Legjobb képernyő felvevő program 2020

Legjobb képernyő felvevő program 2020

Legjobb képernyő felvevő program 2020

A legjobb képernyő felvevő program kiválasztása mára már sokkal egyszerűbb, mint évekkel ezelőtt, amikor szinte mindenki a jól ismert Fraps-et használta.

Mára ezek a programok is nagyon sokat fejlődtek, így már nem csupán olyan jelölteket találunk a piacon, amelyek ellátják feladatukat, de olyanokat is, amelyeket egyszerű használni és igazán felhasználóbarát megjelenéssel is rendelkeznek (hasonlóan mint a legjobb vírusírtók). Milyen szempontokat vettünk figyelem a legjobb képernyő felvevő program 2020-as lista elkészítése közben?

  • Ingyenes megoldás legyen: nem kérdés, szeretjük ami ingyen van 😊
  • Funkcionalitás: a legjobb képernyő felvevő program rendelkezik akár HD streaminggel és felvétellel, nincsenek korlátok a rögzítendő idővel kapcsolatban és így tovább.
  • Könnyű kezelhetőség: kizárólag olyan programokat kerestünk, amelyeknek a felhasználását akár egy teljesen kezdő felhasználó is rövid idő alatt elsajátíthatja

A fenti tényezőket figyelembe véve alkottuk meg a legjobb képernyő felvevő program 2020-as listánkat, lássuk tehát a jelölteket!

1. OBS Studio

Amennyiben Te is gamer vagy és szeretnéd gyorsan és egyszerűen HD minőségben rögzíteni izgalmas kalandjaidat, akkor az OBS Studi a legjobb választás lesz számodra. Teljesen ingyenesen használható programról beszélünk, amely a Frap-sel ellentétben nem csupán 30 másodpercig engedi felvenni a képernyőnket, hanem korlátlan ideig is. Az OBS Studio támogatja a streaminget és a videó felvevést egyaránt, tökéletesen működik együtt a YouTube-al és a Twitch-el is. A program a számítógéped videókártyájáról képes közvetlenül elvégezni a rögzítés feladatát, így nem csupán ablak módban képes a felvételre. További nagy előnye a programnak, hogy szinte bármilyen operációs rendszert támogat, így alkalmazható Windows, macOs és Linux környezetekben is. Az OBS Studio-nak csupán egyetlen hátránya van: nagyon sokáig tart mire feltelepül, így legyél türelmes, hidd el, megéri várni egy kicsit.

2. Flashback Express

A legjobb képernyő felvevő program 2020-as lista 2. helyezését a Flashback Express csípte meg, szinte egy hajszálnyival maradt le az OBS Studio mögött. A program számtalan hasznos funkcióval rendelkezik, hiába az ingyenesség, mégis prémium minőségű videófelvevő programok eszközivel szerelte fel a fejlesztő gárda.

1. kép – A legjobb képernyő felvevő program 2020-as lista 2. helyezettje: Flashback Express

Nincs idő korlát, idegesítő vízjel és semmi olyan frusztráló tényező, amik előszeretettel megjelennek az ingyenes videófelvevőknél. Rögzíthetsz teljes képernyőt, ablakot, kijelölt területet vagy webkamerát is és ez még nem minden! Miután elkészültél a felvétellel azonnal szerkesztheted az elkészült anyagodat kedved szerint és akár ki is exportálhatod YouTube-ra, FTP szerverre vagy akár a számítógépedre is.

Tudod mi a legjobb még a FlashBack Express-el kapcsolatosan? Hogy még a felsoroltoknál is többet tud! Automatikusan kitakarja például a jelszavas mezőket videófelvétel közben, eltakarja az asztalon lévő össze-vissza megtalálható ikonokat, sőt még a kurzorodat is látványosan kiemeli, hogy még jobban követhető legyen.

Egy szónak is száz a vége – a Flashback Express a videófelvétel minden aprós mozzanatánál támogatni fog és ráadásul 100%-ban ingyenesen.

3. Apowersoft Free Online Screen Recorder

A legjobb képernyőfelvevő program 2020-as lista 3. helyezését egy igazán különleges program nyerte meg ez pedig a Apowersoft Free Online Screen Recorder. A program különlegessége, ami egyben a hátránya is, hogy ez egy böngészőbe építhető videófelvevő. Sajnos, ez gamerek számára nem lesz egy jó választás, azonban rengeteg más feladat esetében végtelenül egyszerű és nagyszerű alternatíva lehet. Az Apowersoft képes rögzíteni az asztalodon, webkamerádon történő eseményeket, illetve hangrögzítésre is alkalmas számítógépedről. Legyen szó teljes képernyős felvételről vagy csak egy általad kiválasztott részről, a program bármelyikre lehetőséget fog nyújtani.

Az előző jelöltekhez hasonlóan számtalan kimeneti formátumot támogat mint MP4, WMV, AVI, MOV és így tovább. A kész anyagokat egyszerűen és gyorsan exportálhatod Google Drive-ba illetve Dropbox-ba, így ezen a területen sem szenved hiányt az Apowersoft. Ha Te is videófelvételre hajtod a fejed és ezt nem gaming célból teszed, akkor ez a lehetőség tökéletes lesz számodra is!

A legjobb képernyőfelvevő program 2020-as lista során igyekeztünk olyan programokat felsorakoztatni, amelyek 100%-ban ingyenesek, azonban ez semmilyen formában nem értini a magas funkcionalitásukat. Te jelenleg milyen videófelvevő programot használsz?