Legjobb ultrahangos tisztító – www.szindor.hu

legjobb ultrahangos tisztító

UltraPulse Box 6l ultrahangos tisztító

A jelenlegi korszakot jellemző fogyasztói társadalom egyik hatása, hogy egyre több használati tárggyal rendelkezünk és a reklámok folyamatos vásárlásra ösztönöznek minket. Ezek között akadnak olyanok, amelyek hozzánk nőnek valamilyen oknál fogva és szeretnénk hosszú ideig megőrizni, megóvni őket vagy akár szeretteink számára épségben továbbörökíteni őket. Nagyon széles táborral rendelkezik a különböző tárgyak, eszközök gyűjtését hobbiként űzők csoportja is, népszerűek az órák, ékszerek, érmék, stb. Továbbá vállalkozásokat is szép számmal találunk, akik rendszeresen szeretnék karbantartani, megtisztítani eszközeiket vagy éppen a profiljuk miatt hozzájuk kerülő tárgyakat. Az idő múlása sajnos magával vonja ezeknek a tárgyaknak a kopását, koszolódását is, ezért joggal merül fel a kérdés: hogyan tudjuk visszanyerni régi állapotukat? Erre nyújt megoldást az ultrahangos tisztító vagy ahogy még sokan ismerhetik az ultrahangos mosó berendezés. Mai tesztünkben a legjobb ultrahangos tisztító gépet mutatjuk be.

legjobb ultrahangos tisztító
Fémalkatrészek tisztítása ultrahangos tisztítóval

Ultrahangos tisztítókat számos iparágban használnak az alkatrészek és a különböző eszközök tisztításához a teljesség igénye nélkül pl. forgácsolóüzemek, óra szervizek, autó/motor szervizek, ékszerészek, fogorvosok, régiség kereskedők, fodrászok, borbélyok, stb. A készülékek nagy előnye, hogy a kavitáció hatásának köszönhetően nagyon apró buborékok keletkeznek, amelyek szétrobbanva helyileg nagy nyomást alakítanak ki lehetővé téve ezzel az adott tárgy felületének hatékony megtisztítását. Az ultrahangos tisztítók egyik legnagyobb előnye, hogy más módszerekkel elérhetetlen helyeken is megtisztíthatóak általa a tárgyak pl. furatok, összetett geometriájú alkatrészek. További előnye az ultrahangos tisztító használatának, hogy gyorsan, kb. 10-15 perc alatt elvégezhető a tisztítás és a tisztítófolyadékon kívül nincs szükség egyéb eszközre a használatához, ezért is közkedvelt a céges és magán felhasználók körében egyaránt. Az állítható hőmérsékletű és leeresztő csappal rendelkező ultrahangos tisztító még hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi a tárgyak tisztítási folyamatát.

legjobb ultrahangos tisztító
Leeresztő csappal és hőmérséklet szabályzási lehetőséggel ellátott gép

Tesztünkben a www.szindor.hu oldalon beszerezhető 6l tartálykapacitással rendelkező készüléket próbáltuk ki saját használati tárgyainkon: elektromos borotvafejeket, karburátor fúvókát, szelepeket és kávéfőzőben található fém szűrőket vetettünk alá a tisztítási folyamatnak.

legjobb ultrahangos tisztító
UltraPulse Box 6l ultrahangos tisztító

Az általunk tesztelt ultrahangos tisztító digitális kijelzővel rendelkezik és lehetőségünk van a hőmérséklet beállítására, ezt a használati utasításban ajánlott paraméternek megfelelően 60°C-ra állítottuk be. Univerzális ultrahangos tisztító folyadékot adagoltunk a tartályba 1:20 arányban desztillált vízzel hígítva és kb. 2/3-áig töltöttük fel a kádat. Ezt követően elindítottuk 5 percre az ultrahangos tisztítót, ez idő alatt felmelegedett és kigázosodott a folyadék. Az 5 perc letelte után behelyeztük a kosárba a tárgyakat és a háromféle tárgyat 3×15 perces üzemidőt beállítva tisztítottuk meg. Üzemelés közben sokkal kellemetlenebb hanghatásokra számítottunk, a fedő használata segít még csendesebbé tenni az ultrahangos tisztító működési hangját, azonban enélkül sem nagyon zavaró a gép üzemeltetése.

A 15 perc leteltekor kíváncsian vártuk az eredményt, kiemeltük a kosarat és nagy meglepetésünkre azt tapasztaltuk, hogy az összes szennyeződést (zsír, por, benzin lerakódás) sikerült eltávolítani a tárgyakból, sőt a tárgyak felülete is sokkal újabbnak tűnt, mint a kezelés előtt.

Összességében nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, bátran ajánljuk akár ipari, akár otthoni felhasználásra az UltraPulse Box ultrahangos tisztítóit, hiszen nagyon gyorsan, egyszerűen és hatékonyan végezhető el általuk kedvenc tárgyaink vagy akár vállalkozásunk profiljához köthető eszközök tisztítása. Széles méretpaletta áll rendelkezésre 1,6l-30l-ig, így mindenki megtalálja a számára szükséges méretű ultrahangos tisztító gépet. A berendezések ára nagyon jónak mondható a piac többi szereplőjéhez képest és az 1 éves gyártói garancia mellett 30 napos visszavásárlást is vállalnak a gépekre. További pozitívum, hogy sok más cég gépeivel szemben ezek a berendezések digitálisak, amelyek sokkal kényelmesebb kezelhetőséget tesznek lehetővé, továbbá hőmérséklet szabályzási lehetőséggel rendelkeznek, ennek köszönhetően hatékonyabban tisztíthatjuk meg a tárgyakat. Ha tetszett a cikk, kövesd oldalunkat a Facebook-on is! 🙂