Legjobb női autók 2020

Legjobb női autók

Legjobb női autók

A nők és a férfiak ízlése sok tekintetben eltérő, így az autók terén is más és más körülményeket vizsgál a 2 nem, ha autó vásárláson gondolkozik. Nem meglepő, hogy amíg a férfiak a teljesítményt, praktikusságot, valamint a kényelmet preferálják, a nők inkább ösztönösen, női megérzéseikre hallgatva választanak kocsit. A nők számára is fontos a kényelem, valamint a megbízhatóság, ám külcsínt tekintve már nagyon nem mindegy a választás.

A nők körében közkedvelt gépjármű olyan, ami nemcsak a saját, de a gyermekek kényelmét is maximálisan kielégíthetik – hiszen gondoljunk csak bele, a biztonság ilyenkor a legfontosabb tényező. A férfiak, ezzel ellentétben a nagyobb lóerőt, a hűvös, de mégis elegáns stílust helyezik előtérbe a választás során.

Vajon meglepő lehet a tény, hogy a nők olcsóbb autót választanak maguknak? A sok sztereotípiától eltekintve, ha logikusan átgondoljuk, ez nem véletlen. Hiszen, ahogy említettük, a női autók inkább a kényelmet, a biztonságot próbálják megteremteni a vásárló számára, így a teljesítmény, lóerő jórészt háttérbe szorul vásárlás során.

A rengeteg praktikus tárolóhely, és egyszerű gyermekülés betelepítése kulcsfontosságú lehet, ha női autók között keresgélünk. Azonban a modern biztonsági funkciók sok esetben még több előnnyel bírnak a hölgyek számára: a tolatókamera/radar, sávtartó funkció, és az ütközés elkerülése mind mind olyan rendszerek, amiket előszeretettel fogadnak a vevők.

Te is kíváncsi vagy már a legjobb női autók között melyik lehet a kiemelkedő? Nézzük meg! 😊

1. Mini Cooper Clubman

A Mini Cooper egy kompakt, kicsi és aranyos megjelenésű autó, ami tökéletesen beleillik egy nő elképzeléseibe. Ennek a kompakt autónak a lényege, hogy a hölgyek könnyedén tudjanak velük parkolni, akár a legszűkebb helyeken is.

A Clubman egy olyan kivitele ennek a márkának, ami egy kicsit nagyobb, mint az eredeti Mini, és leginkább egy kisbuszhoz hasonlít. Azonban nagy előnye családosok számára, hogy négy ajtóval rendelkezik. A hátsó ajtók pedig pajtaszerűen vannak megoldva, amik elég tágasak, így könnyedén be tudunk helyezni a gyermekülést is.

2. Alfa Romea Giulietta

Az Alfa Romeo mindig is ízléses autógyártó volt, luxusautók és sportautók egyaránt megtalálhatók a választékban, melyekkel jó hírnevet szereztek az iparban maguknak. A Giulietta nagyon hasonlít a Giulia típusra, amely a szedán kivitele, ám ez egy picit sportosabb változat.

A belső tér kimondottan megadja a luxusérzetet – bőrülés, tökéletesen kialakított sebváltó és még sorolhatnánk, mind a sportos hangulatot idézi a vezetőben. A kissé masszív külső valamelyest férfiasan hat, ám nőként is vonzó választás lehet.

3. Volkswagen Polo

A Volkswagen márka a kompakt autók tervezéséről is híres – a Polo-t úgy építették meg, hogy alacsony költségvetésű, ám mégis minőségi autó legyen. A Polo-t kis teljesítménye miatt nagyon könnyű vezetni, emellett biztonságos, így tehát kiváló alkalmas lehet kezdő sofőrök számára is. Méretei miatt a parkolás pofonegyszerű lehet, illetve városi közlekedésre az egyik legjobb választás.

Összességében egy kompakt autó, elegendő teret és jó hajtást biztosítva, miközben biztonságos, így a nők számára a legjobb női autók közé sorolható kategóriáról van szó.

4. Volkswagen Bogár

A Volkswagen Bogárról sokaknak a régi típus jut eszébe – formailag ugyan az újabb kivitelek még mindig az eredeti típusra hasonlítanak, azonban szintén rengeteg új funkcióval lett ellátva az évek során. A tervezés gyökerei világosan láthatók a kerek tetővonalban, aranyos stílusú részletek és egyes modellek retro megjelenésű kerekei elvarázsolják a női vásárlókat.

Belül a belső tér élénk megjelenésű, funky ülésszövetek növelik az autó divatos vonzerejét. A Bogár nem olyan, mint a többi VW modell – megkülönböztető és szórakoztató autó, az ésszerűbb, családbarát járművek sorozatában.

1. kép – a legjobb női autók egyik legnépszerűbbike

5. Ford Fiesta

A régi, valamint az új Fiesta-t is élvezet lesz vezetni! Formailag elég sokat változott az évek során ez a típus, szerintünk az előnyére. A kockás, robosztusabb vonalakat lecserélték a kerek, nőies megjelenésre. Méretét tekintve egy kicsit hosszabb lett, ám nem olyan mértékben, hogy akadályozza a parkolás könnyedségét. A régi függőleges hátsólámpák vízszintes elhelyezkedését szintén megváltoztatták az alkotók, amelyek hangsúlyozzák az autó szélességét.

+1 Fiat 500

A legjobb női autók listából nem maradhat ki az új őrület, a Fiat 500 sem. Várható volt, hogy újra hódítani fog ez a típus is, mivel a retro autók előbb vagy utóbb mindig divatba jönnek.

Az autók manapság az életmódválasztásodat is sugallják, márpedig a Fiat 500 egy csábító és szórakoztató autó (és vezető) imidzsét kelti. A divattudatos vásárlók számára a Fiat 500 továbbra is a választott városi autó. A retro stílus, a korlátozott kiadású változat és a testreszabási lehetőségek széles köre azt jelenti, hogy továbbra is olyan népszerű, mint annakidején. Az autó kis mérete megkönnyíti a parkolást, így a legjobb női autók közül természetesen nem maradhatott ki ez a típus sem.

Az ideális autó megtalálása nem könnyű (még nőként sem): fontos a jó üzemanyag-hatékonyság is a dekoratív megjelenés mellett, és természetesen mindezeket ésszerű költségeken belül kell megtalálnunk. Listánkban főleg a kisebb, ám praktikus autókat próbáltuk megjeleníteni a női olvasók számára – kis teljesítményeiknek köszönhetően a városi közlekedés mindegyik típussal egy álom lehet.

Női autók terén melyik az a típus, amelyik szerinted még a listára felkerülhetne?