Legjobb természetes vérhígító

Legjobb természetes vérhígító

Legjobb természetes vérhígító

A legjobb természetes vérhígító megtalálása sokszor nem egyszerű feladat, de egyáltalán miért van szükség vérhígítóra valakinek? A legjobb természetes vérhígítók olyan anyagok, amelyek csökkentik a vér véralvadásképző hatását. Természetesen a véralvadásra szüksége van a szervezetünknek, azonban, ha ez a folyamat túlzottan jól működik, akkor komplikációk alakulhatnak ki a szervezetben. Általában olyan betegeknek van szükségük vérhígítókra, akik például valamilyen velük született szívrendellenességtől szenvednek, így nagyobb eséllyel vannak kitéve a szívroham vagy a stroke kockázatának. Az alábbi listában összegyűjtöttük a legjobb természetes vérhígítókat, ami hasznos lehet számodra is, ha sajnos a leírt problémától szenvedsz Te is. Fontos, mielőtt bármilyen vérhígítót szeretnél kipróbálni minden esetben érdemes háziorvosoddal konzultálnod a biztonság érdekében!

1. Kurkuma

Az emberek már régóta használják a kurkuma néven ismert arany fűszert kulináris és gyógyászati ​​célokra. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amelynek gyulladásgátló, vérhígító vagy antikoaguláns tulajdonságai vannak. Egy 2012-ben közzétett tanulmány szerint a kurkuma fűszer napi adagjának bevitele segítheti a fogyasztókat a vér antikoaguláns állapotának fenntartásában.

Felhasználását tekintve biztosan Te is szoktál levesekbe szórni esetleg tea formájában fogyasztani. A kurkuma mindenképpen az egyik legjobb természetes vérhígító, amit akár Te is használhatsz.

2. Gyömbér

A gyömbér egy másik gyulladásgátló fűszer, amely az egyik legjobb természetes vérhígító lehet. Szalicilátnak nevezett természetes savat tartalmaz. Az aszpirin (acetil-szalicilsav) a szalicilát szintetikus származéka és erősen vérhígító hatással bír. A természetes szalicilátok véralvadásgátló hatásának elérése érdekében az emberek rendszeresen használhatják friss vagy szárított gyömbért sütéshez, főzéshez és gyümölcslevek készítéséhez. Fontos megjegyezni azonban, hogy a gyömbér önállóan sose lesz olyan hatékony vérhígító szer, mint az Ön orvosa által felírt gyógyszerek erre a célra.

3. Cayenne paprika

A cayenne paprikában szintén magas a szalicilát mennyiség és erős vérhígító szerként is előszeretettel használják. A Cayenne-bors azonban nagyon fűszeres így sajnos azok, akik nem szeretik a fűszeres megoldásokat, nekik ez az opció nem lesz járható. A Cayenne paprika további előnyei közé tartozik a vérnyomás csökkentése, a vérkeringés fokozása és a fájdalomérzet csökkentése. Jó hír, hogy a Cayenne borsot már kapszula formájában is meg lehet vásárolni különböző patikákban, így akik esetleg nem szeretik a fűszeres ételeket fogyasztani, azok ilyen formában részesülhetnek a paprika előnyeiből.

1. kép – A legjobb természetes vérhígítók egyike – Cayenne paprika

4. E-vitamin

Az E-vitamin az egyik legjobb vitamin, amely megjelenhet az életedben, mint az egyik legjobb természetes vérhígító. Az E-vitamin vérhígító hatása természetesen nagyban függ attól, hogy mekkora dózisban fogyasztjuk, továbbá azok számára nem javasolt, akik rendszeresen szednek vérhígító gyógyszereket.

A hosszú távú, nagy adagban fogyasztott E-vitaminnak sajnos negatív hatása lehet. Jelen kutatások szerint a javasolt biztonságos napi dózis maximum 400 nemzetközi egység. Biztonságosabb lehet, ha az E-vitamint inkább természetes forrásból választjuk, és nem mesterséges megoldásokból. Az alábbi ételek természetes formában tartalmaznak E-vitamint:

  • mandula
  • napraforgó mag
  • napraforgó olaj
  • teljes kiőrlésű gabonafélék

5. Fokhagyma

A fokhagymát nagyon sokan szeretik használni ételízesítésre, de ezt leszámítva további előnnyel is rendelkezik: erősen antitrombotikus anyagokat tartalmaz. Ezek olyan anyagok, amelyek csökkentik a szervezetben a vérrögképződést. Sajnos az említett anyagok csak rövid ideig maradnak a szervezetben, így tartós, hosszú távon nem hatékonyak.

6. Cassia fahéj

A fahéj kumarint tartalmaz, amely egy erős vérhígító szer. A Warfarin, a leggyakrabban használt vérhígító gyógyszer, kumarinból származik. A kínai cassia fahéj sokkal magasabb kumarin dózist tartalmaz, mint a ceiloni fahéj. A kumarinban gazdag fahéj hosszú távú fogyasztása azonban májkárosodást okozhat. A legjobb megoldás tehát, ha ezt a fahéj típust kizárólag kis mértékben fogyasztjuk a mindennapokban.

7. Szőlőmag kivonat

Néhány kutatás már foglalkozott a szőlőmag okozta pozitív hatásokkal, mint hogy számos szív- és vérbetegség szempontjából potenciális előnyökkel járhat a rendszeres fogyasztása. Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik az ereket és megakadályozzák a magas vérnyomást. A szőlőmag kivonat természetes vérhígítóként is szolgálhat, mindenképpen előkelő helyet foglal el a legjobb természetes vérhígítók listánkon.

Összegezve

A legjobb természetes vérhígítók nagyon egyszerűen beszerezhetők és alkalmazhatóak a mindennapi életünkben. Ahogyan többször is említettük, az orvosok által felírt mesterséges vérhígítókat semmilyen mértékben nem képesek helyettesíteni, sőt, a természetes vérhígítók fogyasztása a gyógyszer mellett a legtöbb esetben szigorúan tilos. Mielőtt ilyen vérhígító anyagokat szeretnél kipróbálni mindenképpen érdemes egyeztetned kezelőorvosoddal. Különösen legyél figyelmes, ha online vásárolsz természetes vérhígítókat, minden esetben alaposan olvasd át miket is tartalmaznak a készítmények.