Legjobb vállalkozás ötletek

online_kereskedő

online_kereskedő

Legjobb vállalkozás ötletek

A legjobb vállalkozás ötletek megtalálását minden évben millióan tűzik ki saját életük céljának. A feladat iszonyatosan bonyolult, mivel a legjobb vállalkozás ötletek több szempontból is tökéletesek: profitálási képességük magas, tartósak, és általában fontos kitétel az is, hogy ne igényeljenek sok befektetési tőkét. Léteznek egyáltalán ilyen ötletek? Természetesen a válasz az, hogy igen. J Mi most megpróbáltuk azokat a legjobb vállalkozás ötleteket összegyűjteni, amit akárki el tud kezdeni minimális tőkebefektetéssel.

  1. Legyél online kereskedő

Az online kereskedelem a tengeren túl már évtizedek óta sikeresen működik, hazánkban csupán az elmúlt években növekedett jelentősen, és ez a szám azóta is folyamatosan növekszik. Lássuk be, az internetes kereskedelem a jövő és már a jelen is, ezért mindenképpen meg kell említenünk a legjobb vállalkozás ötletek között. Nincs nehéz dolgod igazából: vásárolj valamit olcsóbban majd add el egy másik fórumon drágábban. Azt azonban mindenképpen érdemes tudnod, hogy csak azok a legjobb vállalkozás ötletek lesznek tartósak és megvalósíthatók, amikért Te magad is rajongsz. Ha például Te azért akarsz virágot árulni, mert ebben nagy pénzt látsz, de eközben utálod őket, hidd el, semmi esélyed a sikerre. Hogyan is lehetnél valamiben sikeres, amit zsigerből elutasítasz?

online_kereskedő
1. kép – Legyél Te is online kereskedő

Íme a recept a sikeres online kereskedésedhez:

  1. nézz szét a jófogáson vagy a vaterán olyan termékek között, amik a hobbijaid közé tartoznak és értesz is hozzájuk pl. horgászat, barkácsolás stb.
  2. alkudj az árakon amennyit csak tudsz, és vásárold meg a kiválasztott termékeket
  3. próbáld őket árulni ismét a jófogáson, Facebookon, egyéb fórumokon.

Ha csak minden terméken 1-2 ezer forintot fogsz keresni, akkor is egy jelentős pénzügyi bónuszra tehetsz szert minden hónapban. Ezután csupán annyi dolgod van, hogy a félretett pénzedet újabb, legjobb vállalkozási ötletekbe invesztáld.

  1. Add el saját magadat

Ahogy az előbb is említettük, az internet számtalan olyan lehetőséget rejt magában, ahol a legjobb vállalkozási ötletek pillanatok alatt megvalósulhatnak. Ha esetleg Te nem vagy egy kereskedő fajta, de tudsz és szeretsz is beszélni, emberek között lenni, akkor mindenképpen érdemes indítanod egy blogot vagy egy Youtube csatornát. Nézz körbe, számtalan magyar Youtube-er van már aki teljes állásban űzi az interneten történő videózást és írást, szóval Te miért ne tartozhatnál közéjük?

legyél_youtuber
2. kép – Építsd fel saját Youtube karriered

Nincs szükséged igazából túl sok mindenre, egy megfelelő minőségű kamera vagy írói véna segítségével nagyon szép sikereket tudsz elérni. Itt is nagyon fontos megemlíteni, hogy kizárólag olyan dologban lehetsz sikeres, amit szeretsz csinálni. Szeretsz játszani? Semmi akadálya, hogy felvedd egy kamerával és megmutasd a világnak a képességeid! Netán kritikus szemmel szereted látni a világot? Adj hangot a véleményednek egy blogon keresztül! Ezeknek az ötleteknek a megvalósításához egy forintra sincs szükséged, csupán legyél kitartó!

  1. Tarts oktatásokat és segíts másokon

Ha esetleg nem szereted az internetes megoldásokat, akkor sem kell búsulnod, vannak olyan legjobb vállalkozási ötletek is, amelyekhez nincs szükséged ilyen magas fokon az internet használatára, mint az előző két példában. Fontos megemlíteni azonban, hogy teljesen nem fogod tudni kizárni az internet adta lehetőségeket ebből a vállalkozásodból se. Egy jó weboldal mindennek az alapja, hogy rád találjanak a potenciális ügyfelek.

Az első és legfontosabb dolog, hogy írd össze, melyek azok a képességeid és készségeid, amelyek segíthetnek, hogy megvalósíthasd a legjobb vállalkozás ötletek egyikét. Például:

  • szeretsz asztalos munkákat csinálni? Készíts egyedi és kreatív bútorokat majd add el őket!
  • érdekel a főzés és az egyedi ételek elkészítése? Nyiss egy lakás éttermet!
  • szeretsz konditerembe járni és ennek van is eredménye? Segíts másokon és legyél a személyi edzőjük!
  • szereted az idegennyelveket és tökéletesen beszéled őket? Vállalj magánórákat!
3. kép – Kösd össze a kellemest a hasznossal

A legjobb vállalkozás ötletek sosem mutatják meg magukat azonnal. Először kicsiben kell gondolkodnod, majd az odavezető út fogja megmutatni, hogy mi lesz a végső állomásod, ami nem más lesz, mint az az ötlet, amit imádsz csinálni és meg is élsz belőle. Ne agyalj túl sokat, nem kell a spanyol viaszt újra feltalálnod. Vágj bele az elképzeléseidbe, mérd fel reálisan a lehetőségeid, kalkulálj költségeket és mérlegeld, hogy a lehetőségek nagyobb arányban vannak-e a költségekkel szemben.

Neked van saját vállalkozásod? 🙂 Mit tudnál tanácsolni másoknak?