Legjobb száraz sampon 2020

A legjobb száraz sampon 2020

A legjobb száraz sampon 2020

Nehéz lehet elhinni, de rengeteg száraz sampont megtalálhatsz már nem csak a drogériákban, de az egyszerűbb bevásárlóközpontokban is. A rengeteg féle-fajta száraz sampon a különböző hajakhoz lett igazítva csakúgy, mint a sima samponok, balzsamok, maszkok és még sorolhatnánk, így lehetőséged van válogatni a termékek között. A hajszínedhez alkalmazkodó száraz sampont szeretnél választani? Erre is van lehetőség! Vagy csak szeretnéd a hajtövet megemelni? Természetesen ilyen típust is találhatsz!

Ne aggódj! Az össze száraz sampon alapja, hogy gondoskodjon a piszkos, olajos fejbőrről, ezenfelül még a hajmosásunk időpontját is kitolhatjuk 1-2 nappal hatásának köszönhetően. Ahogy említettük, a legtöbb száraz sampon növeli hajad térfogatát, vastagságát, így ebből a célból is célszerű lehet kipróbálni. Azért nem árt vigyázni, hiszen létezik olyan termék is, ami nem ennyire jótékony hatású: ragacsos, lelapult hajat is eredményezhet, vagy akár a kis fehér szemcséket is szabad szemmel láthatjuk, ami épp az ellenkező hatást fogja kelteni – korpás hajat.

Csapatunk ezért összeszedte a legjobb száraz sampon 2020-as listát, aminek köszönhetően a lusta hajmosók egy kis időt nyerhetnek. 😊

Egyébként tudod, hogy mi az a száraz sampon?

A száraz sampon segít, hogy vízmentesen tudd a hajadat felfrissíteni, ezzel rengeteg időt megtakarítva magadnak. Pont emiatt is ezeknek az alkohol- vagy keményítőalapú termékeknek a globális népszerűsége egyre növekvőben van. De vajon mindegyik száraz sampon használható biztonságosan? Igaz, hogy a használata praktikus, de ha túlzásba viszed, bizony hajtöredezéshez, és eltömődött szőrtüszőkhöz vezethet, ami később hajhullást is okozhat.

Meg kell jegyeznünk, hogy a száraz sampon egyáltalán nem helyettesíti a sima sampont és hajmosást. Ezek a termékek valóban felszívják az olajat a hajban, ezáltal a szennyezés kevésbé feltűnő, ám maradéktalanul nem távolít el szennyeződést úgy, mint a hagyományos hajmosás.

Noha nincs olyan vizsgálat, amely arra utalna, hogy a száraz sampon közvetlenül korpásodást okoz, a túl olajos fejbőr kiválthatja a korpásodást, tehát, ha száraz sampont hagysz a fejbőrön, akkor a felszívódott olaj is rajta marad, így nem szabadulsz meg teljesen az említett szennyeződésektől.

Milyen gyakran használj száraz sampont?

Annak érdekében, hogy a száraz sampon ne károsítsa a hajat és a fejbőrt, az orvosok azt javasolják, hogy legfeljebb 2 napig használhatod. Ezt pedig a következőképp tedd:

  • Tartsd körülbelül 6 hüvelyk távolságban a tartályt a fejtől.
  • Permetezz a hajra, és ne a fejbőrre.
  • Permetezz csak azokra a helyekre, ahol a zsírosodás megkezdődött (például halánték, vagy fejtető).
  • Ujjal vagy fésűvel lazítsd meg a gyökerek közelében felhalmozódott spray-t, és oszlasd el egyenletesen a zsíros területeken.

1. Batiste original száraz sampon

A Batiste original száraz sampon hatását és árát tekintve messze a legjobb száraz sampon, amit csak választhatsz. Te is azok közé tartozol, aki mindennap vasalja a haját? Nem vagy egyedül ezzel, hiszen rengeteg olyan nő létezik még, akinek alapvetően göndör haja van, mégis simát szeretne, így nap mint nap arra van „rákényszerítve”, hogy vasalja a haját. Ilyenkor nem árt odafigyelni, hogy ne legyen látványosan töredezett a hajunk, hiszen a sok mosás is (ha nem megfelelően tesszük azt) káros hatással lehet a hajszerkezetre. Ebben nyújt segítséget a Batiste száraz sampon, mivel a sok mosást megelőzendő a haj károsodását is elkerülhetjük. Körülbelül a mosás utáni harmadik napon permetezd rá a hajtő azon részeire, amit zsírosnak ítélsz meg, majd fésüld meg a hajad. Ennél a terméknél nem kell aggódnod a fehér foltok/darabkák miatt, mivel nyomtalanul eltűnik, és ami utána marad, az már csak a friss és üde hajzuhatag.

1. kép – a legjobb száraz sampon első helyét a Batiste foglalta el

2. Dove Refresh+Care száraz sampon

A Dove termékcsalád természetesen a száraz sampon kategóriából sem maradhat ki! Ez szintén az egyik legjobb termék, ha a zsírosodás megszüntetése a cél, hiszen nem hagy nyomot maga után, mint a másabb, kicsit olcsóbb kategóriájú száraz samponok. Fekete hajad van? Hidd el, ez sem jelenthet gondot a Dove termékének – nem marad fehér folt sem a hajadon, sem a ruhádon. Emellett a frissen mosott érzed sem fog elmaradni.

3. Klorane száraz sampon

Ezt a márkát leginkább a webshopokban fogod tudni megtalálni, és sajnos az ára sem a legkedvezőbb kategóriába sorolható. Azonban többféle hajra megkapható ez a termék is, így például, ha korpásodásra hajlamos, száraz fejbőröd van, érdemes ezzel a termékkel számolnod, mivel kíméletesen bárik a fejbőrrel, emellett a szennyeződést is maradéktalanul eltávolítja a hajadról. A Klorane száraz sampon zabtej tartamlának köszönhetően nyugtatja az érzékeny, viszkető fejbőrt, ezért főként az ilyen típusú problémákkal küzdőknek ajánljuk figyelmébe.

4. Keratin Complex Smoothing Therapy száraz sampon

A Keratin Complex alapvetően nagyon finom porral dolgozik, ezért nem kell szenvedned az esetleges negatív utóhatásokkal, mint a látványos fehér foltok. Miért válaszd még ezt a száraz sampont?

  • Tisztítja és frissíti a hajat és a fejbőrt víz hozzáadása nélkül.
  • Megemeli a hajtövet – nincs többé lelapult haj!
  • Eltávolítja a különféle baktériumokat.
  • Nagyszerű választás edzés után.

Kell ennél több? Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni. 😊

5. Moroccanoil száraz sampon szőke hajra

Amellett, hogy szuper nedvszívó és könnyű, ez a száraz sampon enyhén lila árnyalatú, így a szőke haj fényes és élénk marad. Ha ezt a terméket használod, nem kell attól tartanod, hogy az olajosság miatt csillog a hajad, hiszen teljesen magába szívja a felesleges zsírt. A haj energikus és dús marad – a hajmosást nyugodtan elhúzhatod akár több napon keresztül is.

A cikk tanulsága azonban mégis az, hogy a száraz sampon nem képes olyan mértékű tisztítást elvégezni a hajon, mint a hagyományos hajmosás. Ehelyett a termékben található keményítő és/vagy alkohol felszívja az olajat a hajadban, tisztábbá és puhabbá téve azt. A legtöbb esetben az alkalmankénti használat nem okoz problémát, azonban jó felkészülni arra is, hogy vannak ám negatív hatásai is a száraz samponnak, például a hajtöredezés, valamint befolyással van a fejbőr egészségére is.