Top 3 legjobb kávéfőző

A legjobb kávéfőző kiválasztása nem egyszerű feladat. Mai rohanó világunkban és az elmúlt évek szokásainak köszönhetően a kávézás kultúrája szinte soha nem látott méreteket öltött. Legyen szó kapszulás kávéfőzőről, filteres vagy automata gépről, mindenki máshogyan szereti el szürcsölni napindító fekete aranyát. Csapatunk most egy igen nehéz feladatra vállalkozott a cikk megírásánál: megtalálni a legjobb kávéfőzőt a piacon.

Íme, az általunk kiválasztott 3 legjobb kávéfőző listája, kizárólag saját felelősségre olvassa tovább mindenki, mielőtt nagy viták alakulnának ki, hogy miért nem szerepel az olvasó kedvenc kávéfőzője a cikkben J

  1. SMEG ECF01

A legjobb kávéfőző díját csapatunk esetében, a SMEG ECF01 vitte el, aminek számtalan oka van. Kezdjük először is a kialakítással, amely teljesen elvarázsolt minket és sikeresen megidézte számunkra az 1950-es évek kávéfőzőit. Sose gondoltuk volna, hogy egy kávéfőzőre nem csupán egy funkcionális eszközként lehet gondolni, de tökéletes kiegészítő darabja lehet egy igényesen berendezett konyhának is 🙂

Na, de a lényeg nem is a kialakítás, hisz attól még nem lesz finom kávénk! Ha Te is a kávé szerelmese vagy és igazán mesteri szintre szeretnéd emelni a kávéfőző tudományod és mindened a minőség, akkor a SMEG ECF01 a Te géped lesz. Egyik legnagyobb előnye a modellnek, hogy akár 40 másodpercen belül is képes elérni az optimális hőmérsékletet a tökéletes őrölt kávé lefőzéséhez, ami valljuk be, nem jön rosszul a reggeli órákban, amikor minden másodperc pihenésnek örülni tudunk.

SMEG ECF01 kávéfőző
SMEG ECF01 a csapatunk által kiválasztott legjobb kávéfőző

Továbbá olyan funkciókkal is rendelkezik, mint a csészemelegítő, állítható kávé hőmérséklet vagy a csúszásmentes lábak. A rozsdamentes acél pedig hosszú és tartós minőséget biztosít a modell számára, így biztosak lehetünk benne, hogy egy remek befektetést hozunk a gép megvásárlásával.

Egyetlen hátrány, ami talán említésre méltó, az a gombok kialakítása, mi kicsit úgy éreztük, ez volt az a része a gépnek, ahol a mérnökök próbáltak egy kicsit spórolni, de ezt bőven kárpótolja a tökéletes minőségű kávé, amit a SMEG tud számunkra főzni 🙂

  1. GAGGIA Classic


    2. helyen végzett a legjobb kávéfőző versenyben a Gaggia Classic modellje. A SMEG-hez hasonlóan a Gaggia kávéfőzője is képes akár 2 csésze őrölt kávé lefőzésére viszonylag rövid időn belül, bár kicsit lassabban, mint a SMEG modellje. A kávé hosszúságát manuálisan állíthatjuk be magunknak, illetve ugyan úgy rendelkezik csészemelegítő funkcióval is.

A készítők itt is figyeltek a minőségi kialakításra, rozsdamentes kazánt és házat választottak a Gaggia Classic kialakításánál, továbbá a minőséget tovább emelték a krómozott rézkarral. Említésre méltó funkció még az automatikus kikapcsolás, amely egyszerre nyújt biztonságot és energiatakarékosságot a kávéfőző esetében.

GAGGIA Classic kávéfőző
A legjobb kávéfőző verseny 2. helyzettje, GAGGIA Classic

Ami számunkra sajnos nem nyerte el a tetszést, az a Gaggia kialakítása. Összehasonlítva a SMEG modelljével, az éreztük, hogy visszatértünk az igazi, robosztus kávéfőzők világába, amely tökéletesen ellátja a funkcióját, de nem lesz a konyhánk ékes darabja.

  1. DeLonghi EC 685 W

A DeLonghi mint márka, mindig is előkelő helyet foglalt el a kávéfőzők piacán. Nálunk az EC 685 W modell a legjobb kávéfőző versenyben a 3. helyet tudta megcsípni, el is mondjuk miért.

A kivitelezés önmagában nem annyira látványos, mint a SMEG-nél, de megjelenés ugyanúgy praktikus, egyszerű és letisztult, nem foglal sok helyet. 1 literes víztartály kapacitásával tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy még a legextrémebb kávéarcok számára is letudja főzni az ideális kávé mennyiséget. Állítható csepptálcájának köszönhetően, rövid illetve hosszúkávé is készíthető, illetve a gőzfúvókája segítségével, gyorsan és egyszerűen habosíthatjuk fel a tejet kávénkhoz.

DeLonghi EC 685 W kávéfőző
A legjobb kávéfőző verseny 3. helyzettje, DeLonghi EC 685 W kávéfőző

Sőt, a SMEG-hez hasonlóan még csésze felmelegedési funkcióval is rendelkezik, ami egy igazán remek tulajdonság, ahhoz képest hogy a DeLonghi EC 685 W-hez szinte fele annyiért juthatunk hozzá, mint a SMEG ECF01-hez.

A DeLonghi modellje kiváló kávéfőző lehet azok számára, akik szeretnének gyorsan egy finom kávét lefőzni, de nem szeretnének mélyen a pénztárcájukba nyúlni.

Reméljük listánk segítségével, Te is megfogod találni a számodra legjobb kávéfőzőt és ne felejtsd el leírni véleményedet a komment szekciónkban 🙂