Legjobb termékek

Legjobb pszichológiai könyvek – pszichológia 2021-ben is!

A legjobb pszichológiai könyvek kiválasztása igen nehézkes feladat lehet, hiszen nagyon nehéz az összes típusú olvasó számára előállni egy olyan gyűjteménnyel, ami mindenkinek elnyeri tetszését.

Csapatunk most mégis megpróbálkozott ezzel és elhoztunk neked 3 különböző pszichológiai könyvet, ami ránk igen nagy befolyással volt az olvasás időpontjában. Reméljük, hogy a listán szereplő pszichológiai könyvek téged is szórakoztatni és formálni fognak egyaránt!

1. Ryan Holiday: Az ego az ellenség

Ryan Holiday új szintre emelte a sztoicizmus elfeledett nagyságát. Szinte hihetetlen, hogy a sztoicista felfogás mennyire gyökeresen megtudja változtatni a XXI. századi ember gondolatvilágát és mennyivel másképp értelmezzük a dolgokat a könyv elolvasását követően. Igaz ez a saját egonkra is, ami számtalanszor kever minket bajba.

Az ego az ellenség című könyvében Ryan Holiday éppen erre hívja fel a figyelmünket, hogy az igazi nagyság csak akkor érhető el, ha porig zúzzuk a saját egonkat és megtanuljuk elfogadni a dolgokat úgy, ahogy azok valójában jelen vannak a világunkban. A könyv olvasása közben az író újabb és újabb példákkal igyekszik igazolni az állítását, hogy miért is probléma az óriási egonk és hogyan változtathatunk ezen.  

1. kép – A legjobb pszichológiai könyvek 2021-es lista tökéletes alapot nyújthat az önfejlesztéshez

Elbukott tehetségek, szenvedélybetegek, sikeres emberek bukásai – a könyvben a felsorolt esetekből sokat tanulhatunk és mások bukásait saját fejlődésünkhöz felhasználhatjuk, anélkül, hogy mi magunk elkövetnénk ugyanezeket a hibákat újra és újra.

Az ego az ellenség kétségtelenül az egyik legjobb könyv lett a legjobb pszichológiai könyvek 2021-es listánkon.

2. Stephen R. Covey – A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – Az önfejlesztés kézikönyve

Stephen R. Covey tökéletesen összegyűjtötte azokat a szokásokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy valóban sikeressé válhassunk. A könyv bárkit rádöbbenthet arra, hogy a siker mint szó, nem csupán annyit jelent, hogy sok pénzünk van és tehetősek vagyunk.

Az igazi siker azt is jelentheti, amikor önmagunknak fejlesztjük folyamatosan miközben elérjük egyéni céljainkat is. A könyv sorait olvasva az alábbiakat sajátíthatjuk el:

A könyv nagyszerű gondolatébresztő lehet bárki számára, aki úgy érzi, hogy sokkal többet tudna kihozni az életéből. A legjobb az egészben, hogy a szerző kizárólag olyan eszközöket mutat be az olvasó számára, amit akár azonnal elkezdhet használni, hiszen nem igényel semmilyen külső erőforrást, kizárólag akaraterőt, odafigyelést és elszántságot.

3. Ryan Holiday: Sztoikus nyugalmat a mindennapokra!

A legjobb pszichológiai könyvek utolsó helyét egy másik Ryan Holiday könyv csípte meg. A Sztoikus nyugalmat a mindennapokra! tipikusan egy olyan könyv, amiket akár százszor is elolvashat az ember, akkor se fogja megunni.

A könyv pontosan úgy lett tervezve, hogy akkor is igazán hasznos lehet, amikor az olvasónak csupán 5-10 perce áll rendelkezésre. Felépítését tekintve a könyv egy naplóra hasonlít, ahol minden egyes napra jut egy közismert sztoikus bölcsesség, amit az író néhány mondatban részletesebben is kifejt.

Tökéletes kiegészítője lehet a mindennapjainkban, akár ébredés után is érdemes olvasni 1-1 bejegyzést és elgondolkodni annak mondanivalóján. A legjobb az egészben, miután a könyv végére értünk szinte azonnal kezdhetjük újra olvasni, hiszen a jó pap is holtig tanul, így az ismétlés biztosan nem fog megártani .

Számodra mik a legjobb pszichológiai könyvek? Esetleg tudnál valamit ajánlani?