Legjobb PC játék – 1. rész (Kompetitív, MMO RPG)

Nem vagy biztos benne melyik legyen a következő játék amit megveszel? Ezen a listán látható a top 3 legjobb PC játék, amit csakis nektek gyűjtöttünk össze! A legfrissebb egyjátékos módban készült játékok (Singleplayer), az E-sportokat vezető legjobb PC játék lista, valamint pár azok közül, melyek klasszikusok bár, de még mindig fejleszthetik a játék könyvtárunkat.

I. Kompetitív kategória

1. Rainbow Six Siege

A Counter Strike szexibb unokatestvérének is nevezhetjük ezt a szépséget. Az ostrom módból lehet, hogy hiányzik a tisztán és élesen a célpontra nyomulás, ami a CS:GO-ban megvan, de ennek ellenére ez egy sokkal hozzáférhetőbb és modern FPS, amely legalább annyira jutalmazza a kiváló időzítést, koordinált csapatmunkát, mint a pontos célzást.

1.ábra: Rainbow Six Siege

A Siege tanulási görbéjét megfelelően mutatja a 2015 decembere óta hozzáadott tartalmak listája (karakterek, felszerelés, kidolgozott pályák, fegyverek), végül mégis azon kapja magát az ember, hogy az operátorok, pályák és szerepek kiválasztása az, ami igazán kényelmessé és érdekessé teszi a játékot. Az Ubisoft továbbra is támogatja a játékot, 4 további komoly fejlesztést ígérve évente a szokásos fixálások mellett, ahogy ezt kell is tenni egy legjobb PC játék kompetitív kategória esetében.

2. Overwatch

Az Overwatch színes karaktervilágával és csillogó, hívogató világával a Blizzard egy teljesen új értelmet adott a csapatos FPS fogalmának. A 6 emberből álló csapatban a játékosok választanak maguknak egy szerepet: Tank, DPS, healer, és már kezdődhet is a harc az adott régió küldetésének teljesítése érdekében, és nem csupán acélból, hogy ki öl többet. Ez egy olyan játék, mely jutalmazza (már-már meg is követeli) a hatékony csapatmunkát, és a továbbra is növő, jelenleg 27 hősből álló armadával, melyből a játékos minden meccs elején választhat, mindenkinek jut kedvére való, akivel azonosulni tud.


2.ábra: Overwatch

Köszönhetően a világ és hősök változatosságának, mi úgy gondoljuk,  hogy ez a játék is jó eséllyel indul a legjobb PC játék kompetitív kategóriájában.

3. PlayerUnknown’s Battlegrounds

100 gyilkos, reményekkel teli alak leugrik egy repülőről egy elhagyatott szigetre, bármit amit találnak magukhoz vesznek fegyver gyanánt – ha töltényt is találnak az sem hátrány – és kezdődhet is a végsőkig tartó harc. Aztán feltámadnak és kezdődik minden elölről. Bár az elképzelés nem volt túl eredeti (Battle Royale alapokra építkezve keletkezett ugyanis a játék), a PUBG  emelte fel a Battle Royale által képviselt zsanrát a jelenlegi magaslatokba. FPS-TPS játék létére a PUBG sokkal realisztikusabb, mint a Fortnite.

3.ábra: PlayerUnknown’s Battlegrounds

A fő élvezetét a játéknak az adja, hogy egymás öldöklése mellett folyamatos rizikót kell vállalnunk, hogy kibújjunk fedezékünkből, hiszen egy hatalmas energiamező zsugorodik folyamatosan kisebbre a sziget körül, és ha azon kívül rekedünk, sajnos nekünk reszeltek. Ezáltal egyre közelebb és közelebb érnek egymáshoz a játékosok mindaddig –ahogy ez egy legjobb PC játék esetében elvárható a kompetitív kategóriában-, míg a győztes kimászik a roncsok közül. Minden egyes menet minden pillanata egybefüggő és fontos döntések sorozata, melyek közül mind –akár a legjelentéktelenebbnek tűnő is- a bukásunkhoz vezethet.

 

II. MMO és online RPG kategória

1. World of Warcraft

A World of Warcraft-nak lehet néhány szürke hajszála itt-ott, de ez még mindig az MMO-k vitathatatlan királya. A híres Warcraft valós idejű stratégiai játék fantasztikus világában játszódik, azzal a különbséggel, hogy ennek a története a játékos számára szól. Egy hősnek, aki egyszerű gyalog szintjéről egy titánokat gyilkoló harcos szintjére emelkedik, hogy megmentse a világot a gonosz erőktől. Ha erre szeretnénk azt mondani, hogy a legjobb PC játék, akkor bizony minden okunk meglenne rá. 12 féle harcos közül választhatunk 13 játszható fajjal keresztezve, szóval az, hogy ki a karakterünk és kivé válik, csakis rajtunk múlik. Továbbá attól függetlenül, hogy havi 2 órát, vagy egy éjjel alatt két órát szeretnénk játszani, szinte végtelen lehetőségeink vannak új helyek felfedezésére, küldetések teljesítésére, raid-ek, dungeon-ök meghódítására, és különböző szakmák fejlesztésére, melyekből később sajáét felszereléseinket készíthetjük majd el. Épp ezért, bár legjobb PC játék is, sokkal inkább nevezhetjük hobbinak.

4.ábra: World of Warcraft

Bár a WoW sokkal idősebb, mint kihívói, mégis szikla szilárdan tartja első helyezését, mint legjobb PC játék az MMO-k világában, mely a története mélységének köszönhető. A Blizzard így frissíti a régi rendszereit, hogy teljesen újként hassanak (természetesen játék grafikája és mechanikája is jelentősen javul az idő múlásával). Minden új kiegészítő új területeket hoz magával, melyek felfedezésre várnak, új történeteket kapunk, melyeket átélhetünk és végig játszhatunk. Ezen kívül minden kiegészítőben újra értelmezik az egyes szerepköröket, melyeket karaktereink betöltenek. Bár a keményebb magja a játékosoknak -akik az úgynevezett „hardcore raiderek” – éjt nappallá téve játszhat a játékkal, mégis a WoW inkább az alkalmi, hobbiból játszó embereknek kedvez, akik szeretnének kikapcsolódn iegyúj világban, felfedezni azt és átélni a kalandot. Ezek alapján a World of Warcraft nem a legkeményebb játék, de állandó örömöt képes nyújtani.

2. Warframe

Egy bizarr, tudományos-fantasztikus univerzumban, mely tele van ezoterikus titkokkal, a Warframe egyetlen csodálatos koncepcióval adja el magát leginkább: a játékos egy űr nindzsa. És igen, pontosan amilyen szórakoztatónak hangzik, olyan is, Ez az ingyenesen játszható, Third-person shooter gyönyörűen bemutatja a fantáziadús világát egy lövöldöző, kardforgató, gyilkos gépezetnek a sokoldalú mozgásrendszerén keresztül. rengeteg mobilitási lehetőséggel élve kaszabolhatjuk le android ellenségek hordáit három csapattársunkkal vállvetve, cserébe különböző erőforrásokért. Hát nem ilyen a legjobb PC játék? 🙂

5.ábra: Warframe

Azonban a Warframe igazi ereje összetettségében rejlik. Minden Warframe (amolyan páncélzat, melyet viselünk) egy saját karaktert rejt magában, egyedi képességekkel és harcmodorral. Nekironthatunk ellenfeleinknek, mint egy rinocérosz, vagy síri csendben gyilkolhatjuk le áldozatunkat, a legkisebb feltűnést sem keltve. Sőt, akár saját zenét is komponálhatunk a páncélnak, hogy ezzel gyengítsük le ellenfeleinket harc közben! Ez számunkra is úgy hangzik, mint egy teljesen új irányzat, de mégis, ha hozzávesszük a folyamatos fejlesztéseket és új zónák megnyitását, miért ne lehetne az MMO világában egyesek számára ez a legjobb PC játék?

3. Path of Exile

A méltán híres és közkedvelt Diablo 2 lelki utódja, mely ingyenesen játszható, ám olyannyira összetett, mely még a legkitartóbb, legcélratörőbb játékosokra is olyanhatással lesz, hogy örömkönnyeket hullajtanak. A szokásos dungeon felfedezés és loot szerzés mellett tucat olyan újítás van a progressziós rendszerekben, melyeknek köszönhetően az ember a Marianna-árok kellős közepén érezheti magát. Képességek és drágakövek összeláncolásának lehetősége csupán egy a sok közül, melyekkel olyan varázslat kombinációkat lehet létrehozni, melyek határtalanok, míg a passzív képességek tárháza több száz csomópontban fut össze, melyek közül választhatunk, és ezek mindegyike más irányba tereli a karakterünket. Mindezek mellett természetesen még nem beszéltünk a felszerelésről, melyek megszerzése után akár hónapokba is beletelhet, mire megtanuljuk, melyik mire jó és melyek lennének leghasznosabbak a számunkra. A Path of Exile épp ezért elsőre ijesztőnek tűnhet, és nem fog mindenkit vonzani.

6.ábra: Path of Exile

A jó hír azonban az, hogy maga a játék hihetetlenül szórakoztató. 10 fejezete van, melyek felfedezésre várnak, s ezek mindegyike elátkozott templomokon, korruptált dzsungeleken vezet végig tele élőholtakkal. Eléggé komor helyek, de a kinetikus harcrendszer és a jobb felszerelés ígérete mégis megéri a veszélyt. Néhány havonta a Grinding Gear Games új, időszakos kihívásokat jelentő, úgynevezett ligákkal rukkol elő, melyek teljesen új progresszívrendszereket mutatnak be, új kinézeteket, illetve ellenfeleket hoznak, de ahhoz, hogy ezt megtapasztalhassuk, új karaktert kell kezdenünk. Kicsit olyan ez, mint a Diablo III-nál a szezonális karakterek. A Path of Exile esetében ez egy lehetőség, hogy valami újat ismerjünk meg, és ha ebből a szemszögből nézzük, a folyamatos újítások és fejlesztések indokolttá teszik, hogy ez is legjobb PC játék lehessen mindazok számára, akik a folyamatos kihívást keresik egy folyamatosan újuló MMO világban.

 

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottatok, megjegyzéseiteket szívesen várjuk a komment szekcióban. 🙂