Legjobb Mosogatógép 2021

Legjobb Mosogatógép 2021

Legjobb Mosogatógép 2021

Egy jó minőségű mosogatógép megvásárlása az egyik legjobb befektetés, amit otthonod kaphat. Nemcsak értékes időt takarít meg, de még az energia és víz megtakarításában is nagy segítségre lehet a legjobb mosogatógép, így csökkentve a közüzemi számlákat.

Jelenleg rengeteg mosogatógép áll rendelkezésre, de ahhoz, hogy a legjobbat találd meg, sajnos több mindent kell majd figyelembe venned. Ebben viszont mi is nyújtunk neked is kis segítséget, hiszen a legjobb mosogatógép cikkünk azért készült el, hogy megtaláld a számodra legmegbízhatóbb terméket.

A legjobb mosogatógép használata pofonegyszerű: csak betöltöd a piszkos edényeket, hozzáadod a megfelelő tisztító szereket (nem a hagyományos mosogatószert!!!), és szinte máris kész vagy. Sok esetben még a programokat is érdemes lehet figyelembe venni a vásárlás során, mivel nem minden mosogatógép képes eltávolítani a legmakacsabb, odaszáradt szennyeződéseket az edényekről.

Lássuk tehát, hogy melyik készüléket lehet érdemes fontolóra venni.

1. Bosch 300-as széria

A Bosch az egyik legmegbízhatóbb márka, ami a piacon jelenleg megtalálható. Egy kutatás alapján megállapították, hogy a 2015 és 2020 között eladott Bosch mosogatógépek kb. 10%-ának volt szüksége szervizre. Ez, ha a többi márkával összehasonlítanánk, eléggé meggyőző érvnek tűnik ahhoz, hogy a Bosch 300-as sorozat kapja meg a legjobb mosogatógép címet.

Külsejét tekintve sem fog csalódást okozni: szinte bármilyen konyhához passzol. Emellett csendes, tágas, energiatakarékos, és sokféle mosási ciklust kínál. Nagy családosok esetében bátran ajánljuk a 300-as sorozatot, hiszen sok edényt, tányért, poharat elnyel, valamint a kényelmes V-alakú harmadik állvány akár 30%-kal nagyobb kapacitást biztosít a felhasználó számára.

Természetesen mindig van jobb: az 500-as és 800-as Bosch széria természetesen halkabban üzemel, rugalmasabb helybeállítással rendelkezik, ám ár-érték arányát tekintve a 300-as szériát éri meg választani.

Hatékonyan tisztít, és kényelmes, 60perces funkciójának köszönhetően csupán 1 óra alatt mossa és szárítja is az edényeket. Nagyobb edényekkel, tányérokkal rendelkezel? A Bosch számára ez sem akadály! Könnyedén beállíthatod a belső teret az edények számára legkényelmesebben.

Ez még mindig nem minden! Mivel a legjobb mosogatógépünk eléggé csendesen üzemel, egy kis piros lámpával jelzi (a padlóra sugározva), ha a mosási ciklus folyamatban van. Ez azért is fontos, mert a készülék annyira csendesen üzemel, hogy a felhasználó nem is hallja, hogy épp mos.

Mint mindennek, természetesen ennek a termék-sorozatnak is van egy hátulütője: nem a legjobb a műanyag szárításában. Ez azért lehetséges, mert hőszárítás helyett kondenzációs szárítást alkalmaz.

2. Miele G 7316 SCU AutoDos

A Miele is joggal érdemli ki a legjobb mosogatógép jelzőt, hiszen egy rendkívül tartós készülékről beszélünk. A gyártó garantálja, hogy átlagosan 20 évig kitart a terméke, így sokak számára ez egy vonzó tulajdonság lehet, ha mosogatógépet szeretne vásárolni.

A Miele mosogatógép teljesítménye kiváló, mint ahogy a megjelenése is. Elülső része rozsdamentes acélból készült, a kezelőpanel pedig rejtve, a készülék tetejére lett elhelyezve. Emellett sok gyártó már rászokott arra is, hogy egy telefonos alkalmazás segítségével az otthoni háztartási készülékek programozhatók, indíthatók legyenek, és nincs ez másképp a Miele-nél sem. Itt is lehetőségünk van arra, hogy akkorra programozzuk a telefonunkon keresztül a készüléket, amikor csak szeretnénk.

1. kép – a legjobb mosogatógéppel gyerekjáték a mosogatás

A Miele egyike az egyetlen mosogatógép-márkának, amelynek felső, középső és alsó mosókarjai vannak, így biztosítva a ragyogóan tiszta edényeket. A mosási ciklus végén a mosogatógép ajtaja automatikusan kinyílik, hogy a nedvesség távozzon. Ez elősegíti a szárítást, és tudatja a felhasználóval, hogy a ciklus lezárult, az edények tiszták.

A legjobb mosogatógép, ezesetben a Miele, sajnos drága, ám megbízható és hatékony. További előnye, hogy a mosószert a tisztítási ciklusnak megfelelően adagolja, ám egyben hátránya, hogy drágább, mint a hagyományos bolti tisztítószerek.

3. LG LDP6797ST

Miért különleges az LG ezen típusú mosogatógépje? Beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, sőt, ezenfelül egy kiegészítő alkalmazás segítségével a felhasználó azonnal értesül, ha a tisztítás véget ért.

Azonban a legjobb mosogatógép ebben az esetben sem csak ezt az egy funkciót tudja: nemcsak okos, de takarítani is tud. 2 szórókar helyett 4 darabbal látták el, rengeteg nagynyomású fúvókát tartalmaz, amelyek minden szögből tisztítják az edényeket. Gőztisztító funkciójának köszönhetően a vízcseppfoltok minimalizálhatók.

A többi, hasonló árkategóriájú mosogatógéphez hasonlóan ez a termék is képes úgy beállítani a ciklusidőt, hogy a lehető leghatékonyabb legyen. Összesen három állványa van: egy kicsi a tetején az edények számára, a középső állvány a tálakhoz és a poharakhoz, és egy alsó állvány nagyobb tárgyakhoz, például a tálak és a tányérok mosásához.

Összességében ez a mosogatógép csendes, de erőteljesen működik. Az edények mosása és szárítása abszolút nem okoz neki problémát, valamint az okos funkciói is említésre méltók.

Reméljük, hogy rövid összefoglalónkkal segítettük a választásodat. Igazság szerint, ha a három márka egyikét veszed biztos, hogy nem lesz probléma a mosogatással többé. Érdemes ezen nagy márkák között is szétnézni, hiszen van, aki számára pl. a keskeny mosogatógép lesz a megfelelő (a konyha mérete miatt), vagy van, aki a kevesebb mosási programot igényli, mert nincs szüksége még jobban specializálni a mosási funkciókat. A döntés csakis rajtad áll.