Legjobb termékek

Táskás szemek? Íme néhány hasznos tipp az elerülése érdekében!

Mielőtt a táskás szemek kezeléséhez adnánk pár hasznos tippet, először is nézzük meg, hogy mi is okozza pontosan a szemek alatti táskákat?

Egy hosszú éjszakába nyúló buli, vagy esetleg egy kiadós sírás után bárki esetében előfordulhat, hogy utána táskás lesz a szeme. Azonban néhány esetben a szem alatti táskák sokáig tartanak, miután a könnyek is elapadtak.

Alap esetben a táskás szemek miatt felesleges aggódni, ám esztétikailag semmiképp sem előnyös a jelenlétük. Habár a megjelenésük jelezheti azt is, hogy bizonyos egészségtelen szokások bújnak meg a háttérben, melyekre érdemes odafigyelni. Mindenképp keress fel egy szakorvost, ha már fájdalmas, viszkető tünetekre lettél figyelmes, illetve, ha a szem alatti duzzanat nem mutat gyógyulást/visszahúzódást.

1. kép – a táskás szemek semmiképp sem nyújtanak esztétikus látványt

A szem alatti táskák kialakulásának okai

Bemutatunk néhány praktikus házi megoldást a táskás szemek elkerülése, illetve gyógyítása érdekében:

2. kép – az alapos arctisztítás a táskás szemek elleni harc kulcsa lehet

Szóval összességében a fent említett egészséges szokások fenntartása meghatározó lehet, mint például a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel a hidratáltság fenntartása érdekében, a dohányzásról való leszokás, az alkoholfogyasztás csökkentése, a bőr megfelelő gondozása és a szükségtelen napsugárzás elkerülése, észrevehető változást okozhat a szem alatti táskák megjelenésében.