke számos egészséges funkciót támogat.

Nagy hátránya azonban, hogy nem tartalmazza az ízületek egészségét szolgáló összetevőket, illetve az emésztést elősegítő probiotikumokat. Emellett tartósítószert is tartalmaz.