Legjobb kutyás filmek

Legjobb kutyás filmek

Legjobb kutyás filmek

Ki nem szereti a jó kutyás filmeket? Igaz, a cselekmény és a műfaj sok esetben eltérő lehet, ám azok a filmek, amikben megjelennek négylábú kedvenceink, valamint, ha maga a gazdi és a kutya kapcsolata a fő cselekmény, mindenképp meg tudja lágyítani a legkőszívűbb nézők szívét is. Rengeteg kutyát tartalmazó film született már, azonban egyes filmek sokkal erőteljesebb hatást váltanak ki. Szerencsére csapatunk ismét segítségedre lesz, hogy megkönnyítsük megtalálni a legjobb kutyás filmeket.

1. Marley meg én

A 2008-ban megjelent film természetesen nem maradhatott ki a legjobb kutyás filmek közül, mivel alapvetően egy átlagos életet mutat be: két fiatal (Owen Wilson és Jennifer Aniston) szerelmesek lesznek, összeházasodnak, gyerekeik születnek, és mindemellett építgetik karrierjüket is. Ez így elég lapos sztori lett volna, nemigaz? Azonban a kutyájuk, Marley megszínesíti mind a házaspár, mind a néző életét. Semmiképp se hagyd ki ezt a filmet, ha Te is szereted a szívhez szóló történeteket. De vigyázat! Szem nem marad szárazon. 😊

2. Úton hazafelé

Kiskorodban biztos vagyok benne, hogy már láthattad ezt a filmet. A film három háziállat történetét követi, akik azt hiszik, hogy elhagyták őket, amikor a gazdik elmennek a városból. A három kiskedvenc tartalmaz egy himalájai cicust, egy Golden Retriever-t és egy amerikai bulldog-ot.

Ez a különleges trió elvisz minket egy kalandos útra, amely tele van izgalmakkal és reménnyel, hogy a kiskedvencek ismét egyesülhessenek a kis gazdijaikkal. Ez egy tökéletes film lehet a macskaimádók számára is.

3. Beethoven

Szintén egy kedves családi film egy aranyos bernáthegyiről és szerető családjáról. A legjobb kutyás filmek egyik alapvető műve a Beethoven, hiszen hűen ábrázolja a kutya és a gyermek(ek) közötti szoros kapcsolatot. Ha hiszed, ha nem, ez a hatalmas és ijesztőnek tűnő fenevad egy rendkívül melegszívű és békés családtagot takar. Mi sem bizonyítja jobban, ahogy a gyerekeknek próbál segíteni a különféle nehézségekben. De nem csak a gyerekek kapnak védelmet, az etikátlan állatorvos is a történet részesévé válik, akitől a „kis” család megvédi a szeretett kutyust (bármennyi galibát is okozzon a házban).

4. Susi és Tekergő

Ugye te sem hitted azt, hogy kihagyjuk a meséket a legjobb kutyás filmek közül? Ez az 1955-ös Disney rajzfilm egyik leghíresebb momentuma amikor a két kutyus a spagettit falatozza. Vajon Te is kipróbáltad már így a pároddal? Ez a klasszikus történet a jól tenyésztett, gyönyörű cocker spániel és utcai kutya barátja közötti tiltott szerelemről szól. Ha randiestről van szó, ez a mese kitűnő választás lehet számotokra. 😊

5. Egy kutya négy élete

A történet alapja az, hogy a főszereplő négylábú folyamatosan reinkarnálódik, és minden életében más és más kutyafajta lesz, illetve különböző családokat ismerhetünk meg. Figyelemmel kísérhetjük, hogy egyénenként változó lehet a kutyával kialakított viszony, és bizony a búcsú egyik esetben sem egyszerű. Megismerhetjük egyúttal azt is, hogy a kutya életnek mi is az alapja – csakis a pillanatnak élni és élvezni az élet adta örömöket és lehetőségeket.

6. Volt

A legjobb kutyás filmek egy másik kiemelkedő meséje közé tartozik Volt, aki egy híres hollywoodi TV sorozatban az egyik főszereplő, ám ő erről mit sem sejt. Számára a különleges képességei és a történet valós, éppen ezért jelent majd hatalmas fordulatot, amikor rájön, hogy az élete nem az, ami. Számos kaland vár rá az útja során, mire ismét visszatalál önmagához és a gazdájához, Penny-hez is.

7. 101 kiskutya

Noha ennek a filmnek klasszikus animációs változata és folytatása is van, az élőszereplős megtestesülése különösen szórakoztató, tekintettel a Glenn Close alakította Szörnyellára. A történet szerintem mindenki számára ismerős lehet: Szörnyella imádja a bundákat (és természetesen nem műszőrmékről beszélünk), és egyszercsak elhatározza, hogy Ő bizony a dalmaták foltos bundájából készít kabátot. Viszont a dalmaták és a többi állat is összefog, hogy ez a terv ne valósuljon meg.

8. Kutyám, Skip

Ezt a filmet a 2000-es években láthattad, illetve ebben a filmben is szerepel híres színész, például Kevin Bacon, ám a főszerepet a fia (Frankie Muniz) és a két Jack Russell Terrier játssza. A történetben dráma, komédia ötvöződik, valamint még történelmi eseményeket is láthatunk a film során. Mégis a legérdekesebb maga a cselekmény a kisfiú és a kiskutya által kötött barátság.

1. kép – Az egyik klasszikus gyerekmese a legjobb kutyás filmek kategóriában

9. Minden kutya a mennybe jut

Gyerekkorodban valószínűleg ezzel a mesével is találkoztál már, ám ha felnőtt fejjel nézed vissza, eléggé meg fogsz lepődni, mivel egy gyerek számára elég intenzív mesének számít. A történet főként Charlie-ról, egy kutya kaszinó tulajdonosáról szól, akit egy másik kutya játékos, Carface (Ismerős a név?) megöl.

Azonban a főhősünk képes a mennyből visszajutni a Földre, hogy bosszút álljon. A bonyodalmat egy Anne-Marie nevű árva lány okozza majd, de nem szpojlerezünk, ha még nem láttad ezt a mesét, mindenképp érdemes egy próbát tenni vele.

10. Egyik kopó másik eb

Ez az 1989-es film minden idők legjobb kutyás filmje – Tom Hanks főszereplésével megismerhetünk egy fiatal nyomozót, aki az izgalmasabb életért otthagyja a kisvárost. Azonban életének fordulópontját az jelenti, amikor a barátját meggyilkolják rejtélyes módon, viszont a segítségére lesz hű társa, egy kutya, aki segíthet a bűncselekmény megoldásában. Tom Hanks rajongóknak kötelező film! 😊

Te is láthatod, ha ezen filmek egyikét is megnézted, hogy a kutyák sok pozitív elemet visznek az ember életébe. Viszont azt is muszáj megjegyezni, hogy nagy felelősséggel jár a kutyatartás: a rendszeres mozgás, a megfelelő táplálkozás és gondoskodás alapvető része, ha kutyát szeretnél. A legjobb kutyás filmekkel így reméljük, sikerült egy kis betekintést nyerned, hogy milyen lehet egy kutyát a családodban tudni.