Legjobb képszerkesztő program számítógépre

Legjobb képszerkesztő program számítógépre

Legjobb képszerkesztő program számítógépre

A legjobb képszerkesztő program számítógépre lista azért jött létre, hogy Te is megtaláld a legjobb, leggyorsabb és legokosabb programot képszerkesztéshez. Manapság a képek manipulálását szinte bármilyen platformon elvégezhetjük: telefonon, tableten vagy számítógépen.

Szinte mindennapos tevékenységgé vált a fotók retusálása és átalakítása a fiatalok körében, a szelfik korában szinte ez elengedhetetlen készség. De mitől is lesz egy alkalmazás a legjobb képszerkesztő program számítógépre? Csapatunk szerint az alábbi kritériumokat kell figyelembe venni:

  • Felhasználóbarát felület: a megjelenés és a könnyű kezelhetőség elképesztően fontos egy képszerkesztő program esetében. Rengeteg jó program létezik, de sajnos egy átlag felhasználó nem boldogul ezeknek a programoknak a használatával, mert több 100 órányi gyakorlás után válik rutinossá a felhasználó. Igyekeztünk kizárólag olyan programokat összegyűjteni, amelyeknek a használatát akár 1-2 óra alatt is el lehet sajátítani.
  • Magas funkcionalitás: a legjobb képszerkesztő program számítógépre nem elég, ha jól néz ki és egyszerűen lehet kezelni, de funkcionalitását tekintve is a toppon kell lennie. Manapság már nem csak átméretezést várunk el egy képszerkesztő programtól, hanem teljes körű funkcionalitást a képmanipulációt.
  • Gyorsaság: nagyon sok képszerkesztő program esetében előfordul, hogy a módosítások igen sok időt vesznek igénybe. A mai rohanó világban az idő fontosabb mint valaha, így nem szeretnénk egy olyan képszerkesztő programmal szórakozni, ahol akár 3-4 óra is lehet egy kép átalakítása.
  • Pénztárca barát: a legjobb képszerkesztő programok számítógépre általában elég borsos áron érhetők el. Csapatunk igyekezett olyan programokat megtalálni, amelyek ingyenesek, így szinte bárki használhatja őket komoly költségek nélkül is.

Lássuk tehát a legjobb képszerkesztő program számítógépre lista jelöltjeit!

1. Wondershare Fotophire Editing Toolkit

Szinte az összes Wondershare programban van valami közös: mindegyiket hihetetlenül egyszerű kezelni és jó érzékkel alakítanak ki felhasználóbarát felületet a programon belül. Nem kivétel ezalól a Fotophire sem. Rengeteg képszerkesztési lehetőséggel megspékelt képszerkesztő program, ami nem veszíti el egyszerűségét, még az említett magas funkcionalitás mellett sem. Nagyon sokan úgy emlegetik, mint az Adobe Photoshop egyik legkiemelkedőbb alternatívája.

Sajnos az ingyenes verzió csak limitált ideig használható, de sok felhasználónak ez a kis idő is elegendő lehet, ha csak 1-1 alkalmi képszerkesztős feladata van. A program egyetlen hátránya, hogy elég sokáig tart a telepítési idő, így mielőtt belevágnál a szerkesztésbe egy kis türelemre lesz szükséged.

2. Autodesk Pixlr

A legjobb képszerkesztő program számítógépre lista egyik kiemelkedő szereplője az Autodesk Pixlr lett. Kifejezetten azoknak ajánljuk, akik nem akarnak nagyon bonyolult és komoly képszerkesztési feladatokat véghez vinni, inkább csak a szükséges alapokkal szeretnének megismerkedni a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben. Az Autodesk Pixlr igazán jó választás lehet, ha Te is új vagy a képszerkesztés világában. Később lehet hogy kevésnek fog bizonyulni a szoftver, viszont váltásra mindig van lehetőség. A program használata teljesen ingyenes, ami egy hatalmas pirospont a fejlesztőcsapatnak.

3. Fotor

A Fotor leginkább a Wondershare Fotophire Editing Toolkit-hez hasonlítható, azzal a további előnnyel, hogy a program teljesen ingyenes. De miért is a Fotor, az egyik legjobb képszerkesztő program számítógépre?

  • ahogy már említettük, teljesen ingyenes 😊
  • magas funkcionalitással rendelkezik, szinte a legkomolyabb képszerkesztési feladatokkal is megbirkózik
  • végtelenül egyszerű és felhasználóbarát kezelőfelület
1. kép – a legjobb képszerkesztő program számítógépre 3. helyezettje

A Fotor egyetlen hátránya, hogy sajnos 1-1 feladatban nem sikerül hoznia azt az egyszerűséget, amit a többi feladatnál igen, például a multi layer képeknél nem biztos, hogy egy teljesen rutintalan felhasználó könnyen boldogulni fog, ettől függetlenül a Fotor szinte bárkinek jó választás lehet.

4. GIMP

Amennyiben Te is rendelkezel már több órányi rutinnal a képszerkesztések világában, akkor számodra is jó választás lehet a GIMP. A teljesen ingyenes program funkcionalitását tekintve simán felveszi a versenyt az Adobe Photoshoppal. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, nincs olyan képszerkesztési feladat, amivel a GIMP ne tudna megbirkózni.

A program hátránya sajnos előnyéből is ered: a rengeteg funkciónak köszönhetően a GIMP használata nem egyszerű, így nem javasoljuk azok számára, akik még csak most lépnek be a képszerkesztés világába, viszont a rutinos felhasználóknak mindenképpen jó választás lehet.

5. Fhotoroom

A legjobb képszerkesztő program számítógépre lista utolsó helyezettje a Fhotoroom lett. A program nagyban hasonlít a Fotor-hoz, hasonló egyszerűséggel és funkcionalitással rendelkezik. 1-2 művelet sajnos itt is problémás lehet a kezdő felhasználók számára, de alapvetően bárkinek ajánljuk, aki most szeretné egy picit elmélyíteni a képszerkesztői tudását.

Ahogy Te is láthatod, a legjobb képszerkesztő program kiválasztásánál rengeteg lehetőség létezik, a cél, hogy megtaláld azt a programot, ami számodra a legtesthezállóbb és 100%-ban kielégíti az igényeidet.