Legjobb sport app

legjobb sport app

Legjobb sport app

A jó idő beköszöntével egyre többen választják a mozgás és a sport valamilyen szabadtéri formáját. Akik komolyan gondolják és valamilyen célt is kitűznek maguk elé, ők bizonyára egyetértenek azzal a feltevéssel, hogy ami nem mérhető azt azzá kell tenni. Manapság szinte mindig velünk van mobiltelefonunk, ezért adja magát, hogy tudását érdemes felhasználnunk sportolás közben is. Számukra keressük most meg a legjobb sport app-ot, amivel számszerűsíteni tudják a befektetett energiát és időt.

Mire használható egy ilyen sport app?

A telefonokba épített GPS segítségével követhető a megtett útvonal, továbbá mérhető a sebesség is, emellett számos további eredmény kimutatható, pl. felhasznált energia, szintkülönbség és még sorolhatnánk. Ezekből az adatokból a legjobb sport app-oknak köszönhetően komoly statisztikákat is készíthetünk és követni tudjuk fejlődési pályánkat is.

Melyik a legjobb sport app?

Nem is szeretnénk tovább húzni az időt: számunkra az Endomondo lett a legjobb sport app, hogy miért azt is hamarosan megtudhatjátok, előtte azonban néhány mondatban bemutatjuk az eredetét és a vele kapcsolatos főbb tudnivalókat.

A legjobb sport app
A legjobb sport app

Az Endomondo elnevezés az „endo” azaz endorfin szóból adódik, amit gyakran boldogság hormonként emlegetnek, ugyanis sport közben termelődve javítja a közérzetet, míg a „mondo” szó világot jelent, így tevődik össze az app neve. A világ szó utalhat arra, hogy széleskörű felhasználást akartak vele elérni vagy arra is, hogy rengeteg sport űzése mellett megfelelő kiegészítő.

Az app installálása

Szerencsére megtalálható mindkét piacvezető mobil platform (Android és iOS) piacterén, mi is az ingyenes verziót teszteltük, akik úgy érzik számukra ez kevés, némi felárért cserébe elérhető a fizetős változat is, ami cserében több funkcióval rendelkezik.

Telepítés után futtatva, be kell jelentkeznünk, amit megtehetünk pl. Facebook fiókunkkal vagy regisztrálunk és ezt követően már kezdhetjük is a sportolást.

Az app beállítása

Ezt követően érdemes némi időt szánni az app beállításaira, személyre szabására, ebben a menüpontban lehetőségünk van többek között a szokásos általános fiók adatok megváltoztatására, pl. név, fotó, jelszó, továbbá a funkcionalitás szempontjából fontos adatokat is megadhatunk, mint pl. a testtömegünk, ami mindenképp szükséges a felhasznált kalória mennyiség kiszámításához. Ha már a funkcionalitásnál tartunk, érdemes bekapcsolni az „auto pause” opciót is, ezáltal ha meg kell állnunk valami miatt, akkor az app szünetelteti az idő mérését, így pontosabb eredményt kapunk az edzés végén. Van lehetőség hangalapú tájékoztatásra is, ez is egy hasznos tulajdonság, hiszen nem kell folyamatosan néznünk a telefonunkat, hogy adott pillanatban hol tartunk az edzésben. Lehetőségünk van még a közösségi beállításokat is magunkra szabni, ezt a menüpontot is érdemes áttekinteni.

Próbáljuk ki élesben

Mi kerékpárra pattantunk és ilyen módon teszteltük az általunk legjobbnak ítélt sport app teljesítményét és persze a saját magunkét is. Ha vannak kiegészítőink, pl. pulzusmérő vagy pedál fordulatszám érzékelő, akkor ezeket is könnyedén kompatibilissá tehetjük az app-ban.  Természetesen a kerékpározás mellett számos egyéb sport is választható. A kezdőképernyőn alapértelmezett módban az indítás óta eltelt időt, távolságot, kilométerre vonatkoztatott időt és felhasznált kalória mennyiségét láthatjuk, ezeket érintéssel tetszőlegesen változtathatjuk. Készüléktől és földrajzi helyzettől függően viszonylag gyorsan megtalálja pozíciónkat az Endomondo, a start gombra kattintva el is kezdődik a számlálás. Ezt követően semmi egyéb teendőnk nincs az alkalmazással kapcsolatban, kizárólag a sporttevékenységre kell koncentrálnunk.

Térképen is követhetjük tevékenységünket
Térképen is követhetjük tevékenységünket

Az edzés végeztével a stop gombra nyomva azonnal elérhetővé válik az eredmény, sőt különböző statisztikákat és térképet is kapunk az erőfeszítésünkért cserébe. Az edzéseink mentésére is van lehetőség, amelyeket később bármikor visszanézhetünk, ami nagyon jól jön a fejlődési görbénk megismerésében. Akiknek mindez kevés, számukra is van megoldás: a fizetős Pro verzióban további funkciók érhetők el.

Kellemes sportolást és kikapcsolódást kívánunk Nektek! 🙂