Legjobb kávék 2020

Legjobb kávék 2020

Legjobb kávék 2020

Be kell vallanunk, csapatunkban szinte mindenki koffein függő. Nyilvánvaló számunkra, hogy nincsenek reggelek egy jó erős, finom kávé nélkül és ebéd után is kötelező eleme a hétköznapoknak. Kétségtelen, hogy a legjobb kávék megtalálása igazán nehéz kihívás lehet, viszont mindenkinek át kell esnie rajta. Mindenkinek muszáj megtalálnia, hogy melyik kávé a legfinomabb számára. A kávézási pillanatok mindig erőt adnak fárasztó napjainkon, így ezeket a pillanatokat érdemes maximálisan átélni. A pillanatok meghatározó elemét pedig kávéd minősége fogja adni. A legjobb kávék 2020-as listánk megalkotásakor igyekeztünk mindenféle kávét felsorakoztatni, hogy szinte bárkinek esélye legyen megtalálni új kedvencét. Lássuk tehát a legjobb kávékat!

Legjobb kávék 2020 – A legjobb kávé mindennapokra – La Colombe Corsica Blend

Amennyiben egy tökéletes, minden alkalomhoz illő kávét keresel, akkor a La Colombe egy ideális választás lehet számodra is. A keverék a legkülönbözőbb országokból származik, mint például Brazília, Mexikó és Kolumbia. Szinte csak pozitív véleményeket lehet olvasni róla, kifejezetten ajánlják napindító kávéként is, hiszen egyszerre sokoldalú és erős.

A kávé ízét tekintve igen robosztus, merész pörkölésű, egy kis csokoládés aromával megspékelve. Ha adsz hozzá egy kis tejet vagy tejszínt, az említett csokoládés aroma még intenzívebbé válik. Mindenképpen érdemes kipróbálni a La Colombe-t, sajnos hazánkban kicsit nehézkes a beszerzése, de az internet adta lehetőségeknél nincs lehetetlen.

Legjobb kávék 2020 – A legjobb sötét pörkölésű kávé – Death Wish Coffee Co. Whole Bean Coffee

A Death Wish kávé sokaknak ismerős lehet, hatalmas marketingfogással robbantak be a piacra, mondván: „mi vagyunk a világ legerősebb kávéja, ami még a halottakat is feltámasztja!”. Átlagosan dupla annyi koffein található egy csésze Death Wish-ben, mint egy normál presszóban, így semmiképpen sem ajánljuk azoknak, akik koffein érzékenyek. Viszont nagyszerű választás lehet azok számára, akik tényleg szeretnék életre kelteni magukat a leglehetetlenebb helyzetekben is. A New yorki székhelyű cég valóban tartotta a szavát marketing kampányához: több felhasználó is megírta a komment szekcióban, hogy milyen mellbevágó élményt kaptak 2-4 csésze Death Wish után. Mindenképpen azt javasoljuk, ha a Death Wish mellett döntesz, hogy kétszer is gondold át a napi kávéadagodat.

Legjobb kávék 2020 – A legjobb enyhe pörkölésű kávé – Lavazza Super Crema

A Lavazza Olaszország szinte egyik legkedveltebb kávémárkája és csapatunk szívébe is belopta magát, mint a legjobb enyhe pörkölésű kávé. A keverék igazán különleges országok vegyítéséből tevődik össze: Brazília, Kolumbia, India és egy csipet Vietnám is. A kávé alapvetően gyenge típusnak mondható, igazán krémes, abszolút nem testes. A Lavazza Super Crema különlegessége, hogy egy picit se kesernyés az íze és nagyon alacsony a savtartalma, ezen felül igazán különleges alapanyagokat is hozzáadtak még a keverékhez, például mandula, méz és szárított gyümölcsök. Tökéletes választás lehet azok számára, akik még csak most ismerkednek a kávézás világával és egyszerre szeretnék megtapasztalni finom ízét és enyhén ébresztő hatását is.

1. kép – a Lavazza az egyik legismertebb és legjobb kávé

Legjobb kávék 2020 – A legjobb ízű kávé – Stumptown Coffee Roasters Hair Bender

A Stumptown Hair Bender kávéja egy hihetetlen ízvilágú kávé, amit mindenkinek ki kell próbálnia élete során legalább egyszer. Lenyűgöző keverékkel rendelkezik, ami egyszerre vad, gazdag és krémesen lágy.

A keverék származási országai között megtalálható Afrika és Latin-Amerika, illetve Indonézia is. Az ízvilágot a Hair Bender még tovább fokozza a hozzáadott citrusfélékkel és sötét csokoládéval. Tényleg hihetetlen élményt ad ez a kávé, szinte úgy érzi magát az ember a kortyolgatása közben, mintha valamilyen kávé reklámban szerepelne.

Legjobb kávék 2020 – A legjobb eszpresszó – Lavazza Espresso Italiano

A legjobb eszpresszó kávé helyezését ismét egy Lavazza termék érte el nálunk, ez pedig az Espresso Italiano lett. Tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretnének egy finom eszpresszót inni a megfelelő koffein tartalommal. Személy szerint mi legtöbbször ezt a kávét használjuk reggeli kávénak. A Lavazza már számtalanszor bizonyított, ráadásul végtelenül egyszerű őket beszerezni hazánkban is, hiszen Olaszország majdnem a szomszédban van. 🙂

Ahogy Te is láthatod a legjobb kávék kiválasztása igen sok tényezőtől függhet. Valaki kizárólag a magas koffein tartalmú sötét aranyra esküszik, míg mások inkább az ízvilágot preferálják, egy azonban biztos: a kávé fogyasztás jót tesz az egészségünknek, így ha másban nem is mindig tudunk egyezni, mi kávéfogyasztók legalább egy egészséges szokással rendelkezünk, ami közös bennünk. Reméljük listánkkal tudtunk Téged is inspirálni és kipróbálsz 1-2 új kávét!