Legjobb karácsonyi filmek

Legjobb karácsonyi filmek

Legjobb karácsonyi filmek

A legjobb karácsonyi filmek egy furcsa kategória, hiszen, ha szeretnéd, találhatsz belőle vígjátékot, akciót, sőt, még horrort is. Ha csak egy kedves, vicces filmre vágysz, ott van az Arnold Schwartzenegger-féle karácsonyi móka. Szerelmi csalódás ért? Semmi baj, Cameron Diaz-zal könnyedén elfelejtheted a csalódottságodat, plusz még egy kis energiatöltetet is kaphatsz a filmtől.

Ha már a halottak napjának vége, és még nincs február, akkor bizony a karácsonyi/ünnepi filmek időszakában járunk. Vigyázat! Túlnyomó többségben ezek a filmek valójában eléggé nézhetetlenek vagy kimerítők, de mégis van bennük valami varázslatos. Egy szó mint száz, ha a hideg téli hónapokban a lakásba kényszerültél, nézz meg párat a legjobb karácsonyi filmek közül, amikkel kicsit felspanolhatod magad az ünnepekre.

1. Hivatali karácsony

A legjobb karácsonyi filmek első helyezettjének főszereplői T. J. Miller és Jennifer Aniston egy heves testvértpárt alkotnak, akiknek eltérő a nézőpontjuk a megörökölt családi cég irányításában. Ez meg is nyilvánul már abban is, hogy az egyik testvér ragaszkodik a karácsonyi parti megtartásához, a másik viszont minden porcikájával ellenzi azt.

Vajon jót tesz majd a cég hírnevének, ha egy ilyen partit megtart a vezetőség? Mi lesz a dolgozók sorsa? Nézd meg a filmet, és kiderül. 😊

2. Hóbarát

A főszerepet Michael Keaton játssza, aki karácsonykor egy tragikus autóbalesetben életét veszti. Egy évvel később a fia viszont életre kelti hóember formájában. Mivel elég régi a film (1998-as), így ne várj tőle túl modern effekteket, inkább kicsit ijesztően néz ki a főszereplő, viszont a történet maga szép, és rengeteg pozitív üzenetet tartalmaz.

Ha készen állsz egy kis pityergős karácsonyi filmre, akkor a Hóbarát egy igazán jó választás lehet.

3. Négy karácsony

Nehéz lehet elvált szülők gyermekeként nevelkedni, pláne karácsonykor. Még felnőttként is sok sérülést tud okozni, ha a szülők nem a megfelelő módon kezelik a helyzetet. Viszont ne aggódj, a film alapvetően nem komor hangulatú, ám olykor-olykor az ember eltűnődik, hogy valóban jó irányba halad-e az élete. A vígjáték köntösébe bújtatott gondolatindító Négy karácsony mindenképp egy alap film a legjobb karácsonyi filmek kategóriában.

Szereted Reese Witherspoon-t? Na és Vince Vaugh-nal mi a helyzet? Ha Te is nagy rajongója vagy az említett színészeknek, akkor ez a film biztosan tetszeni fog.

4. Igazából szerelem

A több szálon futó Igazából szerelem biztosan mindenki számára ismerős. A karácsony hangulatában zajló sok-sok cselekményszál a történet végén valamilyen módon összefügg, és hogy hogyan? Nos, valamelyik majd csalódást okozhat, vagy épp felvillanyozhat, de éppen ez a szép az ilyen jellegű filmekben, hogy sokféle érzést vált ki a nézőből.

Rengeteg híres angol színész tűnik fel a történet során, és ha érdekel, nem olyan régen ki is dobták a folytatást egy rövidfilm formában. Ha ez a film tetszett, a folytatás is mosolyt fog csalni az arcodra.

5. Télapu

Természetesen a klasszikus Télapu sem maradhat ki a legjobb karácsonyi filmek közül. Ki ne szeretné az olyan filmet, amiben egy olyan csoda és misztérium történik, ami egy (vagy több) karakter csodálatos fejlődését mutatja be? A hangulat is melegséggel tölti el az ember szívét: a forró kakaó a téli hideg napokon, a barátságos manók és a hóesés látványa a legkeményebb szíveket is meglágyítja.

6. A Grincs

Jim Carrey ezt a szerepet is zseniálisan játszotta el. Gondoltad volna, hogy a film rengeteg improvizációt tartalmaz? Nem csoda, hiszen főszereplőnk zseniális színész. A furcsa zöld maskara alatt alig felismerhető, ám a fő személyiségjegyei (főleg a mosolya) azonnal felismerhető benne. Azonban a sok poén ne tévesszen meg: bizony komoly üzenete van ennek a rajzfilmből alkotott filmnek is, többek között, hogy kinek mit jelent a karácsony. Vajon valóban a szeretet ünnepe? Vagy csak az ajándékok számítanak igazán?

7. Karácsonyi lidércnyomás

Örök kérdés: a Karácsonyi lidércnyomás Halloween-i vagy karácsonyi film? Nos, a válasz lehet az is, hogy akár mindkettő. Jelen esetben a legjobb karácsonyi filmek közé soroltuk, hiszen főszereplőnk, Jack, Halloween városba akarja elhozni a karácsony hangulatát.

1. kép – A karácsonyi lidércnyomás vajon milyen kategóriába sorolható?

De vajon jó ötlet keverni a két ünnepet? A klasszikus és jellegzetes Tim Burton meséből kiderül.

8. Karácsonyi ének

Charles Dickens regénye alapján rengeteg filmes feldolgozással találkozhatunk, ám ezúttal a mese változatát ajánlanánk az olvasóknak. Szintén Jim Carrey játssza a főszereplőt, Ebenezer Scrooge-t, akit a pénz hajszolása miatt egy megkeseredett öregemberként látunk még a történet elején. Azonban, ha eljön a vég, mindenkinek számot kell vetni, hogy milyen életet élt.

A Karácsonyi ének során kiderül, hogy sosem lehet késő megváltozni és jót cselekedni.

9. Krampusz

Íme egy nem éppen klasszikus történetnek mondható film, amelyben a horror és a vígjáték egyvelegét láthatjuk. A Krampusz-ban életre kelnek a legrosszabb karácsonyi rémálmaid. Ki gondolná, hogy egy hirtelen felindulásból eredő kívánság mennyi galibát tud okozni?

A film egyébként rávilágít arra, hogy mennyire különbözőek lehetünk még akár egy családon belül is. Bizony nem mindenki vágyik a meghitt karácsonyi hangulatra.

10. Káosz karácsonyra

A legjobb karácsonyi filmek utolsó helyezettje a Káosz karácsonyra, amiben szintén megnyilvánul, hogy mennyi ellentét fedezhető fel egy családon belül. Elsőre kicsit hasonlíthat az Igazából szerelemre, hiszen itt is több szálon fut a cselekmény, majd több oldalát ismerhetjük meg a karaktereknek, amitől egyesek szimpatikusabbá, mások viszont kicsit ellenszenvessé válhatnak.

Számos más filmet is bemutathatnánk még, hiszen a legjobb karácsonyi filmek listája végtelen. Jelenleg direkt nem csak a rongyosra nézett filmekre koncentráltunk, mint a Reszkessetek betörők!, vagy a Hull a pelyhes, hiszen, ha a legjobb karácsonyi filmek érdekelnek, akkor ezeket már minden bizonnyal láttad.

Szerinted melyik film nem maradhat ki a legjobb karácsonyi filmek közül?