Legjobb Önfejlesztő Könyvek – 5 könyv, amiből Te is tanulhatsz!

Legjobb Önfejlesztő Könyvek – 5 könyv, amiből Te is tanulhatsz!

Legjobb Önfejlesztő Könyvek – 5 könyv, amiből Te is tanulhatsz!

A legjobb önfejlesztő könyvek kiválasztása abszolút nem egyszerű feladat, hiszen minden évben újabb és újabb írók bukkannak fel, akik új tudással és módszerekkel szeretnének elkápráztatni minket.

Sajnos azonban sokszor szembesülünk azzal a ténnyel is, hogy hiába olvassuk egy író több száz oldalát a mondanivaló valahogy mégse úgy jön át, valami hiányzik.

Pedig talán ez lenne az egyik legfontosabb tényező a különböző önfejlesztő könyvekkel kapcsolatosan, hogy a tartalom a lehető legrészletesebben maradjon meg bennünk, annak érdekében, hogy a változás valóban elindulhasson, ne csak egy kósza ötlet maradjon.

Cikkünk során igyekeztünk kizárólag olyan könyveket összegyűjteni, amelyek valóban a fejlődésedet fogják szolgálni és egy percig sem fogsz azon aggódni, hogy megérte-e elkezdni az olvasásukat (ugyanúgy, ahogy a legjobb pszichológiai könyvek esetében tettük)

Lássuk tehát a legjobb önfejlesztő könyvek listánkat!

1. Dr. Stephen R. Covey – A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

A legjobb önfejlesztő könyvek kiemelkedő befutója Dr. Stephen R. Covey időtálló klasszikusa lesz. A könyv olvasása közben olvasó valós, életszerű példákon keresztül indulhat el az önfejlesztés útján, ami nagyban megkönnyítheti a kezdeteket. A könyvet több mint 25 millió példányszámban adták el világszerte, így bátran kijelenthetjük, hogy az oldalak között valós tartalmat fogsz Te is találni. A könyvben szereplő szokások a modern, rohanó világunkban még talán fontosabbak is lettek, mint korábban, így mindenképpen érdemes megfogadni és beépíteni őket mindennapjainkba.

2. Robert Kiyosaki – Gazdag papa, szegény papa

Csapatunk szerint az önfejlesztés fontos részét képezheti a pénzügyi tudatosság is, amiben nagy segítséget nyújthat Robert Kiyosaki klasszikusa. A könyvet világszerte 58 millió példányszámban adták el, ami igen szép eredménynek mondható és meg is tudjuk érteni, hogy mi állhat a számok hátterében.

Kiyosaki saját élettörténet keresztül mutatja be, hogyan lépett be a vállalkozói világba és hogyan tört ki a társadalom által felépített pénzügyi elvárásokból. Az író tökéletesen mutatja be az átlagos kispolgár életét és küzdelmét a pénzéért és rádöbbenti az olvasót arra is, hogy mindig van más lehetősége.

A könyv még inkább érdekes lesz azok számára, akik amúgy is érdeklődnek a vállalkozói iránt, de ettől függetlenül bátran ajánljuk bárkinek, aki szeretné gyökeresen megváltoztatni a pénzzel való kapcsolatát.

3. Ryan Holiday – Sztoikus nyugalmat a mindennapokra!

Ryan Holiday szinte berobbant a köztudatba könyvsorozatával, amelynek utolsó része a Sztoikus nyugalmat a mindennapokra! A könyv szinte úgy funkcionál mint egy okos, kis napló, ami minden fejezet esetében egy-egy témát boncolgat a sztoikus bölcsek gondolataival megfűszerezve. Külön piros pont az írónak, hogy az említett bölcsek gondolatait szinte tökéletesen fordítja át a XXI. századi ember nyelvezetére.

1. kép - A legjobb önfejlesztő könyvek között helyett kapott a Sztoikus nyugalmat a mindennapokra! is
1. kép – A legjobb önfejlesztő könyvek között helyett kapott a Sztoikus nyugalmat a mindennapokra! is

Egészen elképesztő, hogy már Marcus Aurelius korában is olyan elvek és értékek léteztek, amelyek a mai napig megállják a helyüket, sőt értékeik tovább nőttek. A fejezeteken belül egy-egy bölcselet maximum 2 oldalas, így tökéletes olvasmányként szolgálhat akár akkor is, ha csupán 5-10 szabad perced van.

4. Daniel Goleman – Érzelmi intelligencia

Érzelmeink fejlesztése és megértése különösen fontos részét képezi személyiségünk fejlesztésének, éppen ezért került fel a legjobb önfejlesztő könyvek listánkra Daniel Goleman klasszikusa. A könyv első körben egy kicsit száraznak tűnhet, főleg mikor az író oldalakon keresztül ecseteli, hogy az érzések hogyan keletkeznek bennünk, azonban ne ezek az oldalak határozzák meg számodra a könyv teljes mondanivalóját.

A könyv szinte minden aspektusát körbejárja a érzések keletkezésének és megértésének mivolta és ami az első pár oldalban még kissé szárazhat tűnnek, az úgy a könyv vége fele már csak további növeli az oldalak értékét. Mindenképpen bátran ajánljuk azoknak, akik szeretnének kicsit tisztábban látni saját és mások érzéseivel kapcsolatosan!