Legjobb mosógép 2020

Legjobb mosógép

A legjobb mosógép kiválasztása nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik, bár korábban ugyan ezt mondtuk a legjobb hajvasalóra is 🙂 . Több szempont alapján is vizsgálhatja a felhasználó, hogy pontosan milyen készülékre is van szüksége: nagyobb ruhakapacitásra van szükség?

Esetleg speciális tisztító módokat keresünk különféle anyagú ruhákhoz? Nem vicc, de sokunk esetében már az is lényeges szempontnak számít, hogy tudjuk e távvezérelni mosógépünket, akár a munkahelyünkről, vagy az autóban stb. Mégis a legfőbb dolog (talán), hogy gépünk milyen hatékonyan képes a ruhákat kimosni.

Csapatunk ezúttal bemutat pár különböző készüléket, amik a legjobb mosógép kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújthatnak a mindennapokban. Íme:

WW70 mosógép QuickDrive™ technológiával

Nem meglepő, de a technológia fejlődésével bizony már a mosógépek is igen színes tudástárral rendelkeznek az előző generációkhoz képest.  Az úgy nevezett „mosás recept” segítségével a készülék felkínál a ruhának legmegfelelőbb programot, illetve mosás során is képes alkalmazkodni a körülményekhez (pl optimális vízadagolás a súlyhoz képest).

A termék képes a gyors mosás funkcióra is, így akár 50%-kal csökkenthetjük a mosási időt. Egyedi dobjának köszönhetően (amely egy fő dobból, és egy hátsó tányér dobból áll, melyek egymástól függetlenül mozognak a mosás során) ruháink alapos, ámde kíméletes mosásban fognak részesülni. Lehet, hogy kicsit űrtechnológiának tűnhet első ránézésre ez a mosógép, azonban nem kell attól tartanunk, hogy több költséggel járna a fenntartása, mint egy olcsóbb árkategóriájú terméknek, hiszen a WW70 mosógép A+++ energiahatékonysági besorolást kapta.

Az egyik kedvenc funkciónk ebben a mosógépben, hogy mosás közben is könnyedén bele tudjuk helyezni a kifelejtett ruhadarabokat anélkül, hogy a víz kifolyna (mivel egy elöltöltős mosógépről beszélünk, ez egy igen előnyös és praktikus funkció).

1. kép –
WW70 mosógép QuickDrive™ technológiával a Legjobb Mosógépek 1. helyezttje

Egyébként a termék 7kg ruhakapacitással bír, bátran ajánljuk nagyobb családok részére is.

Electrolux EW7F447WI beépíthető mosó-, szárítógép

A legjobb mosógép kategóriába az egyik Electrolux mosó-, szárítógépet választottuk ki. Különlegessége a beépíthetőségében rejlik – konyhabútorba történő beépítésének köszönhetően nincs szükség arra, hogy helyet találjunk neki.

Ez a készülék is rendelkezik több fajta rendszerrel, például hála a FreshScent rendszernek, nem kell aggódnunk az esetleges szagok miatt, mivel oly mértékben fellazítja a ruhaneműt, hogy szagnak nyoma se marad. A SensiCare rendszer pedig segít a mosás során abban, hogy teljesen a töltet súlyához igazítsa a kiválasztott programot (a ciklus hossza a mosás során így eltérhet a megadott értéktől).

A szárító funkciót rengetegen fenntartásokkal kezelik, több dolog miatt: a ruha jobban gyűrődik a szárító funkció használata során, nem szárad meg teljes mértékben, pedig a maximális hőfokú programot választottunk, vagy épp egy jellegzetes szagot vesz fel a ruha szárítógépes szárítás során. Ennél a terméknél viszont nincs mitől tartanunk! Plusz gőz opciójának köszönhetően a készülék egy gőz szakasszal előzi meg a szárítást, amit egy gyűrődésmentesítő funkció követ, így biztosítva, hogy a ruhadarabok ne gyűrődjenek meg a mosás és a szárítás során.

Energiatakarékossággal ennél a mosógépnél sem lesz probléma: A+++ kategóriája miatt szintén ügyel a takarékos víz-, és energiafelhasználásra.

2. kép –
Electrolux EW7F447WI beépíthető mosó-, szárítógép a Legjobb Mosógépek 2. helyezettje

WHIRLPOOL TDLR 65230 felültöltős mosógép

Habár napjainkban inkább az elöltöltős mosógépek hódítanak, akadnak még szép számban olyanok, akik mégis a felültöltős mosógépek mellett döntenek. Ne aggódjunk, a felültöltős mosógépek esetében is ügyelnek a gyártók arra, hogy ne maradjanak le a fejlődésben. A Whirlpool TDLR 65230 típusó mosógép ZEN technológiával rendelkezik – a hagyományos ékszíjhajtást felcserélte a motorhajtás, így az alacsony centrifuga használatával elérhető az alacsony vízfelhasználás is (A+++), emellett halkabb működést is tapasztalhatunk.

6. érzék technológiája szintén segítséget nyújt a felhasználónak – dinamikusan alkalmazkodik az összes töltethez, mellyel biztosítja, hogy a ruhadarabok a megfelelő tisztítást kapják a folyamat során.

A legjobb mosógépek kategóriában helytakarékosságban a Whirlpool felültöltős mosógép abszolút nyertes lett, hiszen keskeny kialakításának köszönhetően bárhova gond nélkül elhelyezhető.

3. kép –
WHIRLPOOL TDLR 65230 felültöltős mosógép a Legjobb Mosógépek 3. helyezettje

Reméljük, hogy a cikkünk segített a legjobb mosógép kiválasztásában. Ha lenne egyéb meglátásod, hogy mitől lehet egy mosógép a legjobb, oszd meg velünk. 😊