Legjobb kotyogós kávéfőző 2021

Legjobb kotyogós kávéfőző 2021

Legjobb kotyogós kávéfőző 2021

Ki ne szeretné a reggelét egy tökéletes pörkölésű, ízletes kávéval kezdeni? Manapság a piacon millió fajta-féle kávéfőző gép elérhető, azonban a jó öreg kotyogós kávéfőzőt még rengeteg háztartás polcain megtalálhatjuk. Hihetetlen, de az első kotyogós kávéfőző már 1933 óta elérhető, amit egy Alfonso Bialetti nevezetű olasz mérnök úriember fejlesztett ki.

A név ismerősen csenghet, hiszen a Bialetti kotyogós kávéfőzői mai napig óriási népszerűségnek örvendenek a kávéfőzők piacán. A legjobb kotyogós kávéfőző 2021-es lista során próbáltunk kizárólag olyan minőségű kotyogós kávéfőzőket felsorakoztatni, amik garantáltan hosszú évekig fogják kielégíteni kávézási igényeidet. Lássuk tehát a legjobb kotyogós kávéfőző 2021-es lista jelöltjeit!

1. Bialetti Moka Express Espresso Maker

Nyilvánvaló, hogy a legjobb kotyogós kávéfőző listánkat egy Bialetti modellel fogjuk kezdeni, hiszen a kotyogós kávéfőző feltalálása óta a cég töretlen sikerrel forgalmazza a klasszikus kávézás nélkülözhetetlen eszközét. A készülék kinézetét tekintve, szinte 100%-ban megegyezik a korai évek modelljeivel.

1. kép – A legjobb kotyogós kávéző 2021-es lista kiemelkedő befutója: Bialetti Moka Express

A Moka Express alumíniumból készült, amely tökéletesen támogatja a hő elvezetést a kávéfőző felületén. A kávéfőző bármilyen főzőfelületen alkalmazható, így szinte minden konyhában megtalálja a helyét. A kávé ízének tekintetében elképesztő, hogy még mindig finom kávét lehet főzni, egy több mint 100 éves módszerrel. Ha úgy gondolod, hogy ezt a kávéfőzőt csak kirándulások és kempingelések során fogod használni, akkor nagyon tévedsz. Szinte pillanatok alatt képes beleszerezni az ember ebbe a kis készülékbe, hiszen tényleg nagyszerű kávét képes elkészíteni.

Amennyiben Te is szeretnéd élvezni a kávézás tradicionális ízeit és szeretnél gyorsan 3-4 adag kávét lefőzni, akkor a Bialetti Moka Express tökéletes választás lesz számodra. Sajnos arra viszont fel kell készülnöd, hogy minden egyes főzés előtt kénytelen leszel kitakarítani a kávéfőzőt.

2. Alessi Moka Espresso Coffee Maker

Az Alessi Moka Espresso a legjobb kotyogós kávéfőző 2021 listánk 2. helyét csípte meg és nem véletlenül. Elemeinek anyagait tekintve kimagasló minőségűek, így ez a kávéfőző garantáltan több évig kifogástalan állapotú marad.

Először is, a kávéfőző fogantyúja kicsit rövidebb lett, de hőálló műgyantából készült, ami először meghökkentő lehet, azonban azt tudnod kell, hogy hihetetlen jól vezeti a hőt. Ez volt az a kávéfőző, aminek a fogantyúját ha megmarkolod szinte abszolút nem fogja égetni a tenyeredet. A felső rész fogantyúje is hasonlóan műgyantából készült és formailag kicsit eltér a klasszikustól, azonban ez csak még praktikusabbá teszi az egész kávéfőzőt.

Nem utolsó sorban az Alessi Mokka Espresso kiöntő szakasza is igen praktikusra sikeredett, így biztosan nem fog végig csöpögni a készülék oldalán a kávé, aminek a csészédben lenne a helye. Egyetlen hátrány, amit meg kell említenünk, hogy sajnos az Alessi Moka kapacitása kicsit kevesebb mint a Bialetti Moka-é így nem csak hogy többet kávét kell vele főznöd, de többször kell elmosnod is.

3. Bialetti Alpina Espresso Maker

A Bialetti Alpina Espresso Maker egyértelműen kiemelkedik a hagyományos kotyogós kávéfőzők közül kialakítása miatt. Ahogyan a neve is mutatja, tökéletes választás lehet bármilyen kempingeléshez, ennek megfelelően lakkozott fémből készült ami extra strapabíróvá teszi ezt a kis kávéfőzőt.

Akár három kiadós eszpresszót is képes egyszerre lefőzni és természetesen nyugodtan használható otthonunk főzőlapjain, tűzhelyein is. A kávéfőző fogantyúja nejlonból készült, ami még akkor sem melegedett túl, ha igen forró környezetben használtuk.

A készülék minden eleme elválasztható egymástól, így takarítás során nem kell attól félned, hogy esetleg valamelyik díszitő elem letörik vagy megsérül, azonban mosogatógépbe még így sem javasolt elhelyezni.  

4. The London Sip Company Espresso Maker

Barista stílusú, angliai fejlesztésű kotyogós kávéfőző, amely akár 6 adag kávé lefőzősére is alkalmas lehet. Amennyiben egy megbízható főzőt keresel és számodra az ár-érték arány a legfontosabb, akkor a London Sip Company jelöltje az új kedvenced lesz, éppen ezért is került fel a legjobb kotyogós kávéfőző 2021-es listánkra. Szinte az előzőekben megemlített tulajdonságok mindegyikével rendelkezik: megfelelő hőelvezető anyagokból készült és a kávé minősége is kifogástalan.

Az Alpina-hoz hasonlóan ezt a kávéfőzőt se javasolt mosogatógépben tisztítani, hiszen bármikor könnyen megsérülhet. Mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a készüléket, már csak a kedvező ára miatt is egy jó befektetés lehet!