Legjobb mosószer 2021 – Vajon mit válasszunk?

Legjobb mosószer 2021 - Vajon mit válasszunk?

Legjobb mosószer 2021 - Vajon mit válasszunk?

Folyékony, por állagú vagy egyadagos csomag? A lényege mindnek ugyanaz: hogy a leghatékonyabb módon eltávolítsa a koszt és a szennyeződéseket a ruháról, textíliáról. A legjobb mosószer azonban nem csak ennek az elvárásnak felel meg, hanem a ruha anyagát is kíméli. Csapatunk ismét segít, hogy a legjobb mosószer cikkünkből kiderítsd, mivel érdemes tisztítani az említett ruhadarabokat.

Először nézzük meg, hogy pontosan miben is jók a többféle állagú mosószerek:

  • A por állagú mosószer az egyik legolcsóbb árkategóriájú tisztítószer. Ha sokat vagy a szabadban (vagy gyermeked van), akkor van egy remek hírünk: ez a fajta mosószer lehet az ideális számodra, hiszen jól teljesít, ha olyan foltokról van szó, mint az iszap, agyag, fű. Ha kültéri sportot űzöl, vagy sokat kertészkedsz, nincs más dolgod, mint beszerezni egy por állagú mosószert. Azonban ne feledd, hogy ezt a fajta tisztítószert teljesen száraz helyen kell tárolni, a nedvesség nem tesz jót a por állagú anyagnak. Érdemes arra is figyelni, hogy a megfelelő hőfokon mosd a ruhákat, mivel a hideg vízben kevésbé oldódik fel, következésképpen nemkívánatos maradványokat találhatsz a frissen mosott ruhákon.
  • A folyékony mosószer előnye? A zsíros, olajos foltok legjobb ellenfele! Előkezelőnek is kiválóan alkalmas, emellett gond nélkül oldódik bármilyen hőfokon. Érdemes megfigyelni ezeknek a mosószereknek a kupakjait, hiszen a megfelelő adagolás jól áttekinthető rajta. Ha túl sokat használsz belőle, habosodni fog, és akár a program végére az is előfordulhat, hogy nem sikerül maradéktalanul kiöblíteni az anyagból. Azonban a túl kevés mennyiség sem lesz elegendő, mivel a ruhák piszkosak maradhatnak.
  • Az egyadagos csomagok (pod) nagyon kényelmesek, de átlagosan valamivel többe kerülnek, mint társai. Az ára ellenére számos előnnyel bír, mint például: nem kell többet kimérnünk a mosószer mennyiségét. Az egyadagos csomagokban már előre ki vannak mérve, így általában csak egyetlen darabot kell belőle felhasználni egy átlagos mennyiségű és szennyezettségű ruhaadag esetében. Ha sok, vagy nagy mértékben szennyezett ruhát szeretnél mosni, akkor érdemes 2 darabot bedobni a gépbe ebből a csoda pakkból. Hátránya, hogy alacsony hőfokon nehezebben oldódik fel.

1. Persil ProClean Sensitive Skin

A Persil ezen folyékony mosószere azért is különleges, mert kifejezetten az érzékeny bőr számára forgalmazzák. Emellett persze a legjobb mosószer ezen típusa eltávolít mindenféle olajos szennyeződéseket, önteteket. Azért nem árt odafigyelni a választásnál, főleg, ha illatanyagmentes mosószert szeretnél vásárolni, mivel sok esetben némi illata így is úgy is lesz a hozzáadott vegyszerek miatt.

Nem meglepő, hogy a Persil az első a legjobb mosószer listánkon, hiszen már évek óta töretlenül az egyik vezető mosószer márka. És ez még nem minden! a ProClean Sensitive Skin fajtája hideg vízben is tökéletesen teszi a dolgát, megtakarítva egy kis energiát a háztartásban.

2. Tide Original Folyékony Mosószer

Nem meglepő tény, de a Tide egy eléggé ikonikus márkának számít, ha mosásról van szó. Többféle változata létezik (folyékony, por állagú, és pod is), és sokféle illatút lehet már találni a boltok polcain. Mivel alapvetően a Tide összetevői nem sokban térnek el egymástól, így majdhogynem mindegy, hogy melyiket választjuk a márkán belül. Mindegyik fajtája rendkívül hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, mindennapi foltokat.

1. kép – A legjobb mosószer 2021-es lista 2. helyezettje: Tide

Emellett van még egy jó hírünk is: a Tide már olyan mosószerrel is rendelkezik, amely kifejezetten a hideg vizes mosást részesíti előnyben, ezzel megtakaríthatunk némi energiát is. Szóval, ha a legjobb mosószer megtalálása a cél, a Tide mindenképp egy jó választást jelent, mivel az ára is eléggé kedvező.

3. Woolite All Darks

A Woolite egy kíméletes mosószer, amely nem tartalmaz erős tisztítószert, így a sár, fűfoltok eltávolítása kihívást jelenthet, azonban ha irodai környezetben dolgozol, akkor a ruháidhoz éppen alkalmas lehet, mivel a testszennyeződéseket finoman távolítja el a textíliából anélkül, hogy bármi kárt okozna.

A Woolite esetében is elmondható, hogy majdnem az összes fajtájának hasonló az összetétele, így a finom szövetek gépi vagy kézi mosásához alkalmas, emellett megvédi az anyagot a kifakulástól is.

4. Tide PureClean

Jól látod, ismét a Tide egyik terméke került fel a legjobb mosószer listánkra. Ez főleg amiatt is történt, mert ez a mosószer az egyike azoknak, amelyek környezetbarát anyagokkal rendelkeznek. Emellett még a foltokat is hatékonyan távolítja el a ruhákból.

Egyébként a PureClean még új mosószernek számít, ezért is szuper marketing fogás, hogy amellett, hogy a foltoknak nyoma sem marad, még környezetbarát is – mindkét állítás 100%-ban igaz.

Azonban nem hiába a 4. helyet kapta meg ez a fajta mosószer: az ára és a tartalma. Sajnos nem egy olcsó árkategóriájú termék, ám a fent említett előnyök mellett ezen nem is csodálkozunk.

Manapság rengeteg pénzt költ az ember a különféle mosószerekre, így nem árt, ha előtte egy kicsit körbenézünk, hiszen lehet, hogy valamit elsőre drágának találunk, de hatékonysága miatt nem kell többször kimosni ugyanazt a ruhát, sőt, a színéből sem fog engedni.

Te milyen mosószert használsz? Szerinted melyik állagú a leghatékonyabb?